Cordon-bleu cu spanac si mozzarella

Reteta cordon bleu

Reteta cordon bleu din: piept de pui, sunca, branza topita, ou, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de pui 4 felii şuncă 4 felii brânză topită sau caşcaval un ou pesmet ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Fiecare bucată de carne se taie în două pe lung şi se presară […]

Salata_de_valeriana_cu_pui

Salata de valeriana cu pui

Salata de valeriana cu pui din: piept de pui, sare, piper, boia, ulei, pepene, valeriana, rosii, ceapa, miere, ulei, otet. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui sare piper boia dulce 2 linguri de ulei vegetal 1/2 de cantalup mic 1 pepene galben mic 4 fire de ceapă verde 2 roşii 400 g valeriană 1 […]

Oua umplute

Oua umplute cu pate

Oua umplute cu pate din: oua, mustar, ulei, pate de ficat, sare, piper, ardei capia, marar. Ingrediente: 10 ouă 1 ou crud, pentru maioneză 1 linguriţă muştar ulei pentru maioneză 1 pate de ficat de porc sau de pasăre de 200 g (de bună calitate) sare şi piper, după gust ardei capia mărar   Mod […]

Pui cu rozmarin, rosii si masline negre

Pui cu rosii si rozmarin

Pui cu rosii si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, rosii, vin, ceapa, bulion, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe întregi de pui 4 căţei usturoi 6 roşii 200 ml vin alb 2 cepe o linguriţă bulion 1/2 linguriţă rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: In ulei încins se […]

Pateuri cu pui – reteta usor de preparat

Pateuri cu pui din: aluat foitaj, carne de pui, cascaval, patrunjel, ardei gras, masline, lapte, oua. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 300 g carne de pui fiartă 100 g caşcaval pătrunjel 1 ardei gras roşu 10 măsline fără sâmburi 2 linguri lapte 2 ouă   Mod de preparare: Din aluat tai pătrate de 10 cm. […]

Caşcaval facut in casă

Chiftelute cu sos de cascaval

Chiftelute cu sos de cascaval din: piept de pui, ou, morcov, ceapa, patrunjel, sare, piper, lapte, cascaval, unt, faina, chimen, cartofi.   Ingrediente: 1 piept de pui 1 ou 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 lingură pătrunjel verde tocat sare piper Pentru sos: 1 cană lapte 100 g caşcaval 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină […]

Pui libanez cu miere de albine

Pui libanez cu miere de albine

Pui libanez cu miere de albine din: pulpe de pui, miere, boia, usturoi, ceapa, lamaie, ulei de susan, portocala, scortisoara, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe dezosate de pui 4 linguri cu miere de albine 2 linguriţe cu boia iute 2 căţei de usturoi ceapă 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei […]

Tocanita de pui cu broccoli

Tocanita de pui cu broccoli (varianta)

Tocanita de pui cu broccoli (varianta) din: piept de pui, orez, ceapa, ardei gras, broccoli, praz, piper, ulei, curry, supa, sos de soia, patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri piept de pui 150 g orez 1 ceapă 1 ardei gras roşu 150 g broccoli 1 fir de praz piper 1 linguri ulei de măsline 1 lingură praf […]

Frigarui de pui cu sos de arahide

Frigarui de pui cu sos de arahide

Frigarui de pui cu sos de arahide din: ulei, pasta de curry, pasta de chilli, pulpe de pui dezosate, sos de arahide, lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu pastă de curry 1 linguriţă cu pastă de chilii 6 pulpe de pui dezosate Pentru sos: 4 linguri cu sos de […]

Salata_cu_pui_si_portocala

Salata cu pui si portocala

Salata cu pui si portocala din: piept de pui, usturoi, dovlecel, rosie, portocala, busuioc, salata verde, ulei, piper, boia, sare.   Ingrediente: 1 piept de pui 1 căţel de usturoi 1/2 dovlecel 1 roşie mare 1 portocală frunze de busuioc 2 frunze de salată verde 1 lingură de ulei 1 lingură de zeamă de lămâie […]

Pui cu cartofi noi si usturoi

Pulpe de pui cu cartofi dulci si sos

Pulpe de pui cu cartofi dulci si sos din: sos de soia, lime, usturoi, pulpu de pui, cartofi, ulei, fulgi de chilli, ceapa, ardei iute, otet, patrunjel, coriandru. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care […]

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

Saltimbocca (pui cu salvie)

Saltimbocca (pui cu salvie) din: piept de pui, bacon, salvie, unt, cin, supa de pui, faina, sare, piper. Ingrediente: 4 fjleuri de piept de pui 4 felii de bacon 8 frunze de salvie 2 linguri cu unt linguri cu vin alb 125 ml supă |e pui 1 linguriţă cu făină sare piper   Mod de […]

Rulada_de_varza_cu_pui

Rulada de varza cu pui

Rulada de varza cu pui din: varza, morcovi, carne de pui, sake, sos de soia, otet, mustar. Ingrediente: 4 frunze de varză 2 morcovi 300 g carne tocată de pui 1 lingură de sake 3 linguri de sos de soia (deschis la culoare) 1 1/2 linguri de oţet de orez 1 linguriţă de muştar picant […]

Pulpe de pui la cuptor cu mandarine

Pulpe de pui la cuptor cu mandarine

Pulpe de pui la cuptor cu mandarine din: chutney de caise, unt, boabe de mustar, ceapa, coapse de pui, mandarine, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă cu chutney de caise 1/2 ceaşcă cu unt topit 1 lingură cu boabe de muştar 2 cepe, tăiate în sferturi 8 coapse de pui 3 mandarine, tăiate în jumătate sare piper […]

Bruschete cu mozzarella si pui

Reteta zilei: Bruschete cu pui si mozzarella

Bruschete cu pui si mozzarella din: paine, usturoi, mozzarella, pui, bacon, rosii, arpagic.   Ingrediente: 1 paine, taiata pe lungime usturoi 1½ cana mozzarella, rasă 1 cana pui gatit, cuburi 3-4 linguri bacon crocant ½ cani roșii proaspete, cuburi 2 linguri arpagic proaspat, tocat       Mod de preparare: Frecati paine cu usturoi. Adaugati […]

Budincă de pui cu ceapă şi migdale

Budinca de pui cu legume

Budinca de pui cu legume din: carne de porc, faina, cartofi, smantana, tarhon, lamai, apa, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, sare, piper.   Ingrediente: 400 g carne afumată de porc 1 lingură făină 3-4 cartofi 2 linguri smântână 1 lingură tarhon conservat în oţet sau 1 linguriţă tarhon uscat mărunţit zeamă de la 1-2 lămâi […]

Chiftelute_dietetice_din_pui_si_linte

Chiftelute dietetice din pui si linte

Chiftelute dietetice din pui si linte din: piept de pui, linte, oua, marar, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui file 500 g linte roşie 3 ouă 1 legătură mărar 1 ceapă 3 căţei de usturoi sare piper negru măcinat 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o […]

Ciulama de manatarci cu garnitura de mamaliguta

Ciulama de pipote si ciuperci

Ciulama de pipote si ciuperci din: pipote, faina, unt, ciuperci, morcovi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 700 g pipote de pui 3-4 linguri făină 2 linguri unt circa 600 ml supă de pui 200 g ciuperci 2 morcovi 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă boabe de piper sare   Mod de preparare: Speli pipotele şi […]

Supa de pui cu porumb si coniac

Supa de pui cu porumb

Supa de pui cu porumb din: cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, porumb, pasta de rosii, carne de pui, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină de păstârnac 1/2 ţelină 1 ceapă 1 varză mică 100 g boabe de porumb dulce 1 lingură pastă de roşii 200 g carne de pui 2 linguri ulei piper […]

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

Cuscus cu pui, mazare si porumb

Cuscus cu pui, mazare si porumb din: piept de pui, boia, lamaie, ulei, cuscus, legume. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 lingurita boia dulce 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline 200g de cuşcuş 200g de legume (mazăre, morcov, porumb)     Mod de preparare: Se marinează pieptul de pui în ulei de măsline amestecat […]

Pui prajit cu mancare de dovleac

Pui prajit cu mancare de dovleac

Pui prajit cu mancare de dovleac din: pulpe de pui sau piept de pui, dovleac, marar, smantana, faina, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 bucăţi pulpe sau 4 jumătăţi de piept de pui 1 dovleac de circa 1 kg, mai copt 1 legătură de mărar verde 200 g smântână 2 linguri făină ulei sare piper […]

Pui_umplut_cu_castane

Pui umplut cu castane

Pui umplut cu castane din: castane, praz, varza, mere, sare, piper, cuisoare, pui, cartofi, supa de legume, nectar, suc de mere.   Ingrediente: 150 g castane coapte şi decojite 1 fir praz 300 g varză acră 3 mere acrişoare sare piper 1 vârf cuţit foaie de dafin măcinată 1 vârf de cuţit cuişoare pisate 1 […]

Pui cu fasole verde si ceapa

Pui cu fasole verde si cartofi noi

Pui cu fasole verde si cartofi noi din: fasole, cartofi, pui, rosii, mustar, patrunjel. Ingrediente: 600 g de fasole verde, cu capetele tăiate 500 g de cartofi noi, spălaţi, dar necurăţaţi 1 pui mare întreg, în jur de 1,8kg 250 g de roşii cherry, înjumătăţite 4 linguri de muştar cu boabe 2 frunze de dafin […]

Linguini with clam sauce

Reteta zilei: Linguini cu pui si sos

Linguini cu pui si sos din: smantana, unt, usturoi, fulgi de ardei rosu, piper, sare, praf de ceapa, boia, ardei iute, sos de rosii, parmezan, pui, morcovi, telina, ardei gras, linguini.   Ingrediente:  1 cană smântână ½ ceasca unt 2 catei de usturoi zdrobit 1 linguriță fulgi de ardei roșu 1 linguriță de piper negru […]

Curcan cu lapte de cocos si scoici

Curcan cu lapte de cocos si scoici

Curcan cu lapte de cocos si scoici din: piept de curcan sau pui, ulei, midii, lapte de cocos, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, rosie, chimion, coriandru, scortisoara, curry, paprica, piper, sos de scoici, sos de soia, patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de curcan sau de pui 4 linguri ulei 30 midii gata curăţate 300 ml […]

Piept de pui cu sparanghel

Piept de pui cu sparanghel din: piept de pui, sparanghel, vin, iaurt, unt, sare, piper, bacon.   Ingrediente: 500 g piept de pui 1 borcan sparanghel 100 ml vin alb 50 g iaurt grecesc 1 linguriţă unt sare piper 100 g bacon   Mod de prepaarare: Piept de pui cu sparanghel: Pieptul de pui îl tai […]

Ciocanele in marinata de lapte batut

Ciocanele in marinata de lapte batut

Ciocanele in marinata de lapte batut din: ciocanele, lapte, faina, oregano, cimbru, zahar, ardei, busuioc, rosii, coriandru, porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 ciocănele de pui 1 l lapte bătut 200 g făină coajă rasă de lămâie sare piper boia iute oregano cimbru 90 g zahăr 5 roşii cherry 1 ardei iute roşu pătrunjel busuioc […]

Pui Tetrazzini

Pui Tetrazzini

Pui Tetrazzini din: unt, ulei, piept de pui, sare, piper, ciuperci, ceapa, usturoi, vin, faina, lapte, smantana, supa de pui, nucsoara, cimbru, patrunjel, paste, mazare, parmezan, pesmet. Ingrediente: 9 linguri unt 2 linguri ulei de măsline 4 bucăţi piept de pui 2 1/4 linguriţă sare 11/4 linguriţă piper 450 g ciuperci albe feliate 1 ceapă […]

Salata cu pui si branza Feta

Salata cu pui si nuci

Salata cu pui si nuci din: piept de pui, morcov, rosii, castraveti, miez de nuca, ceapa, ulei de susan, seminte de susan, sare. Ingrediente: 200 g piept de pui file 1 morcov 2 roşii 2 castraveţi cornişon 100 g miez nuca 1 ceapă roşie zeama de la 1 portocală 2-3 linguri ulei de susan sau de […]

Pui cu legume si orez

Piept de pui cu orez si legume

Piept de pui cu orez si legume din: piept de pui, orez, ardei gras, ulei, vanata, sare, piper, cimbru, unt, faina. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g orez 1 gras roşu ulei 1/2 vânătă sare piper cimbru Pentru sos: 1 lingură unt 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl […]

Supa cu taietei de casa

Supa cu taietei de casa

Supa cu taietei de casa din: pulpe fara piele, telina, patrunjel, morcovi, sare, piper, patrunjel, ou, faina, sare.   Ingrediente: 2 pulpe fără piele 100 g ţelină 100 g pătrunjel 150 g morcovi sare piper pătrunjel Pentru taitei: 1 ou 100 g făină sare   Mod de preparare: Pentru supă, pune pulpele la fiert la […]

Salata de orez cu piept de pui

Salata de orez cu piept de pui din: orez, ardei, piept de pui, salata, ulei, lamaie, ceapa verde, sare, piper, patrunjel. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi […]