retete

Pulpe de pui la gratar

Pulpe de pui la gratar Ingrediente: 4 pulpe de pui 3-4 căţei de usturoi 1 pahar de bere sare piper   Mod de preparare: Cu o zi înainte să frigi pulpele de pui, le cureli, le speli şi le pui într-o cratiţă. Torni peste ele berea şi presari căţeii de usturoi tăiaţi mărunt, sare şi […]

Tocană de pasare cu laşte

Tocană de pasare cu laşte Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 4 morcovi 8 roşii 3 cartofi 2 ardei graşi 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper Pentru laşte ai nevoie de: 1 ou 1 lingură apă 4 linguri făină   Mod de preparare: Tocană de pasare cu laşte: Cureţi ceapa, morcovii, […]

Sufleu de paine cu pui

Sufleu de paine cu pui Ingrediente: 1 piept de pui 8 felii de pâine 8 felii de caşcaval 3 roşii 3 ouă 4-5 linguri de lapte nucşoară 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Sufleu de paine cu pui: Dezosezi pieptul de pui, apoi îl tai bucăţi ca pentru […]

Ficăţei cu garnitură de orez si legume

Ficăţei cu garnitură de orez si legume

Ficăţei cu garnitură de orez si legume din: ficateid e pui, bulion, mustar, sare, piper, orez, morcovi, ardei gras, mazare, ceapa, ulei. Poate te intereseaza si Ficatei cu salata de cruditati Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2-3 linguri bulion 1 linguriţă muştar sare piper 1 cană orez 2 morcovi 1 ardei gras roşu 200 […]

Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

Friptură de pui cu smantană şi ceapă

Friptură de pui cu smantană şi ceapă Ingrediente:  4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smân­tână 2 ouă 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros de ceapă din jumătate de […]

Pui cu cinci condimente

Pulpe de pui (varianta)

Pulpe de pui  Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1 linguriţă boia pesmet piper ulei   Mod de preparare: Pregăteşti patru farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar […]

Ciulama de pui

Ciulama de pui

Ciulama de pui din: pui, unt, ceapa, morcov, patrunjel, faina, zeama de pasare, sare. Ingrediente: 2 pui 2 linguri unt 1 ceapă (mijlocie) 1 morcov 1 pătrunjel, 4 linguri făină albă zeamă de pasăre sare Mod de preparare: Curăţăm puii ca la celelalte mîncăruri şi îi punem la fiert cu apă fierbinte sau rece, după […]

Pui inabusit

Pui inabusit

Pui inabusit Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt apă sare Mod de preparare: Puii mici cît porumbelul sau chiar mai mărişori îi putem prepara înăbuşit. Intr-o cratiţă potrivită (dacă vasul este prea mare, se arde grăsimea) înfierbîntăm 1/2 lingură de unt, apoi punem puii frecaţi cu sare şi acoperim. Aşezăm cra­tiţa la foc moale. Ridicăm […]

Pui fripti

Pui fript taraneste

Pui fript taraneste Ingrediente: pui smantana sare Mod de preparare: Frigem puiul la frigare ca de obicei, însă îl ungem mereu cu smîntînă. Puiul iese astfel mustos şi fraged.   Pofta buna!

Pui cu mujdei

Pui cu mujdei

Pui cu mujdei Ingrediente: 2 pui 1 căpătînă usturoi sare Mod de preparare: Puii la frigare cu mujdei îi frigem mai tare decît puii la frigare serviţi simpli, împărţim puii cît se poate de fierbinţi în bucăţi, imediat după ce i-am scos din frigare. Aşezăm bucăţile într-un castro- naş. Turnăm deasupra puţină apă fier­binte cu […]

Pui umplut în stil marocan

Pui la frigare

Pui la frigare Ingrediente: 2 pui 20 g unt 1 căpăfmă usturoi Mod de preparare: Curăţăm puii, îi spălăm şi îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Apoi îi înfigem într-o frigare şi îi frigem la jar potrivit, învîrtind mereu frigarea. Preparăm un sos cu puţină apă, o bu­căţică de unt cît o […]

Pui cu unt la tava

Pui la tava

Pui la tava Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt 1 păhărel de vin 2 ceşti zeamă de carne (sau apă caldă) sare Mod de preparare: Curăţăm puii, îi spălăm şi îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Ii punem într-o tăviţă potrivită (după mări­mea puilor ) sau într-o crăticioară. Adăugăm unt, precum şi […]

Pita cu dovlecei si urda

Pui pane (varianta)

Pui pane Ingrediente: 2 pui 3 ouă 2 linguri făină pesmet sare piper Mod de preparare: Dacă puii sînt mai măricei, îi împărţim în patru, iar dacă sînt mici, în două. Cu­răţăm bucăţile şi le spălăm. Presărăm sare şi piper, apoi dăm fiecare bucată în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim în gră­sime încinsă. […]

Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi

Pui cu smantana si cartofi

Pui cu smantana si cartofi Ingrediente: 2 pui 10 linguri smintînă 125 g unt 1 ceapă po­trivită 5-6 cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţăm puii şi îi tăiem în bucăţi, pe care le aşezăm într-un vas de sticlă rezis­tentă la foc sau de piatră, în care am pus ceapă […]

Carne de pui prăjită, cu sos

Pui cu rosii (varianta)

Pui cu rosii Ingrediente: 2 pui 1 kg roşii 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 pahar apă zahăr după gust 1, 1/2 lingură făină sare piper (boabe) Mod de preparare: Curăţăm puii şi îi tăiem de la înche­ieturi. Spălăm puţin carnea, presărăm uşor cu sare şi lăsăm bucăţile să stea 10 minute. Spălăm […]

Pui cu mazare si untura

Pui cu mazare si untura

Pui cu mazare si untura Ingrediente: 1 pui 1 kg mazăre (păstăi sau boabe) 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină cîteva bucăţi de zahăr 2 legături mărar sare Mod de preparare: Cu păstăi: curăţăm de ate şi spălăm bine păstăi foarte tinere. Le rumenim în grăsime încinsă, învîrtindu-le des cu lin­gura de spumuit. […]

Pui cu fasole verde in sos de migdale

Pui cu fasole verde si usturoi

Pui cu fasole verde si usturoi Ingrediente: 2 pui 1 kg fasole 2 linguri unt sau untură 1 lin­gură făină 2 cepe 3-4 roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 căţei de usturoi 200 g smintina sare Mod de preparare: Curăţăm fasolea, rupem capetele, scoatcm aţele, spălăm şi scurgem. Facem un rîntaş cu o […]

Pui cu dovlecei in floare

Pui cu dovlecei in floare

Pui cu dovlecei in floare Ingrediente: 2 pui 40-50 dovlecei 250 g roşii 2 linguri unt sau untură 1 legătură pătrunjel 1 ceapă mare 1 lingură făină 200 g smintînă sare Mod de preparare: Pregătim puii şi facem rîntaşul ca la pui cu conopidă. In timpul cît fierbe carnea, pregătim dovleceii, îi radem puţin, îi […]

Conopida cu tocatura de pui

Pui cu conopida si rosii

Pui cu conopida si rosii Ingrediente: 2 pui 750 g conopidă 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 1 ceapă (mare) puţină boia 250 g roşii (sau bulion de roşii) 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţăm şi tăiem puii, apoi îi sărăm. Prăjim bucăţile de pui pe amîndouă păr­ţile în grăsime încinsă […]

Pui cu tarhon (varianta)

Pui cu tarhon (varianta)

Pui cu tarhon  Ingrediente: 2 pui 1 legătură mare de tarhon 1 lingură unt sau untură 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se pepară la fel ca mielul cu tarhon.   Pofta buna!

Ficatei de pui la gratar cu legume

Pui cu ciuperci si ceapa

Pui cu ciuperci si ceapa Ingrediente: 2 pui 750 g ciuperci 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 100 g ceapă puţină boia 1 legă­tură pătrunjel 200 g smintînă sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi, sărăm şi prăjim bucăţile pe amîndouă părţile, în grăsime încinsă. Preparăm un rîntaş dintr-o […]

Pui cu bame si ardei gras

Pui cu bame si ardei gras

Pui cu bame si ardei gras Ingrediente: 2 pui 500 g bame borş sau oţet 25 g unt sau untură puţină zeamă de carne 1 ceapă 150 g ro­şii 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţele şi îi spălăm. […]

Pui la tigaie

Anghemacht de pui

Anghemacht de pui Ingrediente: 2 pui 2 lămîi 1 pătrunjel 125 g unt 30-35 g făină 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi de la încheieturi şi îi spălăm într-o apă. Să­răm puţin bucăţile de carne, le ungem cu zeama de la 1/2 lămîie şi […]

Ficăţei de pui la cuptor

Ficăţei de pui la cuptor

Ficăţei de pui la cuptor Ingrediente: 1/2 ficăţei de pui 160 g unt 50 g făină 200 ml lapte 50 g caşcaval ras un praf de sare un vârf de cuţit de nucşoară măcinată 1 linguriţă maghiran 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ficăţeii şi îi laşi să se scurgă […]

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

Pui si ciuperci in casolete

Pui si ciuperci in casolete Ingrediente: 12 casolete 1,200 kg pui 300 g ciuperci 1 ceapă 1 1/2 lingură smîn­tînă Maggi 60 g unt 3/4 lingură făină 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Pui si ciuperci in casolete: Puiul şi ciupercile se fierb 20 minute în apă cu sare şi cu ceapa. Se face un […]

retete

Pui cu rosii

 Pui cu rosii Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 1 lingură unt sau untură 2 cepe 1 linguriţă făină sare     Mod de preparare: Se înăbuşă bucăţile de pui într-o cratiţă cu unt. Separat se prăjeşte în untură ceapa tăiată mărunt, se adaugă făina şi se toarnă totul peste pui în cratiţă. Se […]

retete

Pui cu ciuperci si arpagic

Pui cu ciuperci si arpagic  Ingrediente: 1 pui mare 1 l apă, zarzavat de supă cimbru frunză de pătrunjel foaie de dafin 2 linguri unt 150 g arpagic 150 g ciuperci 1 lingură făină 1 gălbenuş 1 Iingură smântână 1 Iinguriţă zeamă de lămâie sare piper     Mod de preparare: Se pun bucăţile de […]

Mancare de pui cu masline

Mancare de pui cu masline Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri ulei 4 felii de pâine 4 roşii 150 g ciuperci 100 g măsline 1 linguriţă făină 1 căţel usturoi 1 păhărel de vin sare   Mod de preparare: Mancare de pui cu masline: Se taie puiul în bucăţi potrivite. Se sărează şi se prăjeşte […]

retete

Anchemaht de pui

Anchemaht de pui  Ingrediente: 1 pui 1 l apă 1 ceapă 1 lingură unt 1/2 lingură făină 6 felii de lămâie sare     Mod de preparare: Se fierb bucăţile de pui la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rântaş alb dintr-o lingură de unt cu o jumătate lingură de făină. Se stinge […]

retete

Gaina rasol

Gaina rasol  Ingrediente: 1 găină de circa 1 kg 4 l apă zarzavat de supă sare   Mod de preparare: Se alege o găină grasă, se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă fierbinte. Se ia spuma, se sărează şi se adaugă tot zarzavatul ca pentru supă . Trebuie să fiarbă cel […]

Ciocanele de pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci  Ingrediente: 1 pui mare 500 g ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă făină 2 linguri unt sau untură 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se prăjesc uşor bucăţile de pui într-o cratiţă cu o lingură de unt şi o ceapă rasă. Se adaugă făina. Separat se înfierbântă o lingură de […]

Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi

Pui cu smantana

Pui cu smantana Ingrediente: 2 pui mijlocii 1 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare    Mod de preparare: Se înăbuşă în unt bucăţile de pui. Se pune sare. Se adaugă câte puţină apă şi se lasă să dea câteva clocote. Se pune smântâna, în care s-a amestecat puţină […]