Pui aromat umplut cu ficatei

Pui aromat umplut cu ficatei

Pui aromat umplut cu ficatei din: pui, usturoi, ficatei, vin, cimbru, rozmarin, piper, boia, lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 5 căţei de usturoi 300 g ficăţei de pui 100 ml vin alb 1 lingură de cimbru 2 fire de rozmarin 1 linguriţă de piper măcinat 1 linguriţă de boia 1 lămâie ulei sare Mod de […]

Aripi picante

Aripi picante

Aripi picante din: aripioare de pui, faina, boia, praf de copt, sare, sos de rosii, unt, ulei. Ingrediente: 20 aripioare de pui 100 g făină un vârf de cuţit praf de copt o linguriţă boia piper sare ulei Pentru sos: 4 linguri sos de roşii o linguriţă sos picant 100 g unt sare   Mod de […]

Salată din piept de pui cu muguri de soia

Salata cu piept de pui si smantana

Salata cu piept de pui si smantana din: piept de pui, sunca, smantana, mustar, sare, piper, ceapa, salata. Ingrediente: un piept de pui 200 g şuncă de pui 2-3 fire ceapă verde 4 linguri smântână 2 linguri muştar picant sare si piper 4-6 frunze de salată verde   Mod de preparare: Se pune carnea la […]

Carne de pui prăjită, cu sos

Carne de pui cu rosii

Carne de pui cu rosii din: piept de pui, ceapa, bulion, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente:  un piept de pui o ceapă 10 roşii în bulion 3 linguri ulei un praf oregano sare piper   Mod de preparare: Carne de pui cu rosii: Carnea tăiată cuburi se căleşte în ulei până ce se albeşte. Se scoate […]

Pui cu cinci condimente

Pulpe de pui la cuptor cu usturoi

Pulpe de pui la cuptor cu usturoi din: pulpe de pui, cartofi, ciuperci, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 4 pulpe mari de pui 6 cartofi 10 ciuperci proaspete 6 linguri ulei 6 căţei usturoi sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Carnea se unge cu 2 linguri de ulei şi se presară cu sare […]

Placinta cu legume

Placinta cu carne de pui si legume

Placinta cu carne de pui si legume din: carne de pui, legume, ceapa, oua, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat 650 g carne de pui tocată mix de legume congelate o ceapă 3 ouă 100 g unt o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Legumele congelate se dau într-un […]

Carne de porc cu cartofi

Ciocanele de pui cu dovleac si cartofi

Ciocanele de pui cu dovleac si cartofi din: ciocanele, cartofi, dovleac, rosie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ciocănele 4 cartofi 250 g dovleac o roşie 3 linguri ulei 3-4 fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: In ulei încins se rumeneşte carnea pe toate părţile şi apoi se scoate. Se pune dovleacul feliat, se lasă […]

Pui cu farfale

Pui cu ciuperci si verdeata

Pui cu ciuperci si verdeata din: piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, amidon, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui o conservă mică ciuperci feliate o ceapă un căţel usturoi 300 ml smântână de gătit o lingură amidon pătrunjel 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea feliată în uleiul […]

Rosii a la grec

Pui la cuptor cu rosii si rozmarin

Pui la cuptor cu rosii si rozmarin din: pulpe de pui, cartofi, rosii, masline, oregano, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 4 cartofi 6-8 roşii 150 g măsline o linguriţă amestec oregano şi rozmarin 4 linguri ulei  sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi mari se pun la […]

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

Pui spatchcock cu sare de mare

Pui spatchcock cu sare de mare din: pui, lamaie, ulei, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 pui, marinat cu: sucul de la 1 lămâie piper proaspăt măcinat 8 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă şi zdrobiţi în mojar Pentru asezonat: sare de mare o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt […]

Jalfrezi de pui

Jalfrezi de pui

Jalfrezi nu este o mâncare tradiţională indiană, ci mai mult o metodă de preparare a alimentelor. Jhal înseamnă „foarte condimentat”, iar frezi „prăjit uscat”, adică prăjit în foarte puţin ulei. amestecând mereu. Unii consideră că acestă mâncare este originară din provincia Baltistan. Coloniştii englezi au angajat bucătari indieni, care obişnuiau să prăjească resturile de carne […]

Pui umplut în stil marocan

Pui spatchcock

Originea cuvântului spatchcock nu este foarte clară, dar se consideră că este o prescurtare a expresiei irlandeze dispatch cock, care se referă la o mâncare gătită foarte repede. Se foloseşte in general un pui, care trebuie curăţat de piele, despicat şi prăjit foarte repede. Cuvântul spatchcock are şi alte sensuri, denumind puii de găină de […]

Pui tandoori cu boia

Pui tandoori cu boia din: pui, iaurt, boia, garam masala, chili, chimen, ulei, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg, tăiat în 10 bucăţi 125 ml iaurt simplu 1 linguriţă garam maşala 2 linguri boia de ardei 1 linguriţă praf de chilii 1 linguriţă chimen indian măcinat 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguriţe ulei […]

Korma de oaie cu usturoi

Korma de pui

Korma de pui: In afara Indiei, korma de pui este considerată a fi un fel de curry de pui mai puţin iute, cu un sos gros şi cremos, aromat cu curcumă. Intr-adevăr, korma se poate prepara şi în acest mod, dar în vestul Indiei, korma reprezintă opusul stilului vindaioo, caracterizat prin sosul curry extrem de […]

Tartelete cu pui

Pui Balti

Cuvântul bălti denumeşte atât o metodă de preparare, cât şi un vas tradiţional care arată ca un wok cu două mânere. Condimentele tradiţionale care sunt folosite la prepararea acestei mâncări sunt diferite amestecuri aromatice, specifice regiunii Kashmir (chimenul indian, schinduful şi cardamomul). In prezent, se foloseşte garam maşala şi ardei iuţi. Puiul bălti nu necesită […]

Pui vindaloo

Specialitati: Pui vindaloo

Unii spun că termenul vindaloo provine din cuvântul englezesc vinegar şi din aloo (cuvântul folosit de indieni pentru „cartof”). Alţii spun că denumirea are la origine expresia portugheză vinho de alhos, care denumeşte o marinată formată din oţet şi usturoi, care a fost introdusă în Goa de portughezi, atunci când aceştia au colonizat insula. Ceea […]

Reteta pui cu lamaie

Specialitati: Pui cu lamaie

Una dintre cele mai populare mâncăruri „cantoneze” servite în restaurantele chinezeşti din Occident este totuşi puiul cu lămâie. Aceasta se explică prin faptul că bucătarii chinezi care au emigrat în alte ţări au trebuit să-şi adapteze reţetele la gusturile localnicilor. Puiul se taie bucăţi şi se marinează în vin de orez cu nişte condimente uşoare, […]

Pui bang-bang

Pui bang-bang din: piept de pui, sos de soia, ulei, chili, zahar, piper, ceapa. Ingrediente: 275 g piept de pui cu piele 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă pastă de susan 1/2 linguriţă ulei de susan 2 linguriţie ulei de chilii 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă boabe de piper de Sichuan, măcinate frunze de salată […]

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastrama de pui cu cimbru

Pastrama de pui cu cimbru din: pui, lamaie, rom, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ardei, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5-2 kg, tăiat în 10 bucăţi sucul de la o lămâie verde puţin rom 50 ml ulei vegetal 10 fire de ceapă verde, tocate mărunt 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguri cimbru […]

Pui in stil mexican

Pui in stil mexican din: ulei, pulpe de pui, ceapa, usturoi, ienibahar, coriandru, fenicul, scortisoara. Ingrediente: 1 lingură ulei 8 pulpe de pui 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 1/2 linguriţă ienibahar 2 linguriţe coriandru, zdrobit 1 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite 1 baton scorţişoară 200 ml suc gros de roşii 300 ml […]

Pui cu usturoi in stil chinezesc

Pui umplut cu ceapa si usturoi

Pui umplut cu ceapa si usturoi din: pui, ceapa, usturoi, unt, rozmarin, piper, cimbur, patrunjel, boia. Ingrediente: 1 pui 4 cepe mari 5 căţei de usturoi 250 g unt 3 linguri rozmarin piper 3 linguri cimbru 1 legătură pătrunjel boia sare cârnăciori înveliţi în bacon   Mod de preparare: Toci cepele, usturoiul şi pătrunjelul. Speli […]

Pui delicios cu legume

Pui fraged cu legume

Pui fraged cu legume din: pulpe de pui, cartofi, lamai, rosii, ceapa, rozmarin, patrunjel, ulei. Ingrediente: 2 pulpe de pui 4 cartofi fierţi 3-4 roşii cherry 2 lămâi o legătură ceapă verde un fir rozmarin 1/2 legătură pătrunjel ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Carnea se unge cu sucul unei lămâi, după care […]

Pui la tigaie

Pulpe de pui la tigaie

Pulpe de pui la tigaie din: pulpe de pui, ulei, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: o caserolă pulpe superioare de pui 4 linguri ulei 100 g unt 4 căţei usturoi 1/2 linguriţă rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pulpe de pui la tigaie: Carnea presărată cu sare şi piper se pune la rumenit în […]

Pui cu lamaie si usturoi

Pui cu lamaie si usturoi din: pui, lamai, usturoi, cimbru, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2 lămâi o căpăţână usturoi o lingură cimbru 2 cepe 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Pui cu lamaie si usturoi: Puiul bine curăţat şi spălat se taie în două pe linia […]

Piept de pui cu ardei iute

Piept de pui cu ardei iute din: piept de pui, ceapa, ardei, usturoi, vin, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cepe 3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuti 100 ml vin alb 100 ml ulei mărar si pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Căleşte ceapa. Taie carnea cubuleţe sau […]

Cocktail de pui

Pui cu catei de usturoi

Pui cu catei de usturoi din: pui, sare, piper, asmatui, tarhon, rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg pui sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi cimbru 2 funze de dafin 1 bulb mare de fenieul, curăţat 4 linguri de ulei de măsline 40 căţei de usturoi, nedecojiţi 1 lîngură […]

Supa iute-acrisoara de pui

Supa iute-acrisoara de pui

Supa iute-acrisoara de pui din: ciuperci, pui, rofu, ardei, lamaie, morcov, telina, sos de soia. Ingrediente: 55 g ciuperci uscate 1 piept de pui 165 g tofu scurs 680 ml supă de găina 2 ardei iuţi, fără seminţe, tocaţi 3 tulpini de iarbă de lămâie, strivite, fără frunze 1 morcov, curăţat şi tăiat fâşii subţiri […]

Glasarea preparatelor cu aspic

Pui cu usturoi in aspic

Pui cu usturoi in aspic din: pui, ardei, morcov, ceapa, usturoi, oua, gelatina, verdeata, sare.

Terina de piept de pui

Terina de piept de pui

Terina de piept de pui din: piept de pui, oua, marar, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 4 ouă 1 legătură de mărar 1 ceapă 1 fir de ceapă verde 1 căţel de usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt carnea. Pune-o într-un castron, adaugă verdeaţa tocată, […]

Gutui cu ghimbir la cuptor

Gutui cu pui la cuptor

Gutui cu pui la cuptor din: pulpe de pui, gutui, ghimbir, boia, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 pulpe superioare de pui 1 gutuie 1 linguriţă ghimbir tocat 1 linguriţă boia dulce 3 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă piper negru boabe sare ulei   Mod de preparare: Curăţă gutuia, spal-o şi tai-o felii. Stropeşte-le […]

Ananas cu pui şi mere

Pui cu ananas si alune

Pui cu ananas si alune din: piept de pui, faina, ghimbir, ananas, alune, curry, unt, ardei, telina, sos de soia. Ingrediente: 3 piepţi de pui făină piper ghimbir pudră curry dulce pudră ulei 2 ţeline 2 cutii ananas 200 g unt sos soia 200 g alune crude 3 ardei graşi   Mod de preparare: Tai […]