Reteta zilei: Pulpe de pui aromate la cuptor

Pulpe de pui aromate la cuptor din: usturoi, ghimbir, ulei, ulei de susan, sos de soia, zahar brun, condimente, pulpe de pui, ceapa, vin de orez.   Ingrediente: 2 catei de usturoi, tocat 1 bucatita ghimbir proaspat, ras 2 linguri de ulei ½ lingurita ulei de susan 2 linguri sos de soia 2 linguri de […]

Supa cu perisoare de vita si pui

Supa cu perisoare de vita si pui din: vita, pui, os cu maduva, oua, branza, paine, pesmet, usturoi, ceapa, telina, morcov, rosii, sare, piper, patrunjel, marar. Ingrediente:  450 g carne tocată de vită 350 g carne de pui tocată 1 os cu măduvă 2 ouă 100 g brânză, rasă 60 g pâine înmuiată în lapte […]

Pui crocant cu parmezan

Piept de pui crocant cu legume si cimbru

Piept de pui crocant cu legume si cimbru din: fenicul, rosii cherry, cartofi, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, unt, supa, piept de pui, faina, cimbru, ulei.   Ingrediente: 4 bulbi mici de fenicul 250 g rosii cherry 400 g cartofi 2-3 oua 1 lingurita amidon sare piper nucosra rasa 2 linguri unt 250 ml supa […]

Melcişori galbeni, gratinaţi cu branză Gruyere

Reteta zilei: Paste cu branza si piept de pui la gratar

Paste cu branza si piept de pui la gratar din: paste, branza cheddar, iaurt, spanac, praf de ceapa, praf de usturoi, sare, piper, piept de pui, piper cayenne, boia de ardei, oregano, lamaie, ulei de canola. Ingrediente pentru paste: 2 cani paste 2 cesti de brânză cheddar rasa 1/2 cana iaurt 2 cesti de spanac […]

Tort cu mango si crema de branza

Tort cu crema de branza si stafide

Tort cu crema de branza si stafide din: faina, zahar pudra, margarina, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina. Ingrediente pentru aluat:  1 kg făină 200 g zahăr pudră 200 g margarină 3 ouă 300 ml lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 plic praf […]

Reteta zilei: Salata de pui cu sote de legume si quinoa

Salata de pui cu sote de legume si quinoa din: quinoa, apa, piept de pui, broccoli, morcov, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, ulei de masline, sos iute, condimente.   Ingrediente: 1 cană quinoa nefiarta 1 2/3 cesti de apa 500gr piept de pui, maruntit 1 cană broccoli 1 cană morcov, tocat 1 cană de ciuperci […]

Plăcinţele cu verdeaţă si branză Cheddar

Placinta cu carne tocata si verdeata

Placinta cu carne tocata si verdeata din: unt, faina, carne tocata, iaurt, oua, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente:  100 g unt 300 g făină 500 g carne tocată 100 ml iaurt 3 ouă 2 cepe pătrunjel proaspăt ulei sare piper Mod de preparare: Freci untul moale cu un praf de sare şi îl amesteci […]

retete

Pulpe de pui inabusite cu legume

Pulpe de pui inabusite cu legume din: ciocanele de pui, pasta de rosii, patrunjel, ardei gras, ceapa, apa, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (unul roşu, unul verde) 1 ceapă 1 cană cu apă ulei piper sare Mod de preparare: Ciocănelele de […]

retete

Mancare de pui cu ardei si rosii

Mancare de pui ardei si rosii din: pui, unt, ardei, rosii, ceapa, usturoi, malai, ou, marar, smantana. Ingrediente: 1 pui (1.500 g) 1 pachet unt 6 ardei 200 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g mălai 1 ou 1 legătură mărar 100 g smântână Mod de preparare: Tai puiul în 6 bucăţi, […]

Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao

Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao din: zahar, ulei, lapte, bicarbonat, faina, margarina, esenta de rom, cacao, nuca de cocos, nuca. Ingrediente pentru foi: 12 linguri zahăr 12 linguri ulei 12 linguri lapte fiert 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 15 linguri zahăr 3/4 l lapte […]

Dulceata de prune cu aroma de lamaie

Dulceata de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg zahăr zeama de la 1/2 lămâie     Mod de preparare: Speli, scurgi şi scoţi sâmburii de la prune. Le pui într-un vas larg, în care urmează să faci dulceaţa. Pui în straturi alternative prunele şi zahărul presărat […]

Pui cu cartofi noi

Pui cu cartofi noi din: pui, cartofi noi, ulei, morcov, ceapa, boia de ardei iute, sare. Ingrediente:  1 pui de 2,5 kg 1 kg cartofi noi 350 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 lingură boia de ardei roşu sare     Mod de preparare: Cureţi puiul de tuleie şi îl pârleşti la flacăra de […]

Supa cu galuste de post

Supa de gaina cu galuste si patrunjel

Supa de gaina cu galuste si patrunjel din: gaina, zarzavat, oua, ulei, gris, sare, piper boabe, patrunjel. Ingrediente:  1 găină zarzavat pentru supă, dupa preferinta 3 ouă 1 lingură ulei 8-9 linguri griş sare piper boabe pătrunjel Mod de preparare: Găina foarte bine curăţată şi spălată o pui la fiert. Când dă în clocot, iei […]

Rosii deshidratate, conservate in ulei de masline

Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi roşiile într-un singur strat şi le presari cu oregano uscat şi mărunţit şi cu puţină sare grunjoasă. Introduci tava în cuptor, la foc mic, cu uşa […]

Tocana cu chiftele de miel

Chiftele de pui in crusta de susan

Chiftele de pui in crusta de susan din: pui, pesmet, ceapa, morcovi, patrunjel, oua, cimbru, piper, sare, susan, ulei. Ingrediente: 800 g carne de pui tocată 3 linguri pesmet 2 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 2 ouă cimbru piper sare 150 g susan 250 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa şi […]

Pasare cu mazare verde

Mazare cu ficatei de pui si cimbru

Mazare cu ficatei de pui si cimbru din: mazare, ficatei de pui, ulei, ceapa, morcov, zahar, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g mazare noua 400 g ficatei de pui 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingurita zahar 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 1 legatua […]

Salata de pastai pentru iarna

Salata de pastai pentru iarna din: pastai, ardei gras, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 kg păstăi 10 ardei graşi 10 roşii 1 mână de pătrunjel verde tocat mărunt sare piper 600 ml ulei   Mod de preparare: Torni uleiul în cratiţă şi aşezi un rând de păstăi. Peste păstăi presari ardei gras tăiat […]

Piept de pui cu fasole verde si ceapa verde

Piept de pui cu fasole verde si ceapa verde din: piept de pui dezosat, fasole verde pastai, ceapa verde, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, suc de rosii, smantana, piper negru, sare de mare. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 600 g fasole verde pastai 4 fire de ceapa verde 1 capatana de […]

Reteta zilei: Pui cu cimbru si coaja de lamaie

Pui cu cimbru si coaja de lamaie din: pui, sare de mare, cimbru, grasime de gasca, unt nesarat, coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 1 pui Sare de mare 5 crengute de cimbru proaspăt 2 borcane de grăsime de gâscă 150 unt nesărat Coaja rasa de la 1 lamaie     Mod de preparare: Transati puiul. […]

Tartă cu prune, branză dulce şi glazură de lămaie

Tartă cu prune, brânză dulce şi glazură de lămâie: faina, ou, zahar, unt, prune, branza de vaci, smantana, pesmet, zahar pudra, lamaie. Ingrediente blat: 400 g făină 1 ou 100 g zahăr 200 g unt de la rece Ingrediente umplutură: 1,5 kg prune sau piersici 500 g brânză de vaci 125 g zahăr 2 linguri […]

Prăjitură cu aluat ras

Prăjitură cu aluat ras: oua, ulei, zahar, praf de copt, faina, dulceata, nuci. Ingrediente: 2 ouă 2 căni ulei 1 cană zahăr 1 plic praf de copt 500 g făină 400 g dulceaţă acrişoară 100 g nuci sau alune   Mod de preparare: Prăjitură cu aluat ras: Freci ouăle cu zahărul, până vei obţine o […]

Prajitura cu frisca proaspata

Prăjitură cu ciocolată albă si frisca

Prăjitură cu ciocolată albă si frisca: oua, zahar, faina, ulei, cacao, ciocolata alba, frisca lichida, margarina, eugenii, lapte. Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 lingură ulei Ingrediente blatul maro: 4 ou 4 linguri zahăr 2 linguri făina 2 linguri cacao 1 lingură ulei Ingrediente crema abă: 200 g ciocolată albă […]

Piept de pui cu sos si salata

Piept de pui cu sos si salata din: unt de arahide, usturoi, chimion, coriandru, paprika, ou, piept de pui, otet de mere, ulei de rapita, salata, castravete, morcov, ceapa, coriandru. Ingrediente pentru pui:  2 linguri unt de arahide fără zahăr 1 căţel de usturoi, ras câte 1/2 linguriţă de chimion măcinat, coriandru şi paprika afumată […]

Stoarcerea sucului pentru jeleuri

Jeleu de menta

Jeleu de menta din: frunze menta, gelfix, zahar, apa, zeama de lamaie, colorant alimentar verde. Ingrediente: 1 farfurie adanca de frunze de menta 1 plic Gelfix 3:1 350 g zahar 1 l apa 3 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa optional, cateva picaturi de colorant alimentar verde   Mod de preparare: Speli frunzele de mentă, […]

Gem de pepene galben cu vanilie

Gem de pepene galben cu vanilie din: pepene galben, pastaie de vanilie, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 1/2 pepene galben 1 pastaie de vanilie 600 g zahar 1 lamaie     Mod de preparare: Tai pepenii în jumătate, îi cureţi de seminţe şi îi tai apoi în felii pe care le decojeşti. Tai în cubuleţe miezul […]

Pui cu ardei si verdeata

Pui cu ardei si verdeata din: pulpe de pui, ardei grasi, ceapa, unt, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe intregi de pui 4 ardei grasi de culori diferite 2 cepe 150 g unt o legatura patrunjel un praf boia sare piper   Mod de preparare: Pulpele se curăţă, se porţionează şi se pun la […]

Gem acrisor de sfecla rosie

Gem acrisor de sfecla rosie din: sfecla rosie, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg sfecla rosie 750 g zahar 150 ml apa 2 lamai     Mod de preparare: Speli bine sfecla, o aşezi într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie cerată şi o pui la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ […]

Dulceata de gutui cu miez de nuca

Dulceata de gutui cu miez de nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 1/4 kg gutui 200 g miez de nuca 1 kg zahar 500 ml apa 2 lamai mari sau 3 lamai mici 1/2 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Fierbi apa împreună cu zahărul şi […]

Dulceata de pere si gutui

Dulceata de pere si gutui din: pere, gutui, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 2 kg pere de toamna mai necoapte 2 kg gutui 2 kg zahar 1/2 l apa 1 lamaie   Mod de preparare: Speli fructele, frecând gutuile la suprafaţă până rămân fără puf. Tai fructele în cubuleţe, îndepărtând căsuţa cu seminţe a perelor şi […]