Pui fripti la tava

Pui fripti la tava

Pui fripti la tava din: pui, untura, apa, sare. Ingrediente: 2 pui măricei 2 linguri unsoare (untură de porc) apă sare   Mod de preparare: Tăiem, curăţăm şi spălăm bine doi pui mai mari, apoi îi lăsăm o jumătate de oră în apă rece, după care îi dăm cu sare şi îi punem într-o tavă […]

Pui cu vin si mere

Pui cu usturoi in folie de aluminiu

Pui cu usturoi in folie de aluminiu din: piept de pui, usturoi, cimbrisor, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 piepţi de pui 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbrişor 2 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la termostat 7 (210 grade C). Curăţaţi si presaţi usturoiul. Amestecaţi cu uleiul, […]

Supa de pui cu usturoi

Supa de pui cu alune

Supa de pui cu alune din: pui, alune, telina, ciuperci, smantana, ou, faina, unt, sare. Ingrediente: 1 pui mai mare, de peste 1 kg 200 g alune 1 os de porc sare 1 ţelină mijlocie 200 g ciuperci albe 2 gălbenuşuri 1 albuş 120 g smântână 60 g unt 1 lingură cu făina Mod de […]

Bors cu smantana

Bors de pui cu rosii

Bors de pui cu rosii din: carne de pui, rosii, ceapa, orez, bors, marar, smantana. Ingrediente: 200 kg carne de pui 250 g roşii  5-6 fire de ceapa verde 50 g orez 2-3 l de apă 1 l borş 2 legaturi de mărar 2 gălbenuşuri 2 linguri cu smântână Mod de preparare: Tăiaţi puiul în […]

Pui fripti in ulei

Pui fripti in ulei

Pui fripti in ulei din: pui, sare, piper, unt sau ulei. Ingrediente: 2 pui de câte 800-900 g fiecare sare piper 100 g unt sau ulei Mod de preparare: Curăţaţi, treceţi-i prin flacără, apoi spălaţi foarte bine puii şi ungeţi-i. Daţi-le apoi cu sare şi piper, puneţi-i într-o tavă unsă cu unt şi daţi-i la cuptor […]

Pulpe de pui la ceaun

Pui la ceaun cu mujdei

Pui la ceaun cu mujdei din: pui, sare, piper, ulei, mujdei. Ingrediente: 3 pui de câte 500-600 de grame sare piper mujdei 400 ml ulei   Mod de preparare: Puneţi tot uleiul într-un ceaun din tuci. Turnaţi aici tot uleiul şi înfierbântaţi-l bine la foc potrivit. Când uleiul este foarte fierbinte, puneţi puii daţi cu […]

Pui fript in folie, cu legume si sos

Reteta delicioasa de pui la frigare

Reteta delicioasa de pui la frigare din: pui, sare, unt. Ingrediente: 2 pui de circa 700-800 g fiecare sare unt Mod de preparare Reteta delicioasa de pui la frigare: Curăţaţi bine puii, treceţi-i prin flacără, spălaţi-i, apoi tamponaţi-i cu un şervet foarte uscat şi curat. Infigeţi-i pe frigare, apoi frigeţi-i la jar, învârtindu-i încet, vreme […]

Reteta pui impanat

Reteta pui impanat

Reteta pui impanat din: carne de pui, sunca, limba, spanac, oua, ciuperci, zarzavat, vin, faina, marar, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,750 kg carne de pui (unul mare sau doi mai mici) 100 g şuncă 100 g limbă afumată 1 kg spanac 2 ouă 8-10 coşuleţe din foietaj coapte 300 g ciu­perci 100 g zarzavat […]

Snitele ca la Covasna

Snitele din carne de pui

Snitele din carne de pui din: carne de pui, untura, oua, cartofi, faina, ceapa, costita, sos, pesmet, sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de pui 200 g untură de gâscă 2 ouă 1 lingură cu făină 500 g cartofi 1 ceapă 100 g costiţă afumată 2 linguri cu sos alb 200 g pesmet sare   Mod […]

Pui cu seminte de susan

Pui in sos picant

Pui in sos picant din: pui, ulei, mustar, orez, ceapa, ciuperci, faina, crutoane, unt, lamaie, sos. Ingrediente: 3 pui de câte 700 de grame 200 ml ulei 1 linguriţă muştar 4 gălbenuşuri sare 200 g orez 100 g ceapă 1/2 l supă de la oasele de pui 12 ciuperci mari 1/2 lingură cu făină 12 […]

Midii cu parmezan

Pui cu midii

Pui cu midii din: pui, midii, coniac, sos, boia, ceapa, orez, ciuperci, unt, sunca, piper. Ingrediente: 1 pui mare sare 20 midii 1 păhărel cu coniac 1 lingură cu sos Worcester  boia de ardei 2 linguri bune cu sos alb 1 ceapă mare 250 g orez 1/2 l supă 250 g ciuperci 200 g unt […]

Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic

Pui la gratar cu unt

Pui la gratar cu unt din: pui, unt sau ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 pui de circa 800 de grame fiecare 100 g unt sau ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Spintecaţi puii pe spinare de la cap la coadă, scoateţi-le şira şi oscioarele de prisos, apoi aplatizaţi-i, folosindu-vă de ciocanul din lemn pentru bătut şniţelele. […]

Pilaf de pui si legume

Pui cu pilaf si legume

Pui cu pilaf si legume din: pui, rosii, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, tarhon, ciuperci, orez, ficat, cimbru, unt, zahar, vin. Ingrediente: 2 pui de circa 1,750 kg 400 g roşii  6 ardei graşi 2 fire de ceapă verde 3 fire de usturoi verde 1 legă­tură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de […]

Pui aromat umplut cu ficatei

Pui umplut cu ficat si ciuperci

Pui umplut cu ficat si ciuperci din: pui, ficat, ceapa, sare, piper, oua, ciuperci, costita, cartofi, unt. Ingrediente: 1 pui mare (1,750 kg) 200 g carne de viţel sau de porc 200 g ficat de pasăre ori de porc sau viţel 1 ceapă mare sare piper 1 felie de franzelă 2 ouă 500 g ciuperci […]

Retete cu carne de vita pentru Revelion

Salata light de pui grepfrut

Salata light de pui grepfrut din: grepfrut, laptuca, ceapa, piept de pui, inima de palmier, migdale, otet, ulei de nuca, sare, piper, drojdie.   Ingrediente: 2 grepfruturi roz 1 miez de lăptucă 1/2 ceapă roşie 2 piepţi de pui fierţi şi reci 1 cutiuţă de inimă de palmier 8 migdale 2 linguri oţet balsamic 1 lingură […]

Sandvis cald cu sunca

Sendvis Pui Traditional

Sendvis Pui Traditional din: bagheta, piept de pui, castravete, fetica, branza, ceapa, piper. Ingrediente: 1/2 baghetă dospită sau „tradiţională” 75 g piept de pui fiert şi rece 8 rondele subţiri de castravete 1 mână mică de fetică 50 g brânză proaspătă de tartinat 1 linguriţă ceapă verde tăiată cu foarfecă piper   Mod de preparare: […]

Dovleac gratinat cu parmezan

Dovleac gratinat cu pui si curcuma

Dovleac gratinat cu pui si curcuma din: dovleac, piept de pui, lapte, maizena, usturoi, curcuma, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată de dovleac de 1 kg 2 piepţi de pui fierţi 300 ml lapte semidegresat 30 g maizena 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă curcuma 2 linguri parmezan ras sare piper   Mod de preparare: […]

Frigarui de pui cu sos iute

Frigarui de pui cu ghimbir

Frigarui de pui cu ghimbir din: piept de pui, ardei, ghimbir, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ardei gras roşu 1 lingură ghimbir proaspăt ras 3 linguri ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi puiul în cuburi. Stoarceri lămâia, amestecaţi cu uleiul de măsline ghimbirul, […]

Cheese Herb Dressing

Reteta zilei: Salata de pui cu dressing si nuci de pin

Salata de pui cu dressing si nuci de pin din: salata verde, piept de pui, nuci de pin, parmezan, ou, usturoi, sare de mare, piper, mustar dijon, suc de lamaie, ulei de masline.   Ingrediente salata:   2 salate verzi 1 piept de pui ¾ nuci ceașcă nuci de pin ½ ceasca parmezan ras Ingrediente […]

Chifle umplute

Chifle umplute cu pui si ciuperci

Chifle umplute cu pui si ciuperci din: chifle, piept de pui, ciuperci, ceapa, marar, branza, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle 1/2 piept de pui fiert 4 linguri ciuperci feliate 2 legături ceapă verde 1/2 legătură mărar 4 felii brânză topită 100 ml smântână de gătit o lingură unt sare piper   Mod de […]

Chicken with saffron and rice

Pui cu orez si cartofi

Pui cu orez si cartofi din: pulpe de pui, usturoi, ceapa, ulei, lamaie, sare, piper, cartofi, orez. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 căţei usturoi 2 cepe 4 linguri ulei sucul unei lămâi sare piper Pentru servit: 200 g orez 2-3 cartofi sare piper   Mod de preparare: Carnea se rumeneşte în două linguri de […]

Mazare boabe batuta

Ficatei cu piure de mazare

Ficatei cu piure de mazare din: mazare, ceapa, marar, unt, morcovi, telina, usturoi, ficatei, ulei, vin, ardei, busucioc, dafin, coriandru, rosii, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre nouă  1 ceapă 1 legătură mărar verde 2-3 linguri unt 2 morcovi 1 ţelină mică 2 căţei de usturoi 300 g ficăţei 50 ml ulei 100 ml vin […]

Pastă de sardele

Pasta de carne

Pasta de carne din: piept de pui sau carne de vita, oua, ceapa, ulei, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: 500 g piept de pui sau 500 g carne de vită 2 ouă 2 cepe de dimensiune medie sau 1 ceapă mare 1 lingură ulei de floarea-soarelui 250 g unt nesărat cu 85% grăsime sare piper alb […]

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt din: maruntaie de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, apa, patrunjel, ulei. Ingrediente: 700 g măruntaie de pui (inimi şi ficăţei) 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare piper busuioc uscat cimbru uscat 500 […]

Papricaş de pui

Papricas din pulpe de pui

Papricas din pulpe de pui din: pulpe de pui, ceapa, bulion, mustar, oua, faina, sare, piper, boia, ulei. Ingrediente: 3-4 pulpe de pui 1 ceapă 15 g bulion 10 g muştar 4 ouă 15 linguri făină sare piper boia 20 ml ulei   Mod de preparare: Toci mărunt ceapa. Pui ulei (de preferinţă de măsline) […]

Pui muntenesc cu sos

Pui cu sos acrisor

Pui cu sos acrisor din: pui, ceapa, unt, lamaie, apa, sare, faina. Pui cu sos acrișor este o alegere rafinată și delicioasă pentru masa de prânz sau cină.   Ingrediente: 1 pui mediu 1 ceapă tocată 2 linguri unt 8 felii lămâie 2 pahare apă sare, după gust 2 linguriţe făină   Mod de preparare: […]

Ciorba de pui cu bors

Ciorba de pui cu bors

Ciorba de pui cu bors din: carne de pui, morcov, telina, verdeata, bors, sare, ceapa. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov ţelină, după gust verdeaţă borş sare, după gust 1 ceapă   Mod de preparare: Dai prin răzătoarea cea mare zarzavatul şi îl pui la fiert într-o oală cu apă. Adaugi bucăţile de […]

Aripioare_in_pesmet

Aripioare in pesmet

Aripioare in pesmet din: aripiaore de pui, mustar, ulei, usturoi, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare 3 linguri muştar 2 linguri ulei 2 căţei usturoi pesmet sare piper   Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul şi apoi se amestecă bine cu muştarul şi uleiul. Aripioarele se acoperă cu acest sos si se lasă la rece 30 de minute. […]

Piept de pui umplut cu ciuperci si ardei

Piept de pui umplut cu rosii

Piept de pui umplut cu rosii din: piept de pui, rosii, branza, ulei, vin, boia, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 10 roşii uscate 10 felii brânza topită 4 linguri ulei 100 ml vin alb boia sare piper   Mod de preparare: Pieptul se taie în două şi apoi fiecare parte se bate pentru […]

Curry verde cu pui

Curry de pui cu scortisoara

Curry de pui cu scortisoara din: piept de pui, ceapa, rosii, smantana, curry, scortisoara, nucsoara, ulei, lamaie, fulgi de migdale, smochine, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui o ceapa 3 roşii 2 linguri curry 50 g smântâna un praf scorţişoară nucşoara sare piper 2 linguri ulei sucul unei lamâi 50 g fulgi de migdale […]

Pulpe_in_aluat

Pulpe in aluat

Pulpe in aluat din: copane de pui, aluat, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 copane de pui un pachet mic aluat foitaj 4 linguriţe ulei rozmarin sare piper   Mod de preparare: Copanele se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 30 de minute şi se ia […]

Rulada de pui cu nuci

Rulada de pui cu nuci

Rulada de pui cu nuci din: piept de pui, ceapa verde, usturoi, cimbru, oua, nuci, bacon, sare, piper, paine, ulei. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui file 2 fire ceapă verde 2 fire usturoi verde sau 3 căţei de usturoi 1 crenguţă cimbru sau 1 linguriţă cimbru uscat mărunţit 2 ouă 200 g nuci fin măcinate […]