Salata cu ficatei de pui

Salata cu ficatei de pui din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei, salata, lamaie, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte mici 500 g ficăţei de pui 4-6 fire de ceapă verde 4-6 fire de usturoi verde 2-3 linguri cu ulei de salată 1 salată verde 1 lămâie sare 6-8 tije de mărar   Mod de preparare […]

Chiftele din piept de pasare

Chiftele din piept de pasare

Chiftele din piept de pasare din: pui/carne de pasare, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 4 linguri făină 4 fire praz 1 cană ulei 4 ouă sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, […]

Cartofi umpluti cu carne (la alegere)

Cartofi umpluti cu carne (la alegere)

Cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne de vitel, carne de pui sau de miel, ceapa, pesmet, sare, slanina, unt. Ingrediente: 12 cartofi mari 250 g carne de viţel, de pui sau de miel 1 ceapă 1 lingură cu pesmet sare 200 g slănină 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu […]

Pui mici cu orez

Pui mici cu orez din: pui mici, orez, sunca, ciuperci, unt, sare, piper, suc de rosii, supa, verdeata. Ingrediente: 2-3 pui mici 1 ceaşcă de orez 200 g şuncă slabă 4-6 ciuperci 2 linguri cu unt sare piper măcinat şi boabe 1 pahar cu suc de roşii 1 pahar cu supă verdeaţă tocată   Mod […]

Papricas de pui cu galuste de branza cu marar

Papricas din pui cu smantana

Papricas din pui cu smantana din: pui, untura, ceapa, unt, faina, boia, bulion, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare 20 g untură sau 1 cană cu ulei 4 cepe 1 lingură cu unt 3 linguri cu făină 1 linguriţă cu boia dulce de ardei bulion 1 cană cu smântână 1 linguriţă cu sare […]

Pui cu cimbru la capac

Pui cu cimbru la capac

Pui cu cimbru la capac din: pulpe si pipt de pui, sare, ulei, cimbru. Ingrediente: 4 pulpe şi 2 bucăţi de piept de pui sare ulei cimbru   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, crestaţi pulpele la încheieturi, desfaceţi pieptul în bucăţi mari şi săraţi uşor fiecare bucată de carne. Puneţi apă să fiarbă într-o cratiţă […]

Soricel (pui) pe cartofi prajiti

Gaina prajita in untdelemn

Gaina prajita in untdelemn din: gaina sau pui, ulei, vin rosu, bulion, ceapa, costita afumata, ierburi aromate, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui mare 1 ceaşcă de ulei 1/2 l vin roşu 2 linguri cu bulion 20-30 cepe mici de arpagic 150 g costiţă afumată 1 buchet aromat (busuioc, foi de dafin, 1 […]

Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi

Pui cu smantana si mamaliguta

Pui cu smantana si mamaliguta din: pui, unt, faina, smantana, sare, marar, malai, apa. Ingrediente: 1 pui mare (1,5 kg) 3 linguri cu unt 2 linguri cu făină 1 cană cu smântână sare 2-3 linguri cu mărar tocat Mămăligă: 300 g mălai apă sare   Mod de preparare: Curăţaţi puiul de fulgi, treceţi-l întreg prin […]

Mancare de pui cu usturoi si ardei iute

Mancare de pui cu usturoi si ardei iute din: pui, slanina, usturoi, ceapa, ulei, ardei iuti, sare, bulion, verdeata. Ingrediente: 1 pui mare 200 g slănină 2-3 căţei de usturoi 1 ceapă 1 pahar cu ulei 2 ardei mici iuti sare 3 linguri cu bulion de roşii verdeaţă tocată   Mod de preparare: Mancare de […]

Ostropel delicios de pui

Ostropel de pui in vin

Ostropel de pui in vin din: pui, usturoi, faina, ulei, bulion, vin, piper, sare, patrunjel, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 pui mare (1,5 kg) 4-6 căţei de usturoi 1 ceapă 1 lingură cu făină 1 pahar cu ulei 1 pahar cu bulion de roşii 1 pahar vin alb sare piper boabe 2-3 tije de pătrunjel 1 […]

Pui de curte cu 40 de catei de usturoi

Pui de curte cu 40 de catei de usturoi

Pui de curte cu 40 de catei de usturoi din: pui de curte, usturoi, suc de rosii, ceapa, otet, ulei, cimbru, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 pui de curte porţionat 40 căţei de usturoi 1 cană cu suc de roşii piper 2 cepe mari 1 linguriţă de oţet de vin 4 linguri cu ulei de măsline […]

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Macaroane in straturi cu maruntaie de pui

Macaroane in straturi cu maruntaie de pui din: macaroane, maruntaie de pui, sos alb, supa, oua, parmezan ras, sare, unt, piper. Ingrediente: 1/2 kg macaroane 1/2 kg măruntaie de pui (ficăţei, pipote, inimi) 1 cană cu sos alb 1 cană cu supă 3 gălbenuşuri 3-4 linguri cu parmezan ras sare piper măcinat 2 linguri cu […]

Mancare cu gutui si rozmarin

Mancare de gutui cu carne

Mancare de gutui cu carne din: pasare, ulei, sare, gutui, zahar, faina. Ingrediente: 1 pasăre miijlocie 1 pahar de ulei sare 1 kg gutui 3 linguri cu zahăr tos 1 lingură cu faina   Mod de preparare: Curăţaţi gutuile de miezul cu sâmburi, ştergeţi cu un prosop aspru puful de pe ele, spălaţi-le şi uscaţi-le în […]

Arroz con pollo

Orez cu pui, ciuperci si vin

Orez cu pui, ciuperci si vin din: carne de pui, orez, ciuperci, unt, ceapa, vin alb, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pui – pulpe superioare, sau pulpe inferioare, sau aripi 2 ceşti mari cu orez 200 g ciuperci 2 linguri cu unt 1 ceapă 1 pahar cu vin alb 2 linguri cu […]

Pui cu ciuperci mici

Pui cu ciuperci mici din: pui, ciuperci, ceapa, unt, coniac, cartof, usturoi, apa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui 300 g ciuperci mici şi înfundate 1 ceapă 2 linguri cu unt sau 1 pahar cu ulei 3-4 linguri de coniac 1 cartof fiert 4-5 căţei de usturoi 1/2l apă caldă sare piper boabe pătrunjel   […]

Piept de pui in stil asiatic

Pui la frigare cu usturoi

Pui la frigare cu usturoi din: pui, ulei, sare, cimrbu, piper, usturoi, malai, apa. Ingrediente: 1 pui 4-5 linguri cu ulei sare cimbru tocat piper măcinat 6-8 căţei de usturoi 1 frigare curată Mămăligă: 300 g mălai 1 linguriţă sare 1 l apă caldă   Mod de preparare: Goliţi puiul după ce l-aţi curăţat, spălaţi-1 pe […]

Pui muntenesc cu sos

Puiul casei

Puiul casei din: pui, unt, slanina, ceapa, ardei iute, vin, smantana, sare, cimbru, lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri cu unt 100 g slănină 1 ceapă 1 ardei roşu iute 1 pahar cu vin 1 pahar cu smântână 1/2 lămâie sare cimbru   Mod de preparare: Curăţaţi puiul de fulgi şi de tuleie, treceţi-l […]

Chicken breast with orange sauce

Pui cu sos tomat

Pui cu sos tomat din: pui, suc de rosii, usturoi, untdelemn, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cană cu suc de roşii (sau 3-4 roşii bine coapte) 3-4 căţei de usturoi 3 linguri cu untdelemn 1 telină tocată sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi puiul de pene şi fulgi, treceţi-l prin flacără […]

Supa limpede de carne (Consomme)

Supa limpede de carne (Consomme) din: rasol de vita, tacamuri de pasare, carne macra, ceapa, praz, morcovi, sare, rasol de porc, telina. Ingrediente: 1 rasol de vită sau mânzat 2-3 tacâmuri de pasăre 1 kg carne macră 2 cepe 1- 2 fire de praz 2-3 morcovi sare SAU 1-2 rasoale de porc 1 rasol de […]

Pungute cu branza de vaci

Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat

Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat din: clatite, friptura rece, ficatei de pasare sau de vita, ceapa, ulei, verdeata, ou, piper. Ingrediente: 14-16 clătite 200 g friptură rece 200 g ficăţei de pasăre sau de vită 2 cepe 1 ceaşcă de ulei verdeaţă tocată 1 ou piper   Mod de preparare: Pregătiţi […]

Pui cu fasole verde si ceapa

Pui cu fasole verde si ceapa

Pui cu fasole verde si ceapa din: pui, fasole verde, verdeata, ceapa, rosii, usturoi, sare.   Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 kg fasole verde verdeaţă tocată 1 ceaşcă mare cu ulei 2 roşii decojite 1 ceapă sare usturoi   Mod de preparare Pui cu fasole verde si ceapa: Curăţaţi puiul, goliţi-l de măruntaie, spălaţi-l în […]

Pui picant cu busuioc

Pui picant cu busuioc

Pui picant cu busuioc din: piept de pui, ceapa, ulei, ardei, usturoi, lamaie, sare, faina, bulion, busuioc. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 cepe 4 linguri cu ulei 1 ardei iute 4-5 căţei de usturoi 1/2 lămâie sare 1 lingură cu făină sau amidon 2 linguri cu bulion de roşii 6-10 frunze de busuioc […]

Salata verde cu andive, mar si dressing de mac

Salata de andive cu piept de pasare

Salata de andive cu piept de pasare din: piept de pasare, andive, oua, mutar, ulei, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pasăre 3-4 andive mijlocii 2 ouă fierte tari 2 linguri cu muştar 1 pahar cu ulei 3-4 linguri cu smântână 1/2 lămâie sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de […]

Bors de pui

Bors de carne de pui

Bors de carne de pui din: pui, ceapa, telina, ardei, rosie, morcov, taitei de casa, bors, leustean. Ingrediente: 1 pui mic sau 1/2 pui mare 1 ceapă 1 ţelină 1 ardei 1 roşie 1 morcov 100 g tăiţei de casă 1l borş leuştean smântână sare   Mod de preparare: Curăţaţi puiul de tuleie şi fulgi, […]

Spaghete cu sos de migdale

Spaghete cu porumb si pui

Spaghete cu porumb si pui din: pulpe de pui, spaghete, porumb, bulion, usturoi, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente: 5 pulpe superioare de pui 250 g spaghete integrale 100 g porumb boabe 2 linguri bulion 3 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline oregano sare piper măcinat   Mod de preparare Spaghete cu porumb si pui: […]

retete

Sos cu ficatei

Sos cu ficatei din: ficatei de ui, unt, sare, vin alb, portocale, zahar, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 1/4 kg ficăţei de pui 1 lingură cu unt sare 1 pahar cu vin alb 2 portocale 1 lingură cu zahăr 2 cuişoare 1 linguriţă cu pulbere de scorţişoară   Mod de preparare Sos cu ficatei: Spălaţi şi curăţaţi […]

retete

Salata delicioasa asortata

Salata delicioasa asortata din: cartofi, piept de pasare, telina, oua, mere, coniac, mustar, lamaie, salata, ulei, pulbere de seminte de in. Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 1 piept de pasăre 1 ţelină mijlocie 3 ouă fierte tari 2 mere acrişoare 2 linguri de coniac 2 linguri cu muştar 1/2 lămâie 4-6 frunze de salată ulei pulbere […]

Sos simplu cu resturi de friptura

Sos simplu cu resturi de friptura din: resturi de friptura, carne de vitel sau pasare, ceapa, morcov, patrunjel, apa, sare, telina, unt. Ingrediente: resturi de friptură carne crudă de viţel sau de pasăre (să nu fie grasă) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 l apă caldă 1 linguriţă cu sare frunze de […]

Friptura din piept de rata

Piept fript in stil fusion

Piept fript in stil fusion din: piept de pui, ulei, usturoi, tequila, lime, ghimbir, paprika, sare, smanatana. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui, fără oase şi piele 1/2 cană ulei de măsline 2 linguriţe usturoi tocat mărunt 2 linguri tequila 2 linguri suc de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce 1 linguriţă sos Worcestershire 1 […]

Aripioare cu mustar si miere

Aripioare cu mustar si miere

Aripioare cu mustar si miere din: mustar, miere, cimbru, sare, piper, ulei. Ingreidente: 1/2 ceaşcă muştar de Dijon 1/2 ceaşcă miere 1/2 lingură cimbru uscat sare şi piper ulei pentru uns tava Mod de preparare: Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile cu puţin cimbru şi piper, coaceţi-le 20 min, la foc mediu, în […]

Ciocanele cu sos de branza albastra

Ciocanele cu sos de branza albastra

Ciocanele cu sos de branza albastra din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia, oregano, branza, maioneza, otet, lamaie, lapte, seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocănele 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă praf de usturoi 2 linguriţe piper alb măcinat 2 linguriţe boia iute 2 linguriţe oregano Pentru sos: 150 g brânză cu mucegai albastru 1 ceaşcă maioneză […]

Cum se prepara crab cu sos de ardei iute si taitei de ou

Frigarui in stil oriental

Frigarui in stil oriental din: piept de pui, ardei, ulei, lamaie, boia, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept mare de 400-450 g 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde ulei Pentru marinada: 1 1/2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 1/2-1 linguriţă boia iute 1/2 linguriţă […]