Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi

Pui cu smantana

Pui cu smantana Ingrediente: 2 pui mijlocii 1 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare    Mod de preparare: Se înăbuşă în unt bucăţile de pui. Se pune sare. Se adaugă câte puţină apă şi se lasă să dea câteva clocote. Se pune smântâna, în care s-a amestecat puţină […]

retete

Papricas de pui

Papricas de pui  Ingrediente: 2 pui mijlocii 2 cepe 1 lingură untură 1 linguriţă făină 1 linguriţă boia de ardei     Mod de preparare: Se taie puiul bucăţi, se rumeneşte într-o tigaie cu puţină untură. Se prăjeşte separat în untură ceapa rasă, se adaugă făina şi o linguriţă de paprica sau boia de ardei. […]

Pui cu mango şi pilaf picant

Pilaf de pui

 Pilaf de pui Ingrediente: 1 pui mare 1 l apă 1 ceapă 1/2 ceaşcă orez 2 linguri unt topit unt proaspăt cât o nucă sare     Mod de preparare: Puiul tăiat bucăţi se fierbe în apă cu o ceapă şi puţină sare. Bucăţile de pui trebuie să fie acoperite de apă. Se fierbe la […]

Pui cu fasole verde

Pui cu fasole verde

Pui cu fasole verde  Ingrediente: 1 pui mare 1 kg fasole verde 1 ceapă mica 1 linguriţă făină 1 linguriţă bulion 1 lingură unt sau untură 1 linguriţă pătrunjel verde tocat sare     Mod de preparare: Se prăjesc uşor bucăţile de pui în unt sau în untură, se adaugă o ceapă dată pe răzătoare […]

Pui cu mazare

Pui cu mazare

Pui cu mazare  Ingrediente: 1 pui mare 750 g mazăre boabe verde 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr sare 1 linguriţă mărar verde tocat     Mod de preparare: Puiul curăţit se spală în mai multe ape şi se taie în şase sau opt bucăţi potrivite. Se înfierbântă untul şi se prăjesc […]

Mancare de pui cu mărar si pătrunjel

Mancare de pui cu mărar si pătrunjel

Mancare de pui cu mărar si pătrunjel din: piept de pui, marar, ceapa, faina, patrunjel. Ingrediente: 1 piept de pui 8 legături de mărar 3 cepe vechi 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea de pui, o tai cubuleţe pe care le pui să se rumenească în ulei. […]

Pui cu dovlecei

Pui cu dovlecei

Pui cu dovlecei  Ingrediente: 1 piept de pui 2 dovlecei 1 legătură de ceapă verde 2 linguri de făină 1 legătură de mărar 1 pahar mic de smântână (de 120 g) 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie, o tai bucăţi şi le pui la prăjit. […]

Rulouri din piept de pui cu porumb

Rulouri din piept de pui cu legume

Rulouri din piept de pui cu legume  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ardei graşi 2 morcovi 100 g porumb dulce din conservă 1 pahar vin alb apă sare ulei piper   Mod de preparare: Cureţi ardeii şi morcovii şi îi tai fâşii, apoi scurgi porumbul şi le laşi pe toate deoparte. Dezosezi pieptul […]

Piept de pui cu parmezan si cimbru

Piept de pui cu parmezan si cimbru

Piept de pui cu parmezan si cimbru  Ingrediente: 5 bucăţi de piept de pui (sau de curcan) 1 linguriţă de praf de cimbru 3 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi striviţi în mojar 1 iaurt 1 legătură de pătrunjel tocat 200 g de parmezan ras sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi […]

Pui cu ardei si bulion

Pui cu sirop de anason si fenicul

Pui cu sirop de anason si fenicul Ingrediente: 1 pui de casă de 1,5 kg, gata curăţat 15 căţei de usturoi curăţaţi de coajă ulei de măsline 1/2 pahar de sirop de anason (pastis) 1 vârf de cuţit de piper Cayenne 1 linguriţă de plante aromatice de Provence 200 g de măsline negre, fără sâmburi […]

Pui la cuptor cu migdale

Pui muntenesc

Pui muntenesc  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1-2 dovlecei 1 vânătă 1-2 cepe 4-5 cartofi 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 3 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper pătrunjel 150 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine puiul, îl tai şi-l pui să se înăbuşească în […]

Pui cu mere si cidru

Pui cu mere si cidru

 Pui cu mere si cidru Ingrediente: 1 pui de casă 4 vârfuri de cuţit de piper Cayenne 1 kg de mere (granny smith sau golden) 1 lingură mare cu untură de gâscă (sau de raţă) 1 linguriţă de scorţişoară 50 cl de cidru 1 cub de concentrat de pasăre, degresat 25 cl de smântână degresată […]

Copanele cu orez, mazare si spanac

Copănele de pui cu varză dulce

  Cureţi 2-3 cepe şi 1 mor­cov, tai ceapa mărunt, dai morcovul pe răzătoarea mică şi le căleşti în ulei încins, cu o lingură de bulion, după care sting cu 1 cană de apă. Speli bine 3-4 copănele de pui, le adaugi peste legumele care fierb şi le laşi câte­va minute. Cureţi şi speli apoi […]

Pui cu sos alb si conopidă

Pui cu sos alb si conopidă Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 conopidă 100 g unt 1 lingură făină 2 cepe 200 g smân­tână sare piper   Mod de preparare: Pui cu sos alb si conopidă: Speli carnea, tai în două fiecare bucată şi le rumeneşti în unt. Cureţi ceapa, o dai pe răzătoare, iar […]

Volovanuri mici

Volovan cu carne de pasăre si sos de smantana

Volovan cu carne de pasăre si sos de smantana Ingrediente:  600 g făină 2 pachete de unt 1 ou 1 linguriţă oţet sare Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de pui 150 g unt 200 ml lapte 200 g smântână zeama la 1/2 lămâie sare   Mod preparare aluat: Amesteci făina cu oţetul, 50 […]

Omleta cu vinete

Rulouri de vinete cu cascaval de oaie si pui

Rulouri de vinete cu cascaval de oaie si pui Ingrediente: 2-3 vinete 1 piept de pui sare piper ulei puţin rozmarin 50-100 g caşcaval oaie   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii subţiri, pe lungime, le pre­sari cu sare şi le laşi deoparte. Tai carnea bucăţi de 1 cm grosime şi 2-3 cm […]

Mere invelite

Mere umplute cu piept de pui

Mere umplute cu piept de pui din: mere, piept de pui, unt, faina, zahar, sare. Ingrediente: 12 mere 1 piept de pui 75 g unt 1 lingură făină 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: Dezosezi carnea, o tai bucăţele şi o pui să se rumenească în 2 linguriţe de unt. După 5 minute […]

Pui cu roşii la cuptor

Pui cu roşii la cuptor Ingrediente:  500 g ciocănele 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1/2 ceaşcă de ulei foi de dafin cim­bru condimente 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciocănele, le speli, le presari cu sare şi condiment, le pui într-o tavă cu ulei, mai torni puţin ulei […]

Minirulade din piept de pui

Minirulade din piept de pui Ingrediente: 2-3 piepţi de pui fără os 1 lingură condiment 1 lingură muştar 3-4 cubuleţe brânză topită 10 măsline 1 gogoşar acru ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Minirulade din piept de pui: Baţi cu ciocanul de şniţele bucăţile de piept de pui şi le tai în pătrate potrivite. […]

Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz

Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz

Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz Ingrediente: 4 piepţi de pui fără os 1 praz 2 gălbenuşuri 1 ceapă mică 3 linguri smântână 2 linguri vin alb 1 lingură unt sare şi piper, după gust 2 morcovi 1 ceapă 500 g ciuperci Cum procedezi pentru sos: Cureţi şi speli ceapa şi […]

retete

Pui cu ciuperci si prune la cuptor

Pui cu ciuperci si prune la cuptor Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 cartofi 10 prune coapte 6 ciuperci 4 linguri ulei 4 linguri bulion 1 căpăţână usturoi sare piper condimente   Mod de preparare: Speli carnea, o cureţi şi o pui în tava în care vei pregăti mâncarea. Cureţi apoi cartofii, ciupercile şi usturoiul, […]

Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete

Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete Ingrediente: 1 piept de pui 100 ml vin alb 200 g unt 1 ceapă 2 vinete 1 dovlecel unt 2 cartofi sare piper zeama de la 1/2 lămâie 1 ceaşcă supă dintr-un cub de concentrat pătrunjel tarhon   Mod de preparare: Pui cu sos de verdeaţă […]

Aripi de pui condimentate

Aripi de pui condimentate

Aripi de pui condimentate Ingrediente: 10 aripi de pui 4 linguri de ulei 4 linguri vin roşu 4 linguri miere 2 lin­guri bulion sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli bine cele 10 aripi de pui şi le aşezi pe toate într-un castron cu toate ingredientele. Le laşi 30 de minute la […]

Chiftele de pui

Chiftele de pui cu masline

Chiftele de pui cu masline Ingrediente: 500 g piept de pui 250 g măs­line negre 3 ouă 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 2 felii de pâine 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Chiftele de pui cu masline: Pieptul de pui îl dai prin maşina de tocat […]

Ficat de pui

Ficat de pui

  Ficaţii mici de pui îi lăsăm întregi ; cei mari, îi tăiem în două. Tăvălim bucăţile în făină şi le prăjim în grăsimea în cinsă, sărîndu-i şi piperîndu-i cînd sînt gata.   Pofta buna!

Stufat de miel

Stufat de pui

Stufat de pui Ingrediente: 1 pui 10 legături de ceapă verde 15 legături de usturoi verde 2-3 linguri bulion 1 păhărel ulei sare şi piper după gust   Mod de preparare: Tranşezi puiul, apoi speli bucăţile şi le laşi la scurs. Apoi le pui la prăjit într-o cratiţă cu ulei. Le rumeneşti uşor pe o […]

Carne cu verdeţuri

Carne cu verdeţuri Ingrediente: 1 kg pulpe de pui un pahar şi jumătate de ulei 2-3 cepe 100 g bulion de roşii 2 linguri de făină 1 kg de ceapă verde 3 legături de mărar 3 legături de pătrunjel o legă­tură de tarhon 2 legături de usturoi verde   Mod de preparare: Carne cu verdeţuri: […]

Cotlete de pasare pane

Cotlete de pasare pane

Cotlete de pasare pane Ingrediente: 1 kg pulpe de pasăre făină 2 ouă pesmet ulei salată de sezon condimente   Mod de preparare: Tai pe jumătate carnea de pe os şi o baţi puţin cu ciocanul de carne, apoi presari peste ele condimente. Dai prin făină, ou şi pesmet alb. Le prăjeşti în ulei bine […]

Rulade de pui

Rulade de pui

Rulade de pui Ingrediente: 600-700 g piept de pui dezosat 2 cepe călite 1 ou crud 2 ouă fierte tari 3 morcovi fierţi 2 ardei graşi sau gogoşari 1 legătură pătrunjel verde condimente   Mod de preparare: Rulade de pui: Desprinzi cu grijă pieliţa de pe pieptul de pui şi o păstrezi. Apoi toci carnea, […]

Piure de usturoi copt

Pui cu ardei copti

Pui cu ardei copti Ingrediente: 2 copane de pui 4-5 ardei capia copţi 150-200 g pastă de tomate usturoi ulei 1/2 pahar vin alb condimente   Mod de preparare: Copanele spălate şi tăiate le pui la prăjit în ulei, cu o ceşcuţă de apă. Când apa s-a evaporat, laşi carnea să prindă culoare, adaugi vinul, […]

Cotlet de pasăre pane

Cotlet de pasăre pane

Cotlet de pasăre pane Ingrediente: pasăre sare piper făină ouă pesmet ulei salată de andive   Mod de preparare: Se taie picioarele de pasăre in formă de cotlete. Se bat puţin aceste cotlete cu ciocanul de came. Se sărează şi se piperează puţin, se dau prin făină, ou şi pesmet alb. Se prăjesc în ulei […]

Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume

Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume

Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume Ingrediente: ciocănele în funcţie de câte persoane ai la masă o lingură făină o lingură unt sos de ardei capia, dar mai dulce 2 morcovi 2 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de praz   Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi pârleşti la […]