Portofele cu dovlecei

Portofele cu dovlecei din: piept de pui, oua, dovlecel, lamaie, susan, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui 2 ouă 1 dovlecel 1 lămâie 50 g susan sare Preparare: Portofele cu dovlecei: Taie piepţii de pui în două, după care crestează pe lateral fiecare bucată în aşa fel încât să obţii un portofel. Condimentează cu sare […]

Paste cu chiftelute

Pui cu paste si sos picant

Pui cu paste si sos picant Ingredente: 1 pungă cu paste tip tuburi 1 pui mare 100 g unt 3 cepe 4 căţei de usturoi 3 Unguri cu pastă de tomate 1 l supă de pui sau legume 1 linguriţă cu coriandru 1 lingură cu făină 1 ardei gras 100g caşcaval chitii sare piper Preparare: […]

Pui cu salată de cartofi

Pui cu salată de cartofi

Pui cu salată de cartofi Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi 500 g sfeclă roşie o lingură de boia dulce un vârf de cuţit de praf de curry o jumătate de linguriţă de praf de usturoi o rădăcină de hrean o lingură de oţet sare piper ulei de măsline mărar vin alb Preparare: Pulpele […]

Supă de pui madras cu orez

Pui cu şuncă şi orez

Pui cu şuncă şi orez Ingrediente: un pui 200 g orez 500 ml bere blondă 300 g şuncă de porc 3 ardei capia un morcov 4 roşii 4 căţei de usturoi o linguriţă de busuioc uscat ulei de măsline sare, piper pătrunjel cartofi paste Preparare: Puiul se curăţă, se taie bucăţi mai mici, se spală […]

Pui picant la cuptor

Pui picant la cuptor

Pui picant la cuptor Ingrediente: un pui 8 cartofi o cutie cu bere blondă o linguriţă de rozmarin tocat o linguriţă de busuioc tocat miere 3 linguri de ulei de măsline boia iute pudră de cuişoare un ardei iute sare, piper usturoi smântână Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit […]

Piept de pui umplut cu branza in sos

Pui cu ciuperci şi sos

Pui cu ciuperci şi sos Ingrediente: 4 piepturi de pui un kilogram de ciuperci o ceapă 800 g roşii 3 linguri de ulei de măsline o frunză de dafin o linguriţă de zahăr tos sare, piper busuioc verde o jumătate de lămâie rozmarin Preparare: Ciupercile se spală, se fierb timp de zece minute în apă […]

Rulada cu afumatura

Miniruladă de pui

Miniruladă de pui Ingrediente: 3 piepturi de pui 200 g brânză cu mucegai un dovleac mic de plăcintă 100 g pesmet 3 ouă 200 ml smântână o lingură de muştar cu seminţe pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui ceapă usturoi Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie […]

Sandviş cu pui şi legume

Sandviş cu pui şi legume Ingrediente: două piepturi de pui 540 g făină 270 ml apă doi cartofi 15 g drojdie 5 linguri de ulei de măsline rozmarin sare zahăr tos piper ulei de floarea-soarelui o salată verde 4 roşii mărar piper seminţe de chimen seminţe de dovleac Preparare: Sandviş cu pui şi legume: Cartofii […]

Pui pe pat de cuşcuş

Pui pe pat de cuşcuş Ingrediente: 4 pulpe de pui 300 g cuşcuş doi dovlecei două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia un ardei gras 3 roşii un morcov sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă roşie castraveţi muraţi Preparare: Pui pe pat de cuşcuş: Dovleceii se taie în rondele şi se pun […]

retete

Pui cu sfeclă

Pui cu sfeclă Ingrediente: un pui 500 g cartofi două ouă 100 g făină o lămâie 4 cuişoare două linguri de miere ulei de măsline 250 ml smântână două conserve sfeclă roşie sare, piper busuioc verde Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-o […]

Mancare de vinete cu pui

Mancare de vinete cu pui

Mancare de vinete cu pui Ingrediente: două piepturi de pui mai mari două vinete un dovlecel un morcov două cepe usturoi 250 g roşii cherry 200 g fasole verde pudră de curry sare, piper pătrunjel ulei de măsline un grepfrut alb ghimbir ras felii de pâine Preparare: Cepele şi doi căţei de usturoi se curăţă […]

Pui invelit in praz

Pui invelit in praz

Pui invelit in praz Ingrediente: un kg piept de pui 60 g făină două fire de praz 250 g bacon o ţelină o legătură de usturoi verde un morcov o frunză de dafin 400 ml apă 300 ml vin alb demisec 300 g roşii descojite sare, piper ulei de măsline Preparare: Piepturile de pui se […]

Pui in jar cu mar si ciuperci

Pui cu ciuperci si bere

Pui cu ciuperci si bere Ingrediente: un pui o sticlă de bere ulei de măsline oregano piper negru sare usturoi Pentru sos: Ciuperci tăiate o ceapă frunze de rozmarin foi de dafin usturoi ulei de măsline apă Preparare: Se deschide sticla de bere, iar jumătate din cantitate se pune deoparte într-o cană. Sticla de bere […]

Gelatina (aspic) ruseasca

Carne in aspic

Carne in aspic Ingrediente: o ţelină un morcov o albitură sare piper o frunză de dafin două piepturi de găină două copane 10-15 g gelatină Preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert legu­mele tăiate în rondele, frunza de dafin, sarea şi piperul. Când legumele sunt aproape moi se adaugă carnea […]

Jalfrezi de pui

Pui Kung Pao

Pui Kung Pao Ingrediente: două piepturi de pui dezosate 6 ardei iuţi roşii doi căţei de usturoi 200 g alune nesărate ulei Pentru marinată: o lingură de sos de soia o linguriţă de vin chinezesc (sau cherry sec) două linguriţe de amidon de porumb Pentru sos: o linguriţă de sos de soia negru şi două […]

Ruladă de pui cu samburi de pin

Ruladă de pui cu samburi de pin

Ruladă de pui cu samburi de pin din: piept de pui dezosat, orez, alune, samburi de pin, parmezan, oua, salata verde, sare, piper, ulei, seminte de susan.   Ingrediente: două bucăţi de piept de pui dezosat 200 g orez 50 g alune 25 g sâmburi de pin 80 g parmezan ras două ouă o salată […]

Terina de fazan cu castane

Terină de pasăre cu ficat

Terină de pasăre cu ficat Ingrediente: un pui de un kilogram 500 g ficăţei de pui 500 ml lapte dulce un morcov un sfert de ţelină 3 litri de apă o frunză de dafin 20 g gelatină alimentară o linguriţă de sare 5 boabe de piper pătrunjel grepfruit castane fierte Preparare: Ficăţeii de pui se […]

Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel

Piept de pui pe pat de cuşcuş

Piept de pui pe pat de cuşcuş Ingrediente: două piepturi de pui 500 g prune 300 g cuşcuş un ardei capia două cepe zahăr brun suc de lămâie usturoi o lingură de sos de soia oţet balsamic 5 felii de ghimbir proaspăt cimbru ulei de măsline sare piper varză albă Preparare: Cepele se toacă peştişori. […]

Pui cu sos de zmeură

Pui cu sos de zmeură Ingrediente: doi piepţi de pui 500 g gnocchi 500 g zmeură congelată o lingură de suc de lămîie o linguriţă de salvie tocată 200 g zahăr tos 75 g amidon alimentar 150 g unt 50 g miez de nucă ghimbir ras sare, piper mărar vin alb. Preparare: Piepturile de pui […]

Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca din carne de pui

O reteta simpla de musaca din carne de pui, ceapa verde, dovlecei, vinete, rosii, oua, branza telemea, boaie dulce servita alaturi de salata cu legume de sezon Ingrediente: un kilogram came de pui două legături de ceapă verde 3 dovlecei 3 vinete 800 g roşii 3 ouă 100 g brânză telemea ulei de floarea-soarelui sare, […]

Rulada de pui cu ienibahar

Ruladă de pui cu portocale

Ruladă de pui cu portocale Ingrediente: 4 piepturi de pui o jumătate de conopidă 8 cartofi două portocale 100 g unt 200 ml lapte dulce o frunză de dafin 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb două cuişoare sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Se face o marinată din sucul de portocale, vinul […]

Vinete cu parmezan şi carne

Vinete cu parmezan şi carne

Vinete cu parmezan şi carne Ingrediente: două fire de praz două piepturi de pui 500 g ciuperci două vinete o linguriţă de ghimbir tocat 200 ml ulei de măsline o jumătate de linguriţă de pudră de curry sare, piper o lămâie 200 g parmezan busuioc verde   Preparare: Vinetele se spală, se taie în felii, […]

Cartofi cu pui si ciuperci

Pui cu cartofi dulci şi curry

Pui cu cartofi dulci şi curry Ingrediente: 4 pulpe de pui un kilogram cartofi dulci 500 ml bere blondă un beţişor de scorţişoară o floare de cuişoară o jumătate de linguriţă de pudră de curry sare, piper ulei de măsline bere neagră   Preparare: Pulpele de pui se curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi […]

Tarta de legume coapte

Tartă cu legume şi pui

Tartă cu legume şi pui Ingrediente: două piepturi de pui roşii cherry galbene 150 g roşii cherry roşii doi ardei capia 300 g ciuperci susan seminţe de floarea-soarelui 200 g caşcaval 300 ml lapte 5 g drojdie 4 ouă 100 ml ulei sare, piper 300 g făină pătrunjel boabe de porumb Preparare: Ardeii capia şi […]

Pui cu cimbru şi conopidă

Pui cu cimbru şi conopidă Ingrediente: 8 copanele de pui 200 g făină un kilogram conopidă o ceapă un ardei iute mic 3 căţei de usturoi miere pastă de tomate o lămâie boia dulce sare, piper ulei cimbru uscat unt smântână Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun […]

Pulpe de pui cu roşii si morcovi la tavă

Pui cu sos de roşii picant

Pui cu sos de roşii picant Ingrediente: 4 pulpe de pui 800 g cartofi două cepe 4 roşii doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec o linguriţă de seminţe de muştar un ardei iute sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel crutoane de pîine aromate cu busuioc Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de […]

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

Pui cu bere şi curry

Pui cu bere şi curry Ingrediente: 4 pulpe de pui întregi un litru bere blondă 300 g orez un borcan compot de piersici ulei de măsline pudră de curry o lingură de busuioc uscat un baton de scorţişoară 50 g stafide negre sare piper usturoi ardei iute Preparare: Pulpele de pui se taie în jumătăţi, […]

Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză

Corn cu pui şi carnăciori

Corn cu pui şi carnăciori Ingrediente: 3 cârnaţi olteneşti două piepturi de pui 300 g caşcaval două ouă 500 g făină 15 g drojdie sare o linguriţă de zahăr tos două linguri de ulei de floarea-soarelui 350 ml apă piper busuioc verde oregano boia iute Preparare: Piepturile de pui se fierb în apă cu sare […]

Taitei cu pesto de migdale

Tăiţei de orez cu aripi de pui

Tăiţei de orez cu aripi de pui Ingrediente: 8 aripi de pui 200 g tăiţei de orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 100 g boabe de porumb din conservă două ouă 100 g făină două linguri de apă o linguriţă de boia dulce sare, piper ulei sos de roşii picant cimbru Preparare: Se prepară […]

Pui cu ardei gras si masline

Pui grecesc cu măsline si foi de viţă

Pui grecesc cu măsline si foi de viţă Ingrediente: 1 pui gata pentru a fi gătit de circa 1.400 g zeama şi coaja rasă ale unei lămâi sare, piper măcinat 200 g ceapă 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu unt lichid     Mod de preparare: Tai puiul în opt bucăţi, îl […]

Supă cu carne de pui

Supă cu carne de pui Ingrediente: un pui 3 fire de praz 500 g ciuperci un ardei gras un morcov un sfert de ţelină 200 g boabe de porumb din conservă o conservă de năut sare, piper busuioc smântână Preparare: Supă cu carne de pui: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi […]

Mancare de pui cu paste orzo

Mancare de pui cu paste orzo

Mancare de pui cu paste orzo Ingrediente: două piepturi de pui doi ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii 500 g broccoli 500 g conopidă 500 g paste orzo rozmarin sare, piper ulei de floarea-soarelui 250 ml vin alb demisec Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în cuburi. Se pun […]