retete

Mancarica de pui cu tarhon si rosii

Mancarica de pui cu tarhon si rosii Ingrediente: 1 pui 6-7 rosii 2-3 cepe 1 lingurita de faina boabe de piper 1 lingurita de tarhon 1 foaie de dafin 1-2 legaturi de patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, […]

retete

Pui haiducesc

Pui haiducesc din: pui, ulei, rosii, vin, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 pui mijlocii 1 dl ulei 4-5 buc. rosii bine coapte 1 pahar vin 100 gr. smintina sare piper patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la […]

Pui cu sparanghel in sos de vin alb

Rulou de pui cu ciuperci si cascaval

Rulou de pui cu ciuperci si cascaval Ingrediente: piept pui cascaval ciuperci condimente pui   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin besamel, dupa care se prajeste in tigaie circa 10 min. Se seveste cu garnitura de […]

Drob de pui cu ciuperci

Drob de pui cu ciuperci

Drob de pui cu ciuperci Ingrediente: 300 gr ficatei de pui 1 cutie 1 borcan de ciuperci 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 50 gr unt sare piper 6 oua   Mod de preparare: Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si […]

Piept de pui cu piure de mazare

Piept de pui cu dovlecei (varianta)

Piept de pui cu dovlecei Ingrediente: 4 dovlecei 2 bucăţi piept de pui condimentate 2 legături ceapă 3 roşii mărar pătrunjel   Mod de preparare: Toci ceapa şi o pui la călit. Dovleceii îi tai în bucăţi potri­vite şi îi căleşti separat. Când ceapa s-a călit, adaugi pieptul de pui tăiat în bucăţi micuţe (fără […]

Chiftele din carne de pasare

Chiftele din carne de pasare

Chiftele din carne de pasare Ingrediente: 300 g carne de pui 100 g miez de pâine 50 g ceapă jumătate legătură verdeaţă (mărar, pătrunjel) 1 ou ulei pentru prăjit sare şi piper   Mod de preparare: Carnea de pasăre o treci prin maşină şi o amesteci cu ceapa tăiata mărunt şi călită, pâinea înmuiată în […]

Perisoare cu smantana si marar

Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana Ingrediente: Perisoarele: circa 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou sau 1-2 albusuri 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Sosul: 30-50 g untdelemn o lingurita de ceapa rasa 25 g faina 15-20 ml zeama de lamiie 100 ml smantana marar sare   Mod de preparare: Carnea se […]

Papricaş de vită

Papricas ardelenesc de pui

Papricas ardelenesc de pui Ingrediente: un pui o legatura patrunjel o ceapa boia piper sare 1/4 kg. smintina o lingura faina   Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, […]

Ficatei de curcan cu legume si vin

Ficatei de pasare cu usturoi

Ficatei de pasare cu usturoi Ingrediente: o caserola de ficatei de pasare (cam 700gr) 10 catei de usturoi jumatate legatura patrunjel ulei apa   Mod de preparare: Ficateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau condimente + 5 catei de […]

Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi

Pui pe sticla

Pui pe sticla din: pui, condimente, piper, apa. Ingrediente: un pui intreg de aprox. 1 kg condimente piper, sau alte condimente 1/2 l apa     Mod de preparare: Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu verdeata, piper si […]

Friptură de pui cu galuşte de conopidă

Pui inabusit cu frunze de dafin

Pui inabusit cu frunze de dafin Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg sare piper 200 g slăninuţă 5 frunze dafin 2 linguri untură 250 m vin alb sec 6 linguri smântână 2 linguri pătrunjel tocat câteva fire de pătrunjel pentru ornat şi dafin   Mod de preparare: Speli puiul, îl ştergi, îl tai pe […]

Pui cu sos de mere

Pui cu sos de mere Ingrediente: carne de pui (de preferinţă piept) mere acrişoare ulei sau margarină sare cimbru 2 căni apă   Mod de preparare: Pui carnea de pui într-un castron, o ungi bine cu ulei şi cu cimbru, o aşezi înt-o tavă cu apă şi o ţii la cuptor 30 de minute. Intre […]

Frigarui de tofu cu sos de soia

Frigarui la gratar din piept de pui

Frigarui la gratar din piept de pui Ingrediente: piept de pui tăiat bucăţi mici ardei gras roşii ceapă cârnaţi proaspeţi sau cabanos ciuperci   Mod de preparare: Pe o ţepuşă de lemn sau metal (specială pentru frigărui) înfigi alter­nativ pui, legume şi ciuperci, dar şi o bucăţică mică de slănină. De asemenea, cu o bucăţică […]

Clatite cu ciuperci si pui

Clatite cu ciuperci si pui – usor de preparat

Clatite cu ciuperci si pui din: ceapa, unt, ciuperci, piept de pui, vin alb sec, marar, smantana, cascaval, sare, piper.   Ingrediente: o ceapa o lingura unt o cutie conserva ciuperci 1 piept de pui fiert 1 pahar de vin alb sec o legatura marar 7 oua 200 gr. smintina cascaval piper sare   Mod […]

Snitele de pui cu muraturi

Snitele de pui cu muraturi Ingrediente: piept de pui sau pulpe oua condimente faina pesmet ulei   Mod de preparare: Se dezoseaza pieptul (pulpele) se taie in bucati potrivite nu lasam halca de piept, se pun intr- un vas unde avem condimentele (putin ulei cu condimente si putin piper dupa gust), se lasa acolo pana […]

retete

Piept de pui cu smantana si hrean

Piept de pui cu smantana si hrean Ingrediente: 1-1,5 kg. piept de pui 2 cepe 400 g. smantana o legatura radacina de hrean sare piper cimbru   Mod de preparare: Pieptul de pui se curata, spala si se fierbe in apa rece cu sare, se spumuieste se adauga ceapa, pana ce fierbe carnea. Se desoseaza […]

retete

Salata de pui cu sfecla rosie si maioneza

Salata de pui cu sfecla rosie si maioneza Ingrediente: un rest de pui fript o ceaşcă de sfeclă roşie tăiată cuburi 2 mere acrişoare tăiate beţişoare o ţelină mică rasă 2 castraveciori muraţi 100 g caşcaval ras salată verde o ceaşcă de maioneză ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Tai camea bucăţele mici, […]

Pulpe de pui cu rosii

Pulpe de pui cu rosii Ingrediente: 10 pulpe 150 ml ulei 4-5 cepe 2 linguri pastă de tomate 2 linguriţe făină 2,5 kg roşii proaspete 3 linguriţe de zahăr piper sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le cureţi şi le dai cu sare. Cureţi ceapa, o speli şi o tai […]

Pui si dovlecei marinati la gratar

Pulpe de pui umplute cu zarzavat

Pulpe de pui umplute cu zarzavat Ingrediente: 4 pulpe de pui 50 g morcov 25 g pătrunjel 1 ţelină mică (25 g) 25 g mazăre 25 g fasole verde o legătură pătrunjel, 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavaturile şi le fierbi în apă cu sare. Le laşi să se […]

Pui pe sare

Pui pe sare

Pui pe sare Ingrediente: 1 pui 1/2 kg sare grunjoasă   Mod de preparare: Acoperi tava de aragaz cu sare. Tai puiul în două şi îl aşezi pe sare. Dai tava la cuptor şi aştepţi circa o oră să se coacă. Nu-ţi fie frică! Puiul se va săra atât cât îi tre­buie şi va avea […]

Pui umplut în stil marocan

Pui umplut cu sarmalute in foi de vita

Pui umplut cu sarmalute in foi de vita din: pui, carne de vita, carne de porc, ceapa, foi de vita, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: 1 pui (1-1,5 kg) 200 g carne de vita 200 g carne de porc 50 g ceapa 50 g orez 200 g foi de vita sare piper marar ulei   […]

Rulada de pui cu slanina afumata

Rulada de pui cu slanina afumata

Rulada de pui cu slanina afumata Ingrediente: 6 felii de piept de pui 2 cepe 300 g cascaval 12 felii de slanina afumata 100 ml vin alb sec 100 g smantana 1 lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Rulada de pui cu slanina afumata: Intinzi feliile de piept de pui cu ajutorul sucitorului, […]

Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina umpluta din: carne tocata, ou, sare, piper, maruntaie de gaina, paine, unt, patrunjel tocat, gaina. Ingrediente: 200 g carne tocata 1 ou sare (1/2 lingurita) un praf piper maruntaiele de la o gaina 1 felie paine faramitata 1 lingura unt patrunjel tocat o gaina de circa 3 kg   Mod de preparare: Cureti gaina […]

Piept de pui cu piure de mazare

Piept de pui bavarez

Socoteşte câte un piept de pui de persoană. Intr-un vas jena pui un strat de ceapă  tăiată solzi, peste care aşezi pieptii batuti usor cu ciocanul de carne. Presari sare, piper, condimente, bucăţele de unt frecat cu verdeaţă tocată, 2-3 morcovi mijlocii tăiaţi felii foarte subţiri, condimente. Acoperi totul cu un borcan de smântână şi […]

Gaina cu smochine

O găină curăţată şi spălată o tai bucăţi şi o pui cu ceapă tocată şi margarină să se înăbuşe la foc mic până începe să se rumenească. Torni puţină apă şi sare, având grijă să nu sece. Când este pe jumătate fiar­tă, adaugi zece smochine ţinute în apă pentru a se hidrata, jumătate de pahar […]

Pui cu ananas

200 g carne fiartă de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un bol. Se adaugă 150 g ananas, 200 g caşcaval (cuburi), 6 măsline tocate, maioneză şi se amestecă. Pofta buna! Poate te intereseaza si: Pui cu usturoi in aspic Pui cu usturoi in aspic din: pui, ardei, morcov, ceapa, usturoi, oua, gelatina, verdeata, […]

Pui umplut

Pui umplut

Pui umplut din: pui, ficat de vitel, paine, ou, ceapa, unt, zeama de carne. Ingrediente: 1 pui mare 150 g ficat de vitel 1 felie de paine 1 ou 1 ceapa mica 2 linguri de unt 1/2 ceasca zeama de carne   Mod de preparare: Se face o umplutura, din ficatul de vitel sau de […]

Aripioare de pui cu salata de varza

Aripioare de pui la tava

Se spala aripioarele si se usuca intr-un servet curat. Ungi o tava cu ulei, pui aripioarele, le ungi cu ulei si apoi presari condimente. Se pune tava la cuptor, iar cand incep aripioarele sa se rumeneasca se intorc pe partea cealalta si se presara din nou condimente. Pune si o ceasca de apa peste aripioare, […]

Frigarui

Frigărui de pui cu piure de dovleac

Frigărui de pui cu piure de dovleac din: piept de pui, usturoi, ceapa, ardei iute, chimen, coriandru, sos de soia, ulei, sare, piper, cartofi, dovleac, unt, curcuma, lapte, otet, nucsoara. Ingrediente: 1 file din piept de pui (150 g) 1 căţel de usturoi 1/2 ceapă 1 ardei iute mic câte 1 vârf de cuţit chimen […]

Piept de pui cu sos de ardei

Piept de pui cu sos de ardei

Piept de pui cu sos de ardei din: piept de pui, ardei grasi, faina, lapte, branza telemea, unt, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui 400 g ardei graşi (galbeni şi roşii) 1 lingură făină 1 cană lapte 3 linguri brînză telemea ori caşcaval ras 1 lingură unt sucul de la o […]

Piept de pui cu sos de praz

Piept de pui umplut cu sos de morcovi si pasta de verdeturi

Piept de pui umplut cu sos de morcovi si pasta de verdeturi Ingrediente: 4 fileuri din piept de pui a câte 150 g fiecare două felii de brânză piper proaspăt măcinat sare cimbru două lin­guri ulei vegetal 4 morcovi raşi 1 căţel usturoi tocat 250 ml su­pă de legume instant două linguri cremă de brânză […]

Butoiase cu susan

Butoiase cu susan

Butoiase cu susan din: piept de pui, oua, faina, susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 oua 1 lingura cu faina 100 g susan ulei sare piper   Mod de preparare: Spală bine pieptul de pui, după care taie-l în bucăţi potrivite. Condimen­tează cu sare şi piper. Trece fiecare bucată de […]