Ciulama de manatarci cu garnitura de mamaliguta

Ciulama de pui cu ciuperci – usor de preparat

Ciulama de pui cu ciuperci din: pui, untdelemn, faina, ciuperci, sare, lamaie. Ingrediente: un pui 100 ml untdelemn 3 linguri făină 500 g ciuperci sare zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se spală puiul şi se fierbe cu o ceapă. Când este fiert se strecoară supa şi se scoate carnea de pe oase. […]

Budinca de pui cu cascaval

Budinca de pui cu smantana

Budinca de pui cu smantana din: cartofi, piept de pui, oua, smantana, pesmet, unt, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 piept de pui 3 ouă 300 g smântâna 2 linguri cu pesmet 1 lingură cu unt 1-2 crenguţe de cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la […]

Pui cu dovlecei

Pui cu smantana si dovlecei

Pui cu smantana si dovlecei din: piept de pui, ceapa, dovlecei, smantana, vin, ulei, usturoi, unt, marar. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1 legătură de ceapă verde 2 dovlecei 150 g smântână 100 ml vin 4 linguri cu ulei 2 căţei de usturoi 50 g unt câteva fire de mărar verde pentru decor sare […]

Ficat cu vin

Ficatei in vin

Ficatei in vin din: ficatei, ciuperci, usturoi, vin, morcovi, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 500 g fîcăţei de pui 3-4 ciuperci mai măricele 4 căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 2-3 morcovi sare ulei piper boabe   Mod de preparare Ficatei in vin: Taie usturoiul şi ciupercile felii subţiri, apoi ia fiecare ficăţel, crestează-l […]

Ciulama cu pui si nuci

Ciulama gustoasa de gaina

Ciulama gustoasa de gaina din: gaina, sare, unt, faina, ceapa. Ingrediente: o găină sare o lingură unt o ceapă 3 linguri făină   Mod de preparare: Găina, curăţată şi spălată, se pune pe foc într-o oală cu apă, sare şi ceapa tăiată în două. Se lasă să fiarbă până când carnea devine fragedă. Apoi se […]

Pui cu sos alb si conopidă

Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de struguri

Pui la cuptor cu sos de struguri din: pui, ghimbir, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, scortisoara, struguri, ceapa, supa de pui, sare, piper.   Ingrediente:  1 pui de 1.6 kg 115-130g rădăcină de ghimbir ras 6-8 catei de usturoi, tocat sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de măsline un varf de […]

Crochete sarate

Crochete de pasare

Crochete de pasare din: resturi de carne de pasare, paine, lapte, sare, piper, oua, patrunjel. Ingrediente: resturi de carne de pasăre o felie de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă sare piper 2 ouă patrunjel verde   Mod de preparare: Se dau carnea şi pâinea prin maşina de tocat şi se amestecă bine cu pătrunjel […]

Gaina cu maioneza si aspic

Gaina cu maioneza si aspic

Gaina cu maioneza si aspic din: gaina, morcov, patrunjel, ceapa, otet, vin, maioneza, aspic. Ingrediente: 0 găină un morcov un pătrunjel o ceapă o linguriţă oţet o lingură vin 300 g maioneză aspic   Mod de preparare: Se spală pasărea şi se pune să fiarbă cu apa, legumele, oţetul şi vinul, la foc mic. Când […]

Gaina cu legume si smantana

Gaina cu legume si smantana

Gaina cu legume si smantana din: gaina, slanina, arpagic, morcovi, praz, vin, mustar, smantana, unt. Ingrediente: o găină 100 g slănină 12 arpagicuri 2 morcovi 2 fire praz 2 linguri vin o lingură muştar o lingură smântână o lingură unt (untdelemn)   Mod de preparare: Se curăţă găina, se sărează şi se îmbracă în feliuţe subţiri […]

Ciuperci cu sos alb

Sos picant cu ciuperci

Sos picant cu ciuperci din: ulei, faina, supa sau apa, otet, mustar iute, ciuperci, sare. Ingrediente: 1 lingură ulei (sau unt) 1 lingură făină 1 cană supă (sau apă) 1-2 linguri oţet 2 linguriţe muştar iute circa 10 ciuperci de mărime medie sare   Mod de preparare: Din puţin ulei (unt), făină şi zeamă de […]

Graten de cartofi cu piept de pui

Graten de cartofi cu piept de pui din: cartofi, piept de pui, branza, oua, ceapa, smantana, mustar, unt, leustean, ulei, sare, piper. Ingrediente: 700 g cartofi 250 g piept de pui 100 g brânză de oaie 4 ouă 1 ceapă 2 linguri smântână 1 linguriţă muştar 1 linguriţă unt frunze de leustean ulei sare piper […]

Pui aromat

Pulpe de pui umplute cu ceafa afumata

Pulpe de pui umplute cu ceafa afumata din: pulpe de pui, ceafa, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, unt, ulei, sare, piper, boia. Ingrediente: 4 pulpe întregi de pui 200 g ceafă afumată 2 ouă fierte 1 ou crud 1 ceapă 2+5 căţei usturoi frunze de pătrunjel verde 30 g unt 2 linguri ulei sare piper boia dulce […]

Rulada din branza de vaci

Rulada cu pui si sunca

Rulada cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, pesmet, oua, faina, ulei, legume, usturoi, unt, lapte, ulei, sare, piper, dafin, zahar. Ingrediente: 600 g piept de pui 250 g şuncă feliată 100 g pesmet 2 ouă 50 g făină ulei pentru prăjit sare piper Pentru garnitură: 800 g amestec de legume tăiate cubuleţe […]

Pui cu telina in aluat

Pulpe de pui cu sampanie

Pulpe de pui cu sampanie din: pulpe de pui, unt, ceapa, morcovi, sampanie, smantana, ou, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe întregi 50 g unt 2 morcovi 1 ceapă 200 ml şampanie 300 ml smântână pentru gătit 1 gălbenuş de ou sare piper   Mod de preparare: Pulpele de pui se asezonează cu sare şi piper […]

Carne de pui cu ciuperci

Pulpe de pui in sos de ciuperci

Pulpe de pui in sos de ciuperci din: pulpe de pui, ciuperci, ceapa, ulei, boua, patrunjel, smantana, usturoi, amidon, sare, piper.   Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate 350 g ciuperci Champignon 2 cepe roşii 2 pumni de ciuperci Urechea lui luda ulei de măsline sare piper boia dulce frunze de pătrunjel verde 2 […]

Pulpe_de_pui_cu_spanac

Pulpe de pui cu spanac

Pulpe de pui cu spanac din: pulpe de pui, usturoi, lamaie, smantana, spanac, piept de porc, unt, cimbrisor, boia, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpe de pui superioare dezosate 4 căţei de usturoi 1/2 lămâie 200 ml smântână pentru gătit 250 g spanac baby 50 g piept de porc afumat 50 g unt sare […]

Mancare de fasole cu ficat de pui

Mancare de fasole cu ficat de pui

Mancare de fasole cu ficat de pui din: ficat de pui, fasole, ulei, ceapa, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 x 400 g conserve fasole untoasă 2 legături ceapă verde ulei de măsline 100 ml supă de pui 50 ml smântână pentru gătit 20 g parmezan ras sare piper alb […]

Piept de pui cu sos picant de ghimbir

Piept de pui in sos picant (varianta)

Piept de pui in sos picant din: pui, ulei, ketchup, miere, sos de soia, otet, orez, porumb, sare, piper, rosii, ceapa. Ingrediente: pulpele, aripile şi pieptul dezosat de la un pui sare piper 2 linguri ulei de măsline Pentru marinadă: 2 linguri mari ketchup de casă câte 1 lingură miere de albine, sos de soia […]

Reteta pulpe de pui picante

Reteta pulpe de pui picante

Reteta pulpe de pui picante din: pulpe de pui, chefir, pasta de ardei, faina, ulei, cartofi, unt, lapte, crema de branza, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui inferioare 100 ml chefir pastă de ardei iute 3-4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit Pentru garnitură: 400 g cartofi 1 lingură unt […]

Supa de legume cu taitei

Supa de gaina cu usturoi

Supa de gaina cu usturoi din: gaina, morcov, patrunjel, ceapa, telina, sare, apa, usturoi, lamaie. Ingrediente: o găină un morcov un pătrunjel o ceapă o jumătate ţelină sare 2,5 l apa 1-2 căţei usturoi zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se spală bine pasărea şi se pune la fiert cu apă rece, la foc […]

Papricaş de crap

Papricas de pui cu galuste de dovleac

Papricas de pui cu galuste de dovleac din: pui, ceapa, pasta de ardei, boia, dovleac, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 lingură untură 2 linguri pastă de ardei 1 linguriţă boia de ardei sare piper Pentru găluşte: 1 dovleac 1 ou 180-200 g făină puţin unt sare   Mod de preparare: Se […]

Pulpe de pui la ceaun

Pui cu mujdei la ceaun

Pui cu mujdei la ceaun din: pui, sare, piper, ulei, mujdei. Ingrediente: 3 pui de câte 500-600 de grame sare piper mujdei 400 ml ulei   Mod de preparare: Puneţi tot uleiul într-un ceaun. Turnaţi aici tot uleiul şi înfierbântaţi-l bine la foc potrivit. Când uleiul este foarte fierbinte, puneţi puii daţi cu sare şi […]

Salata de boeuf

Antreuri reci: Salata de boeuf

Salata de boeuf din: carne de pasare sau de vita, cartofi, morcovi, patrunjel, telina, castraveciori acri, ou, sare, untdelemn, mazare, gogosari in otet.   Ingrediente: 300 g carne de pasăre sau de vacă 2 cartofi, un morcov un pătrunjel o ţelină 2 castraveciori acri un ou sare untdelemn 250 g mazăre gogoşari în oţet Pentru […]

Rulada_cu_oua_si_carne_de_pui

Rulada cu oua si carne de pui

Rulada cu oua si carne de pui din: carne de pui, oua, chifla, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, boia, lapte, oua, bacon, untura, faina, bulion. Ingrediente: 600 g carne tocată de pui 2 ouă 1 chifla 1 ceapa puţin ulei 2-3 căţei de usturoi sare piper boia de ardei puţin lapte 4 ouă 100 g […]

Puiul "Coanei mari"

Pui umpluti

Pui umpluti din: pui, carne de vitel, slanina, untura, vin, zeama de lamaie, unt, oua, sare. Ingrediente: 2 pui mari carne de vitel bucăţi de slănină untură supă de vita puţin vin alb zeamă de lămâie unt 5 ouă sare condimente   Mod de preparare: După ce am tăiat, curăţat şi spălat 2 pui mai […]

Pui_la_cuptor_cu_legume_verzi

Pui la cuptor cu legume verzi

Pui la cuptor cu legume verzi din: ulei, copane de pui, ceapa, broccoli, fasole, lamaie, oregano, cartofi. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 6 copane de pui 150 ml supă limpede de pui 6 fire de ceapă verde 100 g broccoli 100 g fasole verde 1 lămâie tăiată sferturi o mână de oregano cartofi noi cu […]

Curry de pui cu orez si salata

Curry de pui cu orez si salata

Curry de pui cu orez si salata din: ulei, ceapa, morcov, usturoi, pasta de curry, curmale, sos de soia, amidon, piept de pui, lamaie, salata, orez. Ingrediente: 1/2 lingură ulei 1 ceapă 1 morcov, răzuit 4 căţei de usturoi, tocat 2 linguri pastă de curry 2 curmale fără sâmburi sau 3/4 linguri zahăr brun 1 […]

Pui cu orez exotic

Meridon de orez cu pui

Meridon de orez cu pui din: orez, unt, oua, pui, morcovi, patrunjel, ceapa, cuisoare, sare. Ingrediente: 300 g orez 200 g unt 8 ouă 2 pui morcovi pătrunjel o ceapă cuişoare supă de vita sare   Mod de preparare: Orezul îl spălăm cu apă rece, după aceea îl fierbem în supă de vită (supa o […]

Pui fripti in ulei

Pui prajiti in pesmet

Pui prajiti in pesmet din: pui, ou, faina, pesmet, untura, sare. Ingrediente: 3 pui un ou făină pesmet untură sare   Mod de preparare: Curăţăm 3 pui, îi tăiem în patru bucăţi astfel, încât să răsucim sub o aripă pipota şi sub alta ficatul. Ii dăm cu sare şi îi lăsăm să stea o 1/2 […]

Pui umplut la cuptor

Pui umplut cu ficatei

Pui umplut cu ficatei din: pui, ficatei, carne de vitel, oua, lapte, paine, unt, ciuperci, ceapa, cuisoare, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 un pui ficatei de pui 2 ouă paine lapte unt sare piper 300 g carne de viţel 15-20 ciuperei ceapa cuişoare supa de vita smântănă   Mod de preparare: Pentru a putea umple […]

Salata verde cu jumari

Reteta zilei: Pui cu legume in cuib de salata verde

Pui cu legume in cuib de salata verde din: ulei de masline, pui. usturoi, ceapa, ardei, sos hoisin, sos de soia, otet de vin de orez, ghimbir, sriracha, ceapa verde, piper, salata.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 kg carne de pui 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, […]

Papricaş de pui

Papricas de pui cu boia

Papricas de pui cu boia din: pui, untura, ceapa, boia, sare, smantana, oua, faina, ulei, boia, piper. Ingrediente: 3 pui untură 4-5 cepe boia de ardei sare smântână 2 ouă 50 g făină 30 ml ulei piper boia   Mod de preparare: După ce am curăţat 3 pui, îi tăiem în bucăţi mici. Intr-o cratiţă […]