Cartofi gratinati cu piept de pui si rozmarin

Cartofi gratinati cu piept de pui si rozmarin din: cartofi, piept de pui, marar, usturoi, cascaval afumat, vin alb, sare, ulei, rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 piept de pui 1 legătură mărar 4-5 căţei de usturoi 250 g caşcaval afumat 1 pahar vin alb sare 5 linguri ulei 1 linguriţă rozmarin Mod de […]

Vinete umplute cu carne tocata de pui

Vinete umplute cu carne tocata de pui din: viete, carne tocata de pui, rosii, cartofi, ceapa, muguri de pin, ardei gras, ulei, sare, piper, alb alb sec. Ingrediente: 2 vinete 300 g carne tocata de pui 3 rosii de gatit 1-2 cartofi o ceapa mica o lingura muguri de pin un ardei gras galben 3 […]

Prăjitură cu branză si coaja de lamaie

Prăjitură cu branză si coaja de lamaie: faina, zahar, oua, ulei, branza dulce de vaci, branza sarata, oua, stafide, coaja de lamaie, vanilie, gris. Ingrediente blat: 400 g cu zahăr 400 g cu făină 8 ouă 8 linguri mari ulei Ingrediente compozitie: 300 g brânză dulce de vaci 200 g brânză sărată 7-8 ouă 2-3 […]

Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi

Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi: porumbei, costita afumata, ciuperci, cartofi, unt, untura, vin, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 3 porumbei mai măricei 300 g costiţă afumată 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 kg cartofi 50 g unt 2-3 linguri untură 50 ml vin 1 lingură pătrunjel verde tocat sare […]

Cum se prepara Jambalaya

Jambalaya cu ceapa verde

Jambalaya cu ceapa verde: carnati afumati, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, telina, orez, usturoi, supa de pui, boia dulce, sofran, ceapa verde.   Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 2 pulpe dezosate de pui şi curăţate de pieliţe 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 tulpini […]

Supa de porumb si pui

Supa de porumb si pui: supa de pui, boabe de porumb, ou, amidon alimentar, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă strecurată de pui (poate fi preparată şi din 2 cubuleţe concentrat de pui) 1 conservă mică (300 ml) boabe de porumb dulce 1 ou 1 linguriţă amidon alimentar 3-4 codiţe de ceapă verde […]

Reteta zilei: Aripi de pui in crusta

Aripi de pui in crusta din: aripi de pui, praf de curry, sare, supa de pui, smantana, ceapa rosie, cimbru, faina, ulei, branza albastra.   Ingrediente: 8-10 aripi de pui, tăiate în două 1 lingura praf de curry 1 linguriță de sare 300ml supa de pui 200ml smantana 1 ceapa rosie, feliata 1 buchet cimbru […]

Ciorba de rosii cu carne

Ciorba de rosii cu carne de pasare

Ciorba de rosii cu carne de pasare din: carne de gaina, rosii, morcov, ardei gras, orez, smantana, frunza de telina, sare. Ingrediente: 100 g carne de gaina fiarta 300 g rosii 1 morcov 1/2 ardei gras 1 lingura orez 1 lingura smantana 1 frunza mica de telina sare   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, […]

retete

Budinca de fasole verde cu branza rasa

Budinca de fasole verde cu branza rasa din: fasole verde, oua, lapte, faina, ulei, unt, branza rasa, patrunjel, marar. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 ouă 300 ml lapte 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă pătrunjel verde sau mărar   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea verde, o tai în […]

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna din: dovlecei, rosii, frunze de telina, sare. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg rosii 1 legatura frunze de telina 2 linguri sare   Mod de preparare: Speli legumele şi frunzele de ţelină. Tai dovleceii în jumătăţi, pe lungime. îi cureţi de seminţe, apoi îi tai în cubuleţe. Opăreşti […]

Chutney de prune si mure

Chutney de prune cu ghimbir

Chutney de prune cu ghimbir din: prune, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ulei, ardei iute, otet, apa, zahar brun, sos de soia, scortisoara, seminte de fenicul, anason, piper rosu. Se potriveste cu friptura de porc si de pui. Ingrediente: 2 kg prune 1 ceapa mare 5 cm radacina de ghimbir 3 catei de usturoi 100 […]

Reteta zilei: Pulpe de pui la tigaie pe pat de cuscus

Pulpe de pui la tigaie pe pat de cuscus din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, piper, conopida, ceapa, usturoi, otet de vin alb, rosii cherry, masline, capere, patrunjel, cuscus. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de măsline 5-6 pulpe de pui Sare și piper 1/2 conopidă, tăiată în buchețele 1 ceapă, feliata 4 catei de […]

Piept de pui cu leurda si taitei

Piept de pui cu leurda si taitei din: piept de pui, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde, vin alb, smantana, sparanghel verde, rosii, taitei, leurda.   Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 4 linguri ulei de masline sare piper 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smantana 500 […]

Pui la cuptor cu rozmarin si usturoi

Pui la cuptor cu rozmarin si usturoi din: pui, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, supa. Ingrediente: 1 pui (cira 1,4 kg) 4-6 fire rozmarin 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250 ml supa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală puiul pe dinafară şi […]

retete

Piept de pui cu crema de branza in lipii

Piept de pui cu crema de branza in lipii din: lipii, piept de pui, crema de branza, rosii, castravete, ardei marar verde, sare, ulei de masline, lamaie, masline. Ingrediente: 4 lipii 1 piept de pui 1 cutie cremă de brânză roşii castravete ardei mărar verde sare ulei de măsline 1 lămâie câteva măsline   Mod […]

Dulceata de soc cu zahar vanilat

Dulceata de soc cu zahar vanilat din: fructe de soc, zahar, sare de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 1 linguriţă sare de lămâie sau zeama de la o lămâie 3 linguriţe rase zahăr vanilat     Mod de preparare: Rupi fructele de soc de pe […]

Reteta zilei: Pulpe de pui in crusta

Pulpe de pui in crusta din: pulpe de pui, lapte, ulei, sare, faina, piper, ou.   Ingrediente: 4 pulpe de pui, cu piele 300ml lapte 1 l ulei 2 lingurite de sare 200g făină 1 lingurita piper cayenne 1 ou, bătut   Mod de preparare: Așezați carnea de pui intr-un recipient de plastic și capac […]

Tarta cu spanac, ricotta si parmezan

Tarta cu spanac, ricotta si parmezan: oua, faina, spanac, apa, ulei de masline, ricotta, parmezan, sare, piper, nucsoara, ceapa, maghiran. Ingrediente: 11 ouă 600 g făină 1 kg spanac 300 ml apă 185 ml ulei de măsline 500 g ricotta (urdă) 12 linguri parmezan ras 1 ceapă sare piper nucşoară măghiran   Mod de preparare: […]

Mancare de pui cu marar – reteta gustoasa

Mancare de pui cu marar din: piept de pui, marar, ceapa, rosii, rosii in bulion, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:  1 piept de pui 6-7 legături de mărar 1 ceapă 2-3 roşii sau 2 linguri cu roşii în bulion 2 linguri cu ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Pui bucăţile de […]

Budincă din carne de miel

Budincă din carne de miel: carne de miel, ceapa, oua, paine, smantana, unt, ciuperci, conopida, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 1 ceapă 4 ouă 1 felie pâine înmuiată în lapte 2 linguri smântână 100 g unt 150 g ciuperci 1 conopidă mică sau 150 g mazăre boabe sarea piper 1 […]

Placinta cu spanac si carne de miel

Placinta cu spanac si carne de miel: unt, faina, sare, spanac, ou, usturoi, rozmarin, cimbru, nucsoara, usturoi, mac, carne de miel. Ingrediente: 75 g unt 175 g făină puţină sare 75 g spanac congelat sau proaspăt 1 ou 2 căţei de usturoi pisaţi 1/2 linguriţă amestec de rozmarin, cimbru şi nucşoară 250 g carne tocată […]

Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb

Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb: peste, lamaie, ulei, sare, piper, usturoi, rozmarin, vin alb. Ingrediente: 2 bucăţi caras 1 lămâie ulei sare piper praf de usturoi rozmarin tocat 50 ml vin alb   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl cres­tezi din 1 cm în 1 cm, pe ambele părţi. […]

retete

Rulada de porc umpluta cu ficat de pui

Rulada de porc umpluta cu ficat de pui din: carne de porc, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Carnea de porc este o sursă bună de proteine și nutrienți, inclusiv fier, zinc, seleniu, fosfor și vitamina B12. Cu toate acestea, carnea de porc poate fi și bogată în grăsimi saturate, deci trebuie consumată cu […]

Salata cu pui si varza

Salata cu pui si varza din: piept de pui, varza, ardei gras, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 piept de pui o varza mica un ardei gras colorat o legatura patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Carnea de pui se taie fâşii subţiri care se prăjesc în ulei si se scot pe şervete de hârtie […]

Rulada de curcan cu fistic si legume

Rulada de curcan cu fistic si legume din: piept de curcan, vin alb dulce, morcovi, ardei gras, fistic, unt, ulei de masline, supa de pui, boia dulce, zahar, ierburi provensale, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 500 ml vin alb dulce 3 morcovi potriviti 1/2 ardei gras rosu 150 g fistic 50 g […]

Retete

Pui cu morcovi si cartofi la cuptor

Pui cu morcovi si cartofi la cuptor din: cartofi, morcovi, ceapa, pui, apa, cimbru. Ingrediente: 4 cartofi 6 morcovi 1 ceapă 1 pui dezosat fără pieliţă 100ml apă 1 lingură cimbru   Mod de preparare: Intr-o tavă pui puţin ulpi, apoi aşezi cartofii tăiaţi felii mai groase, morcovii tăiaţi bastonaşe şi ceapa tăiată în patru. […]

File de cod cu fasole verde

File de cod cu fasole verde din: file de cod, ulei, ceapa, pudra de curry, rosii, fasole verde, mere, lamaie, sare, piper, orez. Ingrediente: 600 g file de cod 100 ml ulei 1 ceapă 1 linguriţă pudra curry 250 g roşii 400 g fasole verde 3 mere 1 lămâie sare piper orez, pentru servire   […]

Tajine de pui

Tajine de pui din: pui, morcovi, dovlecei, ardei grasi, usturoi, apa, curry, ceapa, ras el hanout, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pui 2 morcovi 3 dovlecei 2 ardei grasi de culori diferite 3 catei usturoi 250 ml apa 3 linguri curry o ceapa 2 lingurite ras el hanout 2 linguri boia ulei sare piper […]

Reteta piept de pui cu mozzarella

Rulouri cu mozzarella si piept de pui

Rulouri cu mozzarella si piept de pui din: foi tortilla, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, ulei, mozzarella, sare, piper, boia, patrunjel. Ingrediente: 1 pachet foi tortilla 1 piept de pui 2 cepe 2-3 catei de usturoi 400 g rosii 100 ml ulei 100 g mozzarella sau cascaval sare piper boia (iute sau dulce) patrunjel […]

Pui cu naut si dovlecel

Pui cu naut si dovlecel din: pui, naut, ceapa, vanata, dovlecel, rosii cherry, fulgi de usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mic 400 g naut 2 cepe 1 vanata 1 dovlecel 3-4 rosii cherry fulgi de usturoi patrunjel ptoaspat ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbe năutul timp de o oră. Spală […]

Miel cu piure de vinete

Miel cu piure de vinete: carne de miel, vinete, lapte, unt, ceapa, pasta de tomate, morcov, ardei, apa, sare,piper, faina. Ingrediente: 500 g miel 2 vinete 100 ml lapte 100 g unt 1 ceapă marea 3 linguri pastă de tomate 1 morcov 1 ardei 500 ml apă sare piper făină   Mod de preparare: Fierbi […]

Reteta zilei: Supa cu galuste de faina

Supa cu galuste de faina din: pui, telina, morcovi, ceapa, supa de pui, patrunjel, vegeta, sare, piper, faina, praf de copt, lapte, ulei de canola. Ingrediente: 1 pui taiat bucati 2 tulpini telina, feliata 4 morcovi, curatati si feliati 1 ceapa, cuburi 500ml supa de pui 2 linguri patrunjel uscat 2 lingurite vegeta 1 1/2 […]