Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte

Pui cu smantana si verdeata

Pui cu smantana si verdeata din: carne de pui, smantana, faina, ulei sau unt, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de pui 0,5-0,75 kg smântână 1 lingură făină 2 linguri ulei sau unt sare piper verdeaţă (mărar, pătrunjel)   Mod de preparare: Carnea de pui se curăţă, se spală bine şi se taie în […]

Pui cu soia

Pui cu soia din: piept de pui, sos de soia, faina, ulei. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi sos soia 2 linguri făină ulei pentru prăjit     Mod de preparare: Carnea de pui se taie în fâşii sau cubuleţe si se acoperă cu sosul de soia. Se lasă la marinat două ore, la temperatura […]

Supa de morcovi cu frigaruie de creveti

Supa cu lapte de cocos si pui

Supa cu lapte de cocos si pui din: lapte de cocos, piept de pui, ciuperci, lemongrass, ghimbir, porumb, lamaie, sos de peste, ardei, piper. Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supă de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucată ghimbir de 5 cm 100 […]

Pui cu ghimbir si ananas

Pui cu ghimbir si ananas

Pui cu ghimbir si ananas din: carne de pui, compot, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de soia, amidon, morcov, ulei.   Ingrediente: 300 g carne de pui 1 cutie (400 g) compot de ananas 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 lingură ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1 lingură amidon 1 morcov 4 linguri […]

retete

Pui cu rachiu de mere

Pui cu rachiu de mere din: pui intreg, carnat, slaninuta, smantana, mere, rachiu de mere, unt, zahar, scortisoara.   Ingrediente: 1 pui întreg cam 150 g cârnat proaspăt o bucată de slăninuţă subţire şi destul de mare,  cât să acopere pieptul puiului 100 g smântână 3 mere cam 150 ml rachiu de mere 1 lingură […]

Piept de pui la grătar, umplut cu ananas

Pui intregi la gratar

Pui intregi la gratar din: pui, ulei, piper, boia, sare, vin. Ingrediente: 1-2 pui 2 linguri ulei (sau unt) piper măcinat 1 linguriţă boia sare eventual: 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Puii se curăţă bine, se spală şi se desfac pe lung în jumătăţi, pentru a putea fi aşezaţi pe grătar. Separat se prepară […]

Sos de safide pentru friptura de pui

Sos de stafide pentru friptura de pui

Sos de stafide pentru friptura de pui din: stafide, strugure, lamai, vin alb, zahar. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge o notă dulce-acrișoară și un textural interesant preparatului lor. Combinația de dulce din stafide și savoarea cărnii de pui creează un contrast gustativ plăcut și surprinzător, oferind o experiență culinară unică. […]

Reteta pui in sos dulce-acrisor

Reteta pui in sos dulce-acrisor

Reteta pui in sos dulce-acrisor din: ardei, morcov, broccoli, pastai, ciuperci, piept de pui, spaghete, sos de soia, ketchup, zahar, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi (gogoşari) tăiaţi felii subţiri 1 morcov tăiat felii 1 broccoli 10-20 păstăi verzi, taiate jumătăţi 6-7 ciuperci tăiate felii 1-2 piepţi pui, dezosaţi tăiaţi cuburi 1/2 pachet de […]

Frigarui de pui cu lemongrass

Frigarui de pui cu lemongrass

Frigarui de pui cu lemongrass din: file de pui, usturoi, ceapa, zahar, sos de peste, ulei, unt, lapte de cocos, sos de chili, lemongrass. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 căpăţână de usturoi o ceapa mică 2 linguri de zahăr 2 linguri sos de peşte (de ciuperci, de stridii) 3 linguri de […]

Pui Gong Bao cu alune

Pui cu alune

Pui cu alune din: piept de pui, alune, pasta de ardei, vin, sare, piper, amidon, ceapa, zahar. Ingrediente: 250 g piept pui 80 g alune 5 g pastă ardei iute 20 ml vin alb 3 g sare 2 g piper alb, măcinat 50 g amidon 50 g ceapă verde puţin zahăr 1/2 cană supă   […]

Budinca de muschi

Budinca cu carne de pui

Budinca cu carne de pui din: pui, unt, franzela, lapte, oua, sare. Ingrediente: 1 pui dezosat 100 g unt o franzelă 2 pahare lapte 3 ouă sare unt pentru uns   Mod de preparare: Carnea de pui se trece prin maşina de tocat de trei-patru ori, se amestecă mai întâi cu franzela înmuiată în lapte […]

Frigarui de pui cu lemongrass

Frigarui de pui cu chili

Frigarui de pui cu chili din: piept de pui, usturoi, ceapa, zahar, sos de peste, ulei, unt, lapte de cocos, sos de chili, lemongrass. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 căpăţână de usturoi o ceapa mica 2 linguri de zahăr 2 linguri sos de peşte 3 linguri de ulei 2 linguri de […]

Frigarui de pui cu sos de soia

Frigarui de pui cu sos de soia

Frigarui de pui cu sos de soia din: piept de pui, usturoi, ceapa, nucsoara, piper, sos de soia, vin, pasta de ardei, zahar, sare. Ingrediente: 300 g piept pui 10 g usturoi 20 g ceapă verde 5 g nucşoară 2 g piper alb, măcinat 15 ml sos de soia 10 ml vin alb 30 g […]

Ciorba de pasare (Bors de pasare)

Ciorba de pasare (Bors de pasare)

Ciorba de pasare (Bors de pasare) din: carne de gaina/pui, zarzavat, ceapa, ardei, patrunjel, leustean, bors, oua. Ingrediente: cam 1 kg carne de găină/pui (cap, gât, pipote, partea de jos a picioarelor – ghearele, aripioarele, spatele) zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, telină) 1 ceapă mare 1 ardei gras pătrunjel verde leuştean verde […]

Orez cu crevete

Orez cu pui si crevete

Orez cu pui si crevete din: orez, ulei, usturoi, ceapa, fasole, salata, carne de pui, crevete, ou, sos de soia, zahar. Ingrediente: 1 cană orez, cu bobul lunguieţ 3 linguri ulei de arahide 1 căţel usturoi 5 fire de ceapă verde 50 g fasole verde (mazăre) 50 g salată verde 200 g carne prăjită de […]

Supa de pasare (pui sau gaina)

Supa de pasare (pui sau gaina)

Supa de pasare (pui sau gaina) din: carna de gaina sau de pui, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne găină/pui – cu oase 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 telină medie 1-2 cepe piper sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Carnea se pune la […]

Pui cu ardei gras

Pui cu ardei gras

Pui cu ardei gras din: pui, ghimbir, ardei, sare, zahar, piper. Ingrediente: 1 pui ghimbir 4 ardei 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă zahăr piper   Mod de preparare: Spălaţi carnea de pui şi tăiaţi-o în bucăţi de trei centimetri lungime. Decojiţi ghimbirul şi tăiaţi o jumătate în felii lungi şi subţiri, iar pe cealaltă sfărâmaţi-o. […]

Supa de pui cu lapte de cocos

Supa de pui cu lapte de cocos

Supa de pui cu lapte de cocos din: carne de pui, lemongrass, kaffir, arei, cocos, sare, suc de lamaie, sos de peste. Ingrediente: 300 g carne de pui 1/2 cană galangal tăiat subţire 1 lemon grass, feliat 5 frunze de kaffir, bucăţi 5-6 ardei iuţi mici 5 cepe roşii mici 1 cană cremă de cocos […]

Reteta zilei: Pui cu mazare

Pui cu mazare din: piept de pui, faina, ulei, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, patrunjel, vin, supa de pui, mazare, lamaie, galbenus de ou, sare, piper.   Ingrediente:  4 bucati piept de pui, dezosat faina 2-3 linguri ulei de masline 1-2 cepe, tocata 1/4 bulb de fenicul, tocat 1 lingura patrunjel proaspat tocat, plus pentru […]

Pui cu ardei iute si busuioc

Reteta zilei: Pui cu ardei iute si busuioc

Pui cu ardei iute si busuioc din: usturoi, lei, ardei iute, piept de pui, sos de peste, sos de soia, zahar, busuioc.   Ingrediente:  3 catei usturoi, tocat 4 linguri ulei 2-4 ardei iuti, fara seminte tocati 450gr piept de pui, cuburi 3 linguri sos de peste 2 lingurițe sos de soia 1 linguriță de […]

Salata de arpagic

Salata de arpagic

Salata de arpagic din: arpagic, sare, otet, ulei. Ingrediente: circa 10 bucăţi arpagic mai mare (de persoană) sare oţet ulei   Mod de preparare: Se curăţă arpagicul şi fiecare bucată se striveşte cu mâna (nu prea tare, pentru a nu-l sfărâma). Arpagicul spart este pudrat cu sare, ca să intre în interiorul său. Se lasă […]

Cum se prepara supa de pui cu smantana

Supa tailandeza de pui

Supa tailandeza de pui din: usturoi, apa, pui, ulei, sos de soia, ghimbir, hasma, sare, piper. Ingrediente: 3 căţei de usturoi curăţaţi întregi 4 litri (16 căni) de apă un pui întreg tăiat bucăţi tăitei 15 ml (1 lingură) de ulei sare şi piper sos de soia o bucată de ghimbir haşmă tăiată   Mod […]

Rulada cu ficatei si legume

Rulada cu ficatei si ciuperci

Rulada cu ficatei si ciuperci din: ceapa, ciuperci, oua, cascaval, patrunjel, marar, vin, unt sau ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cepe 400 g de ciuperci 4 ouă 300 g de caşcaval 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar ** 1 cană de vin roşu 2 linguri de unt sau ulei sare piper 1 pachet […]

Chicken cacciatore

Reteta pui cacciatore

Reteta pui cacciatore din: ulei, bacon, faina, sare, piper, pui, usturoi, vin, rosii, ceapa, dafin, zahar, oregano, ardei, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: 2-3 linguri ulei de măsline 125 gr bacon nu prea gras, tăiat cubuleţe 25 gr făină sare piper negru măcinat un pui de circa 1,5 kg tăiat în 8 bucăţi 2 căţei de usturoi, […]

Terina de cascaval cu carne de pui

Terina de cascaval cu carne de pui

Terina de cascaval cu carne de pui din: cascaval simplu, cascaval afumat, carne de pui, sunca, unt. Ingrediente: 500 g caşcaval simplu 500 g caşcaval afumat 250 g carne de pui fiartă 250 g şuncă unt   Mod de preparare: Feliezi subţire şunca şi ambele tipuri de caşcaval, iar carnea o tai fâşii. Ungi cu […]

Mancarica de mazare cu pui

Mancarica de mazare cu pui

Mancarica de mazare cu pui din: carne de pui, ceapa, morcov, mazare, dafin, pasta de tomate, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 pulpe de pui 3 cepe medii 1 morcov mare 1 kg mazăre 1 foaie de dafin 3 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei mărar sare piper   […]

Oyako don

Reteta zilei: Pui tandoori

Pui tandoori din: ulei de masline, ceapa, piept de pui, usturoi, apa, sos tandoori masala, turmeric, orez basmati.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 2 cepe, taiate felii groase 4 piepti de pui, taiati cuburi 2 catei de usturoi 100ml apa 300gr tandoori masala sos Ingrediente pentru servire: 1 lingurita turmeric 350gr orez basmati […]

Pui cu patrunjel

Pui cu patrunjel din: pui, patrunjel, marar, rosie, ceapa, vin, untdelemn, sare. Ingrediente: un pui 5 rădăcini pătrunjel mărar şi pătrunjel verde o roşie o ceapă un pahar vin 3 linguri untdelemn sare   Mod de preparare: pun, într-o cratiţă, bucăţele de pui, ceeapa tăiată mărunt, pătrunjelul tăiat în felioare subţiri, mărarul şi pătrunjelul verde […]

Pipote si ficatei de pasare cu ciuperci

Pipote si ficatei de pasare cu ciuperci

Pipote si ficatei de pasare cu ciuperci din: pipote, ficatei, unt sau margarina, ciuperci, patrunjel, ceapa, smantana. Ingrediente: 10 pipote şi 10 ficăţei de pasăre o lingură unt (margarină) 500 g ciuperci pătrunjel verde tocat o ceapă tocată 2 linguri smântână   Mod de preparare: Se rumenesc ficăţeii şi pipotele în grăsime, stropindu-le, din când […]

Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi

Pui cu smantana si patrunjel

Pui cu smantana si patrunjel din: pui, ceapa, untdelemn, rosie, smantana, faina, patrujel, ou. Ingrediente: un pui o ceapă o lingură untdelemn o reoşie mică 500 ml smântână o linguriţă făină o legătură pătrunjel verde un ou   Mod de preparare: Se înăbuşă bucăţile de pui, împreună cu ceapa, în untdelemn, la foc mic, apoi […]

Conopida cu tocatura de pui

Pui cu conopida si verdeata

Pui cu conopida si verdeata din: pui, conopida, ceapa, faina, untdelemn, verdeata, rosii, sare, ou, smantana. Ingrediente: un pui o conopidă o ceapă mică o linguriţă faină untdelemn verdeaţă roşii sare ou 2 linguri smântână   Mod de preparare: Se înăbuşă bucăţile de pui împreună cu ceapa tocată, în untdelemn. Când încep a se rumeni, […]

Pui inabusit cu tumernic si vin

Pui inabusit cu usturoi

Pui inabusit cu usturoi din: pui, untdelemn, sare, usturoi. Ingrediente: un pui o lingură untdelemn sare 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Se înăbuşă puiul, presărat cu puţină sare în untdelemn, împreună cu usturoiul pisat. Se acoperă cu capac şi se lasă, pe foc domol, să se rumenească uniform. Când a scăzut apa lăsată […]