Gogosi cu nuca si mac

Gogosi cu nuca si mac din: faina, drojdie, coaja de lamaie, ulei, zahar pudra, zahar vanilat, lapte, oua, ulei, nuca, mac, esenta de rom. Ingrediente: 1 kg faina drojdie cat o nuca coaja rasa de la 1 lamaie 50 ml ulei 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 500 ml lapte 2 oua 400 […]

Lipii umplute cu pui si legume

Lipii umplute cu pui, pesto si porumb

Lipii umplute cu pui, pesto si porumb din: piept de pui, smantana, pesto, cascaval, lipii, tortillas, ardei,porumb,salata verde. Ingrediente:  1 bucată de piept de pui gătit, rupt în bucăţi 2 linguri de smântână, iaurt sau maioneză 2 linguriţe de pesto 2 felii subţiri de caşcaval 2 tortillas sau lipii 1 mână de ardei roşu tocat […]

Reteta zilei: Pui cu ciuperci in sos aromat

Pui cu ciuperci in sos aromat din: pulpe de pui, sare, piper, unt, usturoi, ciuperci, supa de pui, cimbru, oregano, busuioc, smantana, parmezan, seminte de mustar.   Ingrediente: 8 pulpe de pui sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 3 linguri unt nesărat, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci, taiate in jumătate […]

Ou ochi cu legume

Ou ochi cu legume din: ardei gras, ou, rosii, costita, ceapa, sare, piper, boia dulce, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 ou 2 rosii 100 g costita 1/2 ceapa sare piper boia dulce ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Incingi uleiul în tigaie şi prăjeşti un ou ochi. Scoţi […]

Ruladă de ciuperci şi caşcaval

Rulada de legume cu cascaval

Rulada de legume cu cascaval din: aluat, ciuperci, morcovi, praz, ulei, marar, patrunjel, nucsoara, sare, piper, ou, cascaval. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 300 g ciuperci 4 morcovi 2 fire de praz (partea alba) 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel nucsoara sare piper 1 ou 50 g cascaval ras (pentru ornat)   […]

Pui la ceaun cu vinete

Pui la ceaun cu vinete: pulpe de pui, vinete, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpe de pui 500 g vinete 250 ml ulei 50 g usturoi sare piper Mod de preparare: Speli pulpele de pui, apoi le prăjeşti în ceaun, în 150 ml ulei încins. Intre timp coci vinetele, le cureţi de coajă […]

Spaghete cu carne de curcan şi sos

Spaghete cu carne de curcan şi sos: spaghete, pipt de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, unt, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g spaghete 150 g piept de curcan fiert 1 ou 1/2 linguriţă făină 2 linguri lapte sare Ingrediente sos: 500 g roşii 2 linguriţe ulei 1/2 linguriţă făină 2 linguri apă 1/2 […]

Ciorbă de salată si fasole boabe

Ciorbă de salată si fasole boabe: fasole boabe, salata, frunze de telina, usturoi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 salată câteva frunze de ţelină 2 căţei de usturoi 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii 6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Este nevoie ca boabele de fasole să […]

Pui la tava cu cartofi

Pulpe de pui la tava cu sos de mango

Pulpe de pui la tava cu sos de mango din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, chutney de mango, sos worcestershire, maioneza, salata verde. Ingrediente:  8 pulpe de pui, cu os şi piele 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată fin 1 căţel de usturoi, tocat fin 1 ardei […]

Supă-cremă de broccoli cu cuiburi de clătite

Supă-cremă de broccoli cu cuiburi de clătite: broccoli, iaurt, unt, zahar, sare, ghimbir, lapte de cocos, ou, faina, lapte, apa, ulei, frisca. Ingrediente: 300 g broccoli 200 ml iaurt cremos 1 lingură unte linguriţă zahăr sarea 1 linguriţă ghimbir ras 2 linguri lapte de cocos Ingrediente pentu compoziţia de clătite: 1 ou 4 linguri făină […]

Pui cu orez si broccoli

Pui cu orez si broccoli din: marmeleda de lamaie, usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei, lamaie, pulpe de pui, ceapa verde, orez fiert, broccoli gatit la aburi. Ingrediente:  200gr marmelada de lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura ghimbir ras 1 lingura sos de soia 1 lingurita ulei zeama si coaja rasa de la […]

Pulpe de pui in sos picant

Pulpe de pui in sos picant din: mix de condimente, lapte de cocos, ardei iute, ceapa verde, cimbru, usturoi, ghimbir, limeta, pulpe de pui, orez cu fasole.   Ingrediente:  2 linguri mix de condimente, dupa preferinta 4 linguri lapte de cocos 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat 2 fire de ceapă verde, […]

Alune caramelizate si inghetata de vanilie

Alune caramelizate si inghetata de vanilie din: zahar, alune, frisca lichida, caise deshidratate, albusuri, esenta de vanilie, vanilie, sare. Ingrediente pentru crantul de alune: 100gr zahar 100gr alune prajite, fara sare Ingrediente pentru inghetata: 600 ml frişcă lichidă 100 g caise deshidratate 3 albuşuri 1 fiolă esenţă de vanilie seminţele de la 1/2 păstaie de […]

Ciorba de legume cu leustean

Ciorba de legume cu leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei gras, dovlecei, cartofi, sare, piper, bulion, ulei, leustean. Ingrediente: 3 l apă 4 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 1 borcan dovlecei 4 cartofi sare piper borş 2 linguri bulion 2 linguri ulei leuştean Mod de preparare: Toci toate legumele, pe urmă le pui la […]

Pulpe de pui cu cartofi si oregano la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi si oregano la cuptor din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, rosii cherry, masline negre, oregano, branza feta, otet de vin rosu. Ingrediente:  750g de cartofi mici, tăiaţi in felii groase pe lungime 2 linguri ulei de măsline 8 pulpe de pui, cu piele şi os 300g de roşii […]

retete

Pui cu fasole verde si rosii

Pui cu fasole verde si rosii din: pui, fasole verde, ceapa, rosii, ulei, faina, verdeata, sare. Ingrediente: 750 g carne de pui 1 kg fasole verde 2 cepe 4-5 roşii ulei 1/2 linguriţă făină verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli şi tai în bucăţi potrivite carnea de pui, apoi o prăjeşti în ulei. Adaugi […]

Reteta zilei: Pui in sos de lapte la cuptor

Pui in sos de lapte la cuptor din: pui, sare, piper, unt nesarat, scortisoara, usturoi, salvie, lapte, cuscus, sparanghel.   Ingrediente: 1 pui sare Piper negru ½ ceasca unt nesărat 2 lămâi, coaja rasa 1 bat scortisoara 6 catei de usturoi 1 pumn frunze de salvie 2 cani de lapte integral cuscus si sparanghel gatite, […]

Pui cu varza pak choi si sos iute

Pui cu varza pak choi si sos iute din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, piept de pui, varza pak choi, seminte de susan, amidon, sos de soia, sos de ardei iute, zeama de lamaie, taitei cu ou, orez fiert.   Ingrediente:  2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată 3 căţei […]

Tort cu spuma de capsuni si frisca

Tort cu spuma de capsuni si frisca din: oua, zahar, faina, ulei, capsuni, frisca, zahar pudra vanilat, capsuni. Ingrediente pentru blat:  5 ouă 1 cană cu zahăr 1 cană cu făină 5 linguri ulei Ingrediente pentru spuma de căpşuni: 1 kg căpşuni 500 g frişcă 3 linguri zahăr pudră vanilat căpşuni pentru ornat Mod de […]

retete

Rulouri de dovlecel cu sunca si cascaval

Rulouri de dovlecel cu sunca si cascaval din: dovlecei, cascaval, sunca, ardei rosu, oua, faina, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g caşcaval 200 g şuncă 2 ardei roşii 2 ouă 50 g făină 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai felii şi îi presari cu sare. Ii laşi aşa o jumătate […]

Crema de cacao cu lapte

Crema de cacao cu lapte din: lapte, zahar, faina, cacao, unt, visine din dulceata, frisca, piscoturi. Ingrediente: 1 l lapte 7 linguri zahăr 4 linguri făină 4 linguri cacao 1 buc de unt câteva vişine din dulceaţă frişcă şi pişcoturi Mod de preparare: Amesteci totul într-un vas şi-l pui la foc mic, amestecând continuu, pentru […]

Ardei iuti in otet din vin alb

Ardei iuti in otet din vin alb din: ardei iute, apa, otet din vin alb, sare grunjoasa, zahar, piper boabe, frunze de dafin. Ingrediente: 2 kg ardei iute 1 l apa 250 ml otet din vin alb sare grunjoasa, dupa gust zahar, dupa gust piper boabe frunze dafin   Mod de preparare: Speli borcanele şi […]

Reteta zilei: Pulpe de pui la cuptor cu sparanghel

Pulpe de pui la cuptor cu sparanghel din: otet balsamic, sos de soia, usturoi, patrunjel, piper, unt, ulei de masline, pulpe de pui, sparanghel.   Ingrediente: 3 linguri otet balsamic 4 linguri sos de soia 2 linguri usturoi, tocat 3 linguri patrunjel proaspat tocat piper negru ¼ cana de unt topit sau ulei de măsline […]

Ceapa murata cu piper si marar

Ceapa murata cu piper si marar din: ceapa, otet de vin, boabe de piper, sare grunjoasa, marar, zahar, ardei iuti, apa. Ingrediente: 2 kg ceapa cat mai mica sau arpagic 1 l otet de vin boabe de piper 3 linguri sare grunjoasa cateva fire de marar 150 g zahar ardei iuti mici 400-500 ml apa […]

Salata de vinete cu morcovi

Salata de vinete cu busuioc

Salata de vinete cu busuioc din: vinete, maioneza, sare, busuioc, ceapa, usturoi. Ingrediente: 4 vinete 1 lingura maioneza sare busuioc 1 ceapa 1 catel usturoi pisat   Mod de preparare: Speli vinetele. Le coci la cuptor sau direct pe flacăra de la aragaz. Dacă le coci în cuptor, trebuie să le înţepi cu furculiţa din […]

Vinete cu carne de vita si usturoi

Mancare de vinete cu carne de porc

Mancare de vinete cu carne de porc din: vinete, carne de porc, ceapa, pasta de rosii, supa de carne, rosii, usturoi, ulei, cascaval, ardei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete potrivite 500 g carne de porc 2 cepe mari 3 linguri pasta de rosii 400 ml supa strecurata de carne 2 rosii bine coapte 2 catei […]

Bezea cu struguri

Bezea cu struguri din: albusuri, zahar pudra, sare, smantana, zahar tos, boabe de struguri. Ingrediente: 6 albusuri 200 g zahar pudra 1 praf sare 250 ml smantana grasa 6 linguri zahar tos boabe de struguri   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea şi zahărul pudră. Când compoziţia nu mai curge, întinzi […]

Prajitura cu foi si budinca de capsuni

Prajitura cu foi si budinca de capsuni din: oua, faina, ulei, zahar, lapte, praf de copt, cacao, amoniac, budinca de capsune. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 14 linguri făină 12 linguri ulei 12 linguri zahăr 12 linguri lapte 1 plic praf de copt stins în oţet 3 linguri cacao Ingrediente pentru foi: 10 linguri ulei […]

Budinca de creier de porc cu dovlecei

Budinca de creier de porc cu dovlecei din: creier de porc, ceapa, unt, cascaval, smantana, dovlecel, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 300 g creier de porc 1 ceapă 50 g unt 150 g caşcaval 100 ml smântână 1 dovlecel sare piper concentrat de legume   Mod de preparare: Pui creierul de porc la foc, […]

Musaca de vinete cu sos de rosii si parmezan

Musaca de vinete cu sos de rosii si parmezan din: vinete, ulei de masline, rosii, mozzarella, pesmet, parmezan, usturoi, fulgi de ardei iute, busuioc. Ingrediente:  2 vinete, tăiate pe orizontală în felii 8 linguri ulei de măsline 400g de rosii pasate 250g de mozzarella 1OOg de pesmet 1OOg de parmezan ras 2 căţei de usturoi, […]

Gogonele murate

Gogonele murate din: gogonele, ceapa, apa, sare grunjoasa, ardei iute, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, usturoi. Ingrediente: 3 kg gogonele 3 cepe 3 l apa 4 linguri sare grunjoasa 1 ardei iute 1 lingura boabe piper negru 1 lingura boabe mustar 5 foi de dafin 6 catei de usturoi   Mod […]

Varza murata cu morcovi si ardei capia

Varza murata cu morcovi si ardei capia din: varza, morcovi, ardei capia, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza 2 morcovi 3 ardei capia 3 linguri sare grunjoasa   Mod de preparare: Toci varza. Morcovii ii dai prin razatoare, iar ardeii ii tai fasii si-i amesteci cu varza. Adaugi sarea si presezi cu mainile intreaba compozitie […]