Pui fript cu varză de Bruxelles

Reteta pui fript cu mirodenii

Reteta pui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 pui mare 1 cană talaş de lemn de măr (facultativ) 12 căţei de usturoi 1 lingură boia iute 1/3 ceaşcă cimbru proaspăt, tocat 1/3 ceaşcă rozmarin proaspăt, tocat 1/4 ceaşcă ulei de măsline 1 lingură sare 1 lingură […]

Mamaliga fripta

Mamaliga Jandarm

Mamaliga Jandarm din: gaina, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, sare, malai, usturoi. Ingrediente: 1 găină grasă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 lingură cu sare 400 g mălai 1 căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi pasărea de fulgi şi pene, ţineţi-o pe flacăra mijlocie până se pârleşte puful, frecaţi […]

Ostropel de pasare cu patrunjel

Ostropel moldovenesc

Ostropel moldovenesc din: gaina, sare, zarzavat, usturoi. Ingrediente: 1 găină grasă sare zarzavat pentru supă usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi găina, o spălaţi şi o puneţi să fiarbă cu multă apă rece. înlăturaţi spuma des, pentru ca supa să rămână limpede. După o jumătate de oră de fierbere îa foc potrivit curăţaţi zarzavatul pentru […]

Pui înăbuşit cu saramură de roşii

Saramura de pui cu ardei capia

Saramura de pui cu ardei capia din: pulpe de pui, ardei capia, rosii, usturoi, ardei iute, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe pui dezosate 2 ardei capia 2 roşii usturoi un ardei iute cimbru piper sare   Mod de preparare: Pulpele de pui se frig cu puţină sare pe grătar. Separat, se pune apă la […]

Pui cu măsline şi curcuma

Pui cu portocale si masline

Pui cu portocale si masline din: pulpe de pui, portocale, masline, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 portocale 150 g măsline cu sâmburi 3 linguri ulei o ceapă roşie 2 căţei usturoi puţin cimbru sare piper   Mod de preparare: Carnea se presară cu sare şi piper şi se […]

Pui cu zucchini

Salata de fenicul si pui

Salata de fenicul si pui din: fenicul, gulie, sare, rosii, piept de pui, lamai, mustar, ulei, salata, coriandru, portocala. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 1 gulie mică sare 10 roşioare cherry 1 piept de pui file zeama de la 2 lămâi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură muştar frunze de salată, rucola sau baby […]

Tarta cu pui si ceapa verde

Tarta cu pui si ceapa verde

Tarta cu pui si ceapa verde din: faina, oua, praf de copt, sare, piept de pui, ceapa, ulei, bulion, branza, marar, patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină albă 100 g făină graham 1 ou 1 vârf de cuţit praf de copt 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: 1 piept de pui file 3 legături ceapă […]

Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane

Rosii umplute cu ficatei si patrunjel

Rosii umplute cu ficatei si patrunjel din: rosii, ficatei, oua, ceapa, faina, sare, paine, lapte, piper, patrunjel, dovlecel, bulion. Ingrediente: 10 roşii de dimensiune mijlocie 200 g ficăţei de pui 2 ouă 1 ceapă făină sare 1 felie de pâine 50 ml lapte piper 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel opţional, 1/2 dovlecel 2-3 linguri […]

Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio

Salata verde cu pui

Salata verde cu pui din: sos de soia, lamaie, sare, piper, piept de pui, varza, castravete, ceapa, ulei, alune, ardei. Ingrediente: Pentru marinadă: 2 linguri sos de soia 3 linguri zeamă de lămâie 1 vârf de cuţit piper Cayenne sare piper măcinat Pentru salată: 2 bucăţi piept de pui dezosat 1 varză China sau 1 […]

Burritos

Burritos de pui mexicane

Burritos de pui mexicane din: piept de pui, dafin, rosii, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, boia, tortilla. Ingrediente: 1 piept de pui 2 frunze de dafin 2 roşii 1 ceapă 1 ardei iute verde ulei sare piper 1 linguriţă boia dulce 6 tortilla (lipii subţiri) din făină albă   Mod de preparare: Pui carnea la […]

Pui Satay cu salată de mentă şi ridichi

Satay de pui cu mirodenii

Satay de pui cu mirodenii din: piept de pui, coriandru, sos de soia, lemongrass, ceapa, usturoi, ulei, boia, turmeric, sos de stridii. Ingrediente: 2 piepţi mari de pui, fără oase şi piele Pentru pasta de mirodenii: 1 linguriţă pudră de coriandru 2 tije lemon grass 1 ceapă eşalotă sau o ceapă galbenă mică 2 căţei […]

Ciocanele picante de pui

Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican

Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos, ceapa, lamaie, sare, piper, usturoi, bere, ketchup, ardei, coriandru, cimbru, scortisoara, sos de soia. Ingrediente: 4 jumătăţi de piept de pui cu os, fără piele 4 ciocănele, fără piele 1/2 ceaşcă sos jamaican 1 ceaşcă ceapă tăiată rondele subţiri 1/4 ceaşcă […]

Copanele de pui fripte

Copanele de pui fripte din: gem, ceapa, otet, sos, ulei, copane, sare, piper. Ingrediente: 2/3 ceaşcă gem de mango 2 linguri ceapă de tuns tocată 2 linguri oţet (preferabil de orez) 2 linguri hot sauce 1 lingură ulei de măsline 4 copane întregi, fără piele 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper măcinat   Mod de […]

Pui cu mazare si untura

Pui picant cu mazare si morcovi

Pui picant cu mazare si morcovi din: piept de pui, ulei, mazare, morcovi, ardei, boia, ceapa, zahar. Ingrediente: 1 piept mare de pui, dezosat 3 linguri ulei 800 g boabe de mazăre 6-8 morcovi noi 1 ardei iute roşu 1/2 linguriţă boia dulce 1 ceapă uscată mare 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Spălaţi, […]

Pui fript in folie, cu legume si sos

Pui fript in folie, cu legume si sos

Pui fript in folie, cu legume si sos din: pui, ceapa, ardei, cartofi, ulei, sos, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de pui (pulpe fără spate, jumătăţi de piept) 1 ceapă medie 1 ardei gras roşu, mare 1 ardei gras portocaliu 4 cartofi medii 1 lingură ulei sos barbecue pudră de usturoi sare piper proaspăt […]

Aripioare cu sos de branza

Aripioare cu sos de branza

Aripioare cu sos de branza din: aripioare, otet, ulei, sos, boia, fulgi de ardei, sare, piper, smantana, maioneza, usturoi, branza. Ingrediente: 24 aripioare Pentru marinată: 250 ml oţet de mere 2 linguri ulei 2 linguri sos Worcestershire 2 linguriţe boia dulce 1 linguriţă fulgi de ardei iute 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper măcinat 1 […]

Perişoare cu sos de roşii

Perisoare de pui cu mazare

Perisoare de pui cu mazare din: carne de pui, marar, ceapa, paine, morcovi, amidon, mazare, zahar, bulion, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g carne de pui sau curcan tocată 1 legătură mărar 4 fire ceapă verde 3 felii subţiri de pâine 4 morcovi noi 1 linguriţă amidon alimentar 1 ceapă uscată medie 1 lingură sos […]

Frigarui din ficat de pui

Frigarui din ficat de pui

Frigarui din ficat de pui din: ficatei, piper, ulei, ceapa, vin, mustar, smantana, sare. Ingrediente: 12-16 ficăţei piper alb, proaspăt măcinat ulei pentru uns Pentru sos: 2 linguri ulei 1 ceapă medie, tocată foarte imărunt 30 ml vin alb 4 linguri muştar cu boabe 3 linguri smântână foarte grasă 1 linguriţă piper roşu şi negru, […]

Supă de roşii proaspete si ardei

Consome din carne de pasare si vitel

Consome din carne de pasare si vitel din: pasare, coasta de vitel, apa, ceapa, praz, morcovi, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 pasăre mare, bătrână plus 1 kg coastă de viţel 5 l de apă 2 cepe 1 praz 2 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele […]

Salata marocana cu menta

Salata de verdeturi cu pui

Salata de verdeturi cu pui din: piept de pui, ridichi, ceapa, usturoi, masline, spanac, maioneza, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert sau fript 2-3 legături ridichi 3 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 3 linguri rondele de măsline 1-2 mâini frunze de spanac sare piper 3 linguri maioneză 3 linguri iaurt […]

Piept de pui rumenit la gratar

Piept de pui cu oregano si lamaie

Piept de pui cu oregano si lamaie din: piept de pui, lamaie, ulei, oregano, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui, fără piele şi os 5 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 1/2 linguriţe oregano 3/4 linguriţă sare proaspăt râşnită 1/2 linguriţă piper măcinat 1/4 linguriţă apă 2 […]

Cum se prepara Pui la Grill

Pui marinat cu ghimbir

Pui marinat cu ghimbir din: pui, ulei, piper, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 6 bucăţi de pui Marinată: 3 linguri ulei 1 linguriţă piper alb măcinat 1 lingură piper de cayenne 1 linguriţă ghimbir ras 1 căţel de usturoi, bine zdrobit sare   Mod de preparare: Amestecaţi foarte bine ingredientele de marinată. Frecaţi carnea cu amestecul şi […]

Ciocanele cu mustar si caise

Ciocanele cu mustar si caise

Ciocanele cu mustar si caise din: ciocanele, caise, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 caise bine coapte 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă brandy 1 linguriţă sos Worcestershire Mod de preparare: Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi caisele şi jupuiţi pielea, […]

Lasagna cu piept de pui si rosii

Lasagna rapida cu pui

Lasagna rapida cu pui din: carne de pui, spanac, mozarella, cascaval, unt, rosii, ceapa, vin, usturoi, nucsoara, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g foi lasagna (sau 250 g foi proaspete) 500 g carne tocată de pui 500 g spanac 300 g mozarella 100 g caşcaval 2 linguri unt 1 cutie cuburi de roşii (400 g) 1 […]

Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura din: ficatei de pui, piept de porc sau slanina afumata, verdeata, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pui 200g piept de porc sau slănină afumată 1 legătură verdeaţă (mărar) piper măcinat cimbru sare   Mod de preparare: Ficăţeii de pui se spală bine, se curăţă şi se pun la […]

Piept de pui cu piure de mazare

Pui cu sos de tequila

Pui cu sos de tequila din: piept de pui, ulei, tequila, lime, sos, ghimbir, fulgi de ardei, sare, frisca.   Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui fără os 1/2 ceaşcă ulei cu aromă de usturoi 2 linguri tequila 2 linguri zeamă de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce 1 linguriţă sos Worcestershire 1 linguriţă ghimbir […]

Salata de telina cu piept de pasare

Salata cu masline si piept de pui

Salata cu masline si piept de pui din: piept de pui, suc de mere, rozmarin, boia, suc de lamaie, ulei, sare, piper, rosii, castravete, salata, masline, crutoane.   Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 300 ml suc de mere o linguriţă rozmarin uscat o linguriţă boia dulce o lingură suc de lămâie 4 linguri […]

Pilaf de pipote

Pilaf de pipote

Pilaf de pipote din: orez, pipote, ulei, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1 cană orez 1/2 kg pipote 2-3 linguri ulei (sau, dacă este posibil, untură de pasăre) 1 ceapă piper boabe sare   Mod de preparare: Pipotele se curătă, se spală în două-trei ape (apă rece) şi se pun la fiert într-o oală de 3 I, […]

Reteta pui cu ciuperci si smantana

Reteta pui cu ciuperci si smantana din: tacamuri de pui, ciuperci, smantana, morcov, ceapa, ardei, faina, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g tacâmuri de pui 5-6 ciuperci 250 ml smântână de gătit un morcov o ceapă un ardei gras 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare piper   Mod […]

Piept de pui cu sos de ananas

Salata cu pui fript

Salata cu pui fript din: piept de pui, lamaie, ulei, usturoi, struguri, mar, telina, ceapa, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet, sare, piper.   Ingrediente: 700-750 g piept de pui, fără oase şi piele 1/2 cană zeamă de lămâie 1/4 cană ulei de măsline 4 căţei de usturoi, bine zdrobiţi 1 lingură fulgi ardei iuţi (mai […]

Tocanita de ficatei de pasare

Tocanita de ficatei de pasare

Tocanita de ficatei de pasare din: ficatei, vin, arpagic, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 /2 kg ficătei 1/2 pahar vin alb 10-15 bucăţi arpagic 1 capatana usturoi piper boabe sare   Mod de preparare: Ficăţeii (preferabil de gâscă, dar sunt foarte gustoşi şi cei de găină) se curăţă şi se spală, fără a-i tăia. Se pun […]

Pui rustic

Pui rustic

Pui rustic din: pui, fainas, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi, patrunjel, masline, piper, sare. Ingrediente: 1 pui întreg (sau circa 1 kg ciocănele, sau pulpe superioare) 2 linguri făină 3 linguri ulei 1 ceapă mai mare 1 cană vin alb sec 5-6 roşii bine coapte (sau 5 linguri pastă de tomate de bună calitate) 2 […]