Pui ţărănesc cu roşii si smantana

Pui taranesc cu usturoi

Pui taranesc cu usturoi din: pui, unt, ardei, rosii, usturoi, malai, ou, marar, sare, smantana. Ingrediente: 1 pui 100 g unt (ulei sau margarină) 6 ardei graşi sau capia 6 roşii 3-4 căţei de usturoi 2 linguri mălai 1 ou 1 legătură mărar sare smântână   Mod de preparare Pui taranesc cu usturoi: Puiul se […]

Puiul "Coanei mari"

Pui umplut cu costita

Pui umplut cu costita din: pui, ceapa, carne tocata, ficat de pui, patrunjel, unt, paine, costita afumata, arpagic, cartofi, vin, piper, nucsoara, sare. Ingrediente: 1 pui mai mărişor 2 cepe tocate fidelută circa 75 g carne tocată ca pentru cârnaţi (trei linguri pline, cu vârf) ficatul puiului tocat mărunt 1 lingură pătrunjel tocat 2 linguri […]

Reteta pui tandoori

Puiul iadului (Pui tartar)

Puiul iadului (Pui tartar) din: pui, unt, mustar, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 1 pui întreg 3 linguri unt 4 linguri muştar 5 linguri pesmet pisat piper măcinat sare   Mod de preparare: Puiul se taie pe lung, în două jumătăţi. Fiecare jumătate se presează cu mâna pemtru a deveni plată, apoi se presară cu sare […]

Puiul Maritei

Pui cu vin alb

Pui cu vin alb  din: pui, ulei, vin, bulion, sare. Ingrediente: 1 pui (întreg, sau părţi ale puiului – pulpe, ciocănele, spate de pui etc.) 2-3 linguri ulei (untură sau unt) 1 pahar vin alb 5-6 linguri cu vârf bulion sare   Mod de preparare: Puiul se curăţă şi se tranşează în 6-8 bucăţi, cam […]

Piept de pui cu piure de mazare

Rasol de gaina

Rasol de gaina din: gaina, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, cartofi, sare. Ingrediente: 1 găină (mai bătrână) 2 morcovi 1 telină 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe 3-4 cartofi sare   Mod de preparare: Găina tranşată în bucăţi mai mari se spală, se curăţă bine şi se pune la fiert în 2-3 I apă fierbinte. După primele […]

Sarmale in foi de stevie cu urda si orez

Sarmalute de pasare in foi de stevie

Sarmalute de pasare in foi de stevie din: carne de pasare, foi de stevie, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, verdeata, bors, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre dezosată (de preferat piept) 40-50 bucăţi foi de ştevie 1 felie pâine 2-3 linguri orez 2 cepe 4-5 linguri ulei sare piper 2 linguri bulion […]

Pui cu sos de rosii si paste

Snitele din piept de pui

Snitele din piept de pui – un preparat clasic și rapid, adorat de toată lumea datorită crustei crocante și miezului fraged. Acestea pot fi servite ca fel principal, alături de garnituri simple sau salate, fiind o soluție perfectă pentru o masă gustoasă și sățioasă. Ingrediente: Piept de pui: 2 bucăți mari (aproximativ 500 g) – […]

Placinta de pui cu spanac

Placinta de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, telemea, oua, cascaval, ceapa, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare pui 1 kg spanac 200 g telemea de vacă puţin sărată 4 ouă 3 linguri caşcaval ras 3-4 fire ceapă verde 1 vârf de cuţit nucşoară rasă sare piper 1 pachet foi de plăcintă […]

Curry verde cu pui

Pui cu curry rosu

Pui cu curry rosu din: ulei, ceapa, curry, lapte de cocos, piept de pui, lime, sos de peste, zahar, alune, busuioc, castravete, ananas. Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă roşie mare, tăiată 1-2 linguri curry rosu 1 cană lapte de cocos 500 g piept de pui feliat (vită) 4 frunze kaffir lime 1 lingură sos […]

Salata taraneasca cu carnati

Salata taraneasca cu pui

Salata taraneasca cu pui din: piept de pui, orez, patrunjel, ceapa, usturoi, ardei, suc de lamaie, menta, sos de peste. Ingrediente: 1 cană piept tocat de pui 2 linguri orez prăjit, măcinat 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură cu partea albă de la o ceapă verde, tocată fin 1 lingură usturoi tocat mărunt 1 […]

Fasole verde cu pui si branza

Pui cu fasole verde si busuioc

Pui cu fasole verde si busuioc din: maioneza, busuioc, otet, creson, fasole, pui, rosii, sare.   Ingrediente: 1 ceaşcă de maioneză 1/4 ceaşcă busuioc tăiat mărunt 2 linguriţe oţet de plante (naragon, în varianta 100% originală) 250 g creson (năsturel), cu părţile tari înlăturate, rupt bucăţi potrivite 500 g fasole verde gata pre­parată, ruptă bucăţi […]

Pui cu ghimbir si sos de soia

Pui cu ghimbir si sos de soia

Pui cu ghimbir si sos de soia din: piept de pui, sos de soia, zahar, sake, usturoi, ghimbir, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui, dezosat Pentru marinat: 1/3 ceşcuţă sos de soia 2 linguri zahăr 1/2 ceşcuţă mirin (sake dulce) 1 lingura sake 1 căţel mai mare de usturoi 1 lingură de ghimbir, proaspat […]

Supă de pui cu găluşte de griş

Supa de pui cu cocos

Supa de pui cu cocos din: carne de pui, galangal, lemongrass, kaffir, ceapa, ardei, cocos, sare, suc de lamaie, sos de peste. Ingrediente: 300 g carne de pui 1/2 cană galangal tăiat subţire 1 lemon grass, feliat 5 frunze de kaffir, bucăţi 5-6 ardei iuţi mici 5 cepe roşii mici 1 cană cremă de cocos […]

Pui cu fasole verde si ardei

Pui cu curry verde

Pui cu curry verde din: ulei, eapa, curry, lapte de cocos, piept de pui, fasole, lime, sos de peste, suc de lamaie, zahar, coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă tăiată felii 1-2 linguri curry verde 1 1/2 cană lapte de cocos 1/2 cană apă piept de pui 100 g fasole verde (sau vinete tăiate […]

Pui cu alune si sofran

Pui cu alune si sofran

Pui cu alune si sofran din: piept de pui, pasta de alune, piper, ardei, pasta de usturoi, pasta de ghimbir, chili, lamaie, ceapa, sofran, unt, iaurt, sare. Ingrediente: 12 piepţi de pui 45 g pastă de alune 5 g praf de piper 100 g ardei gras tăiat 20 g pastă de usturoi 20 g pastă […]

Salată cu pui in aspic

Salata de pui cu sos de peste

Salata de pui cu sos de peste din: carne de pui, ceapa, menta, orez, ardei, lamaie, sos de peste, castraveti, varza, salata, ceapa. Ingrediente: 2 căni carne tocată pui 2 linguri ceapă mică 2 linguri phak chi farany 1/4 cană mentă 2-3 linguri orez prăjit (uscat) 1-2 linguri ardei iute uscat 4 linguri suc lămâie […]

Pui cu sofran in sos picant

Pui cu sofran in sos picant din: pui, unt, usturoi, sofran, faina, lamaie, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 1 pui mai mare 150 g unt 3 căţei usturoi 1 l supă 1/2 linguriţă şofran 2 linguri făină de grâu sucul de la 1 lămâie sare piper coriandru   Mod de preparare Pui cu sofran in sos picant: […]

Chiftelute cu stafide

Chiftelute de pasare

Chiftelute de pasare din: carne de pasare, ceapa, paine, oua, ulei, sare, piper, supa, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg carne de pasăre (de preferat piept sau pulpe dezosate) 1 ceapă 1 felie pâine albă 2 ouă crude 5 linguri ulei sare piper măcinat supă praf sau tabletă (opfional) verdeaţă (mărar şi pătrunjel)   Mod de preparare: Carnea se […]

Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarin

Frigarui din pui

Frigarui din pui din: piept de pui, ceapa, slanina, rosii, cimbru, vin, otet, bulion, usturoi, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui 2 cepe 50 g slănină 2 roşii cimbru 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 lingură bulion 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: […]

Iepure cu smantana si vin alb

Papricas de pasare

Papricas de pasare din: carne de pasare, ceapa, ulei, bulion, boia, patrunjel, piper, sare, galuste. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre (de preferat un pui) 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă boia dulce, boia de ardei iute (optional, până la 1/2 linguriţă) 1 legătură pătrunjel verde piper sare 15-20 găluşte   […]

Pilaf de pui cu ceapa

Pilaf de pui cu ceapa

Pilaf de pui cu ceapa din: carne de pui, orez, ceapa, ulei, piper, sare, praf de supa.   Ingrediente: 1 kg carne de pui (un pui, sau aripi, spate etc.) 1 cană orez 1 ceapă 3 linguri ulei piper sare opţional: 1 lingură praf de supă   Mod de preparare Pilaf de pui cu ceapa: […]

Pui fiert inăbuşit in iaurt şi nucă de cocos

Pui inabusit in ulei de susan

Pui inabusit in ulei de susan din: pui, ghimbir, sare, piper, bicarbonat, coniac, ulei. Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguriţe sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri coniac 2 linguri ulei de susan   Mod de preparare: Se curăţă puii, se spală şi se freaca la interior şi exterior […]

Fileuri de pui cu sos de ciocolată

File de pui cu orez

File de pui cu orez din: piept de pui, sos de soia, otet, apa, usturoi.   Ingrediente: 4 fileuri piept pui (aproximativ 150 g fiecare), dezosate şi fără piele 1/2 cană sos de soia 1/2 cană oţet de vin 1 cană apă 10 căţei de usturoi (sau 5 linguriţe de praf de usturoi)     […]

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

Pui intreg cu ciuperci

Pui intreg cu ciuperci din: pui, ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, marar, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de pui (preferabil un pui întreg) 1/2 kg ciuperci (de crescătorie) 1 ceapă 3 linguri ulei sare piper 1 legătură mărar verde opţional: smântână   Mod de preparare Pui intreg cu ciuperci: Carnea se curăţă, se spală şi […]

Pui cu fasole verde in sos de migdale

Pui cu fasole pastai

Pui cu fasole pastai din: carne de pasare, fasole verde, ceapa, bulion, usturoi, marar, patrunjel, sare, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre (preferabil un pui întreg) 1 kg fasole verde 2 cepe 1 lingură bulion (sau 2-3 roşii) 4-5 căţei de usturoi mărar pătrunjel sare opţional: smântână, la servit   Mod de preparare: Carnea […]

Pui cu bame si ardei gras

Pui cu telina si vin

Pui cu telina si vin din: carne de pui, amidon, telina, ceapa, ardei, ghimbir, zahar, vin, ulei, sare. Ingrediente: 300 g carne albă de pui 1 albuş 2 linguri amidon 250 g telină 1 fir ceapă verde (1/2 ceapă) 1 ardei iute 1 linguriţă ghimbir tocat mărunt 1 linguriţă rasă de zahăr maro 1 linguriţă […]

Pui cu verdeata si ciuperci

Pui cu verdeata si ciuperci

Pui cu verdeata si ciuperci din: pui, unt, faina, supa de carne, ceapa, patrunjel verde, cimbru, usturoi, dafin, piper, ciuperci. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg (sau 1 kg ciocănele, sau pulpe superioare) 4 linguri unt (preferabil unt de casă) 1-2 linguri făină 1 I supă de carne (se poate folosi şi supă instant, […]

Mazare cu pui

Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca

Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca din: carne de pasare, mazare verde, ulei sau unt, faina, zahar, sare, marar. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre 1 kg mazăre verde 4 linguri ulei sau unt 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare mărar verde   Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se […]

Copanele cu sos de mere si sote

Copanele cu sos de soia

Copanele cu sos de soia din: ulei, copanele de pui, ardei, morcovi, ceapa, usturoi, sos de soia, otet, amidon, zahar. Ingrediente: 6 linguri ulei 3 ardei roşii mici, curaţaţi de seminţe şi mărunţiţi 1 cană de morcovi tăiaţi 8 copane de pui fără piele şi oase, tăiate cubuleţe 2 legături de ceapă verde 3 linguri de […]

Pui cu pipote si ciuperci

Pui cu pipote si ciuperci din: pui, unt, faina, pipote, ciuperci, vin, smantana, piper, sare. Ingrediente: 1 pui de mărime medie 3-4 linguri unt (untură, sau ulei) 3 linguri făină cam 250 g pipote cam 200 g ciuperci proaspete 1/2 cană vin alb 1 cană smântână proaspătă piper pisat sare   Mod de preparare: Pui […]

Supa de salata cu slanina

Supa de pui cu salata verde

Supa de pui cu salata verde din: supa de pui, salata verde, oua, verdeata, sare, piper. Ingrediente: supă de pui (strecurată) câteva frunze de salată verde 4 ouă verdeaţă tocată sare piper     Mod de preparare Supa de pui cu salata verde: Intr-o oală se pune la fiert supa de pui strecurată. Intre timp […]

Piept de pui cu susan si soia

Piept de pui cu susan si soia din: piept de pui, unt, sos de soia, faina, seminte de susan, sare, piper.   Ingrediente: 4 piepţi de pui (aproximativ 150 g) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 g făină de grâu 75 g seminţe susan sare piper   Mod de preparare: Piept de […]