Pui cremos cu sparanghel şi tarhon

Ciocănele de pui cu sparanghel şi cartofi

Ciocănele de pui cu sparanghel şi cartofi din: ciocanele de pui, miere, boia dulce, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry, cimbru. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 lingura miere fluida 1 lingura boia dulce 1 lingura otet balsamic sare piper 4 linguri ulei de masline 800 g cartofi […]

Reteta zilei: Burgeri de pui cu salata si sos

Burgeri de pui cu salata si sos din: carne de pui, sos de soia, ghimbir, sos sriracha, usturoi, praz, coriandru, salata verde, varza rosie, morcov, seminte de susan, unt de arahide, miere, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.   Ingrediente pentru burgeri: 1 kg carne tocata de pui 1 lingura sos de […]

Ghiveci de carne cu legume la cuptor

Ghiveci de carne cu legume la cuptor

Ghiveci de carne cu legume la cuptor din: carne, varza, morcov, patrunjel, telina, mazare, fasole verde, vanata, conopida, rosii, ardei gras, cartofi. Ingrediente: 600 g carne 1 kg legume asortate (1/2 varză, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 mana mazăre, 1 mână fasole verde, 1 vânătă, câteva bucheţele conopidă, 2-3 roşii, 2 ardei graşi, […]

retete

Chiftelute de pui in crusta de susan

Chiftelute de pui in crusta de susan din: piept de pui, franzela, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, marar, seminte de susan, ulei, piper, boia, sare.   Ingrediente: 400 g piept de pui 50 g franzelă 50 g ceapă 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 legătură de pătrunjel 1/2 legătură de mărar 100 g seminţe de […]

Mancare de varza cu cotlet de porc

Mancare de varza cu cotlet de porc din: varza, cotlet de porc, cimbru, oregano, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei, ceapa, usturoi, vin alb, marar. Ingrediente: 1 varză 500 g cotlet de porc cimbru oregano 1 linguriţă boia iute sare boia dulce 2-3 linguri pastă de ardei piper măcinat 30 ml ulei 2 cepe […]

ciorbe

Ciorba de fasole pestrita cu legume

Ciorba de fasole pestrita cu legume din: fasole pestrita, ceapa, morcovi, relina, pastarnac, bors, bulion, suc de rosii, cimbru, patrunjel, leustean, ulei, sare, ardei iute. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 1 ceapă 2 morcovi rădăcină de ţelină şi păstârnac 1 l borş bulion suc de roşii 2 crenguţe de cimbru pătrunjel leuştean 3 linguri ulei […]

Ciorba de legume cu zer si smantana

Ciorba de legume cu zer si smantana din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe leustean 2 roşii 1 lingura ulei 1 l zer proaspat sare 1 ceasca smantana Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece şi după aceea îi pui […]

File de piept de pui cu legume si cuscus

File de piept de pui cu legume si cuscus din: ceapa, usturoi, dovlecei, telina verde, ardei grasi, bulion, pasta harissa, chimen, supa de legume, cuscus, patrunjel, menta, file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie.   Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 2 fire de telina verde 2 ardei […]

Aluat frantuzesc

Cum se prepara aluat de pizza de casa

Cum se prepara aluat de pizza de casa din: faina, sare, drojdie uscata, apa, ulei. Ingrediente: 500g de făină, plus extra pentru presărat pe suprafaţa de lucru şi pe aluat 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de drojdie uscată 400ml de apă caldă ulei, pentru uns mâinile şi bolul Mod de preparare: Cel mai uşor […]

Aspic cu pui

Aspic cu pui din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, telina, mazare, gelatina, piper boabe, foi de dafin, patrunjel, salata verde, lamaie, sare.   Ingrediente: 1 pui 2 cepe 3 catei de usturoi 2 morcovi 1 telina 150 g mazare 5 foi de gelatina piper boabe 4 foi de dafin patrunjel salata verde lamaie sare   Mod […]

Legume înăbuşite în stil bulgăresc

Ciocanele cu legume inabusite in vin

Ciocanele cu legume inabusite in vin din: cartofi, morcovi, ciocanele, ulei, vin alb, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 750 g cartofi 500 g morcovi 6-7 ciocanele 2-3 linguri ulei 500 ml vin alb 1 legatura patrunjel/marar piper sare   Mod de preparare: Taie cartofii în jumătăţi, pe lung, iar morcovii în rondele groase.  Spală ciocănelele şi […]

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin din: fasole boabe, afumatura cu os, suc de rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, usturoi, ardei foi de dafin, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 250 g afumatura cu os 200 ml suc de rosii 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de […]

Shake de dude

Shake de dude din: dude albe, dude negre, lapte de capra, zeama de lamaie, gheata. Ingrediente: 200 g dude albe 300 g dude negre 500 ml lapte de capră 1 linguriţă zeamă de lămâie gheaţă sfărâmată           Mod de preparare: Pui dudele într-un bol, peste care adaugi laptele şi amesteci bine, […]

Budinca de spanac cu unt si lapte

Budinca de spanac cu unt si lapte din: spanac, unt, oua, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 150 g unt 4 ouă 250 ml lapte 100 g făină sare piper   Mod de preparare: Budinca de spanac cu unt si lapte: Cureţi şi speli spanacul în multe ape. îl fierbi în apă cu […]

Zacusca de ardei capia

Zacusca de ardei capia din: ardei capia rosii, gogosari copti, ceapa, rosii, ulei de floarea soarelui, foi de dafin. Ingrediente: 3 kg ardei capia roșii 1 kg gogoșari bine copți 1,5 kg ceapă 2 kg roșii 400 ml ulei floarea soarelui foi de dafin   Mod de preparare: Speli ardeii și gogoșarii și-i coci. Îi […]

Sufleu de ciuperci cu smantana

Sufleu de ciuperci cu smantana din: ciuperci, smantana, oua, unt, lapte dulce, faina, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 150 g ciuperci 75 ml smantana 2 oua 50 g unt 100 ml lapte dulce 1 lingura faina 1/2 lingura ulei 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, ie speli, le tai şi […]

retete

Inghetata de capsuni, banane si arahide

Inghetata de capsuni, banane si arahide din: iaurt, capsuni, banane, miere, vanilie, arahide.   Ingrediente: 500 g iaurt 250 g căpşuni 2 banane coapte 2-3 linguri miere vanilie arahide   Mod de preparare: Tai căpşunile mărunt şi le congelezi, iar arahidele le mărunţeşti. Pui într-un blendar iaurtul, căpşunile congelate, bananele, mierea şi vanilia. Mixezi totul […]

Rosii umplute cu crema de branza

Rosii umplute cu crema de branza cu busuioc

Rosii umplute cu crema de branza cu busuioc din: rosii, branza de vaci, smantana, busuioc uscat, ulei, frunze de busuioc. Ingrediente: 3 rosii 100 g branza de vaci 2 lingurite smantana busuioc uscat ulei frunze busuioc   Mod de preparare: Speli roşiile şi ceapa verde pe care o cureţi şi o toci. Tai fâşii subţiri de […]

retete

Frigarui de pui cu legume la cuptor

Frigarui de pui cu legume la cuptor din: piept de pui, sare, piper, chili, ardei capia, dovlecel, unt, rosii, ananas, usturoi, ceapa rosie, cartofi, ulei de masline, cimbru. Ingrediente pentru frigărui: 4-8 beţe de frigărui 600 g piept de pui sare piper praf de chili 2 ardei capia 1 dovlecel 50 g unt 3-4 roşii […]

Pizza cu legume si branza

Pizza cu legume si cimbru

Pizza cu legume si cimbru din: aluat foitaj, dovlecei, ardei rosu, ardei verde, rosii, ou, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet alut foitaj 2 dovlevei 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 rosii 1 ou 6 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi ardeii de seminţe […]

Amestec de legume pentru iarna

Amestec de legume pentru iarna din: morcovi, ceapa, rosii, pastarnac, telina, ardei grasi, varza, conopida, usturoi, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 1 kg ceapă 1 kg roșii ½ kg păstârnac 4 țeline 4 ardei grași 1 varză mică 1 conopidă 10 g usturoi ½ kg sare mare, grunjoasă   Mod de preparare: Speli legumele și […]

Tortilla cu pulpe de pui

Tortilla cu pulpe de pui din: foi de tortilla, pulpe de pui, ceapa, ardei capia, ardei gras, vin alb, cascaval. Ingrediente: 1 pachet foi de tortilla 400 g pulpe de pui dezosate 1 ceapă albă 1 ardei capia sau ardei gras roşu 100 ml vin alb 100 g caşcaval   Mod de preparare: Speli pulpele […]

Oua coapte cu bacon

Oua coapte cu bacon din: oua, ulei, unt, piper, boia dulce. Ingrediente:  ouă ulei sau unt piper boia dulce     Mod de preparare: Ungi vasul cu unt sau ulei, presari baconul mărunţit în fiecare ochi al vasului, pui deasupra ouăle şi condimentezi, după gust. Dai la cuptor între 3-5 minute, în funcţie de cât […]

Piept de pui cu vinete si dovlecei

Piept de pui cu vinete si dovlecei din: piept de pui, dovlecel, vanata, sare, piper. Ingrediente: 2-4 fâşii de piept de pui 1 dovlecel 1 vânătă sare şi piper   Mod de preparare: Pieptul de pui îl speli, apoi îl usuci cu un prosop de bucătărie. Laşi tigaia să se încingă, aşezi feliile de carne […]

Pulpe de pui cu ciuperci si boia la cuptor

Pulpe de pui cu ciuperci si boia la cuptor din: pulpe de pui, ciuperci, sare, piper, boia de ardei, unt, ulei. Ingrediente: 3-4 pulpe de pui 4-5 ciuperci sare piper boia de ardei unt sau ulei   Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le usuci cu un prosop de hârtie. Le condimentezi cu sare, […]

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si patrunjel

Supa de pui cu legume si patrunjel din: supa, morcovi, telina, ceapa, piept de pui, taitei, sare, cimbru, oregano, ulei de masline, patrunjel.   Ingrediente: 3 cesti de supa 1 ceasca morcovi, tocat 2 tulpini de telina tocata 1 ceapa, tocata 1 piept de pui, fiert 1 ceasca de taitei sare cimbru oregano ulei de […]

Pui umplut si porumb la cuptor

Pui umplut si porumb la cuptor din: pui, unt, usturoi, salvie, ceapa, porumb, salata, paine. Ingrediente:  1 pui de 2kg 2 linguri de unt, moale 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 mână frunze de salvie 1 ceapă, feliată 4 ştiuleţi de porumb, rupţi în două salată şi pâine cu coajă crocantă, pentru servire   Mod […]

retete

Ciorba de pui cu legume si orez

Ciorba de pui cu legume si orez din: pui, morcov, telina, ceapa, patrunjel, orez, bors, galbenus, smantana, usturoi, sare.   Ingrediente: 500 g carne pui 40p g zarzavat (morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel) 2 linguri orez borş un gălbenuş 200 g smântână 4-5 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Pui la fiert carnea (tăiată […]

Pulpe de pui la gratar cu saramura

Pulpe de pui la gratar cu saramura din: pulpe de pui, morcovi, rosii, piper, patrunjel, concentrat de legume.   Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 morcovi 2 roşii 1 praf piper 1 legătură pătrunjel un cub concentrat de legume     Mod de preparare: Speli pulpele, le ştergi de apă şi le presari cu puţină […]

Mustar de casa

Mustar de casa din: seminte de mustar, otet de mere, apa minerala, miere, turmeric, sare, piper, hrean. Ingrediente: 100 g seminţe de muştar 50 ml oţet de mere cu miere 50 ml apă minerală 1 lingură miere de salcâm 1 linguriţă pudră de turmeric sare piper 3 linguriţe hrean ras Mod de preparare: Pui toate […]

Zacusca de legume cu masline

Zacusca de gogosari cu ceapa si masline

Zacusca de gogosari cu ceapa si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg ardei gras 1 ½ kg ceapă 400 ml ulei 250 g măsline mici 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Coci ardeii și gogoșarii pe flacără sau în cuptor, având […]