Placinta cu piept de pui si ardei gras

Placinta cu piept de pui si ardei gras din: aluat de placinta, pipet de pui, ceapa, morcov, ardei gras, unt, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat de placinta un piept de pui o ceapa un morcov un ardei gras 100 g unt 100 g cascaval 2 linguri ulei sare piper   Mod de […]

Peltea de mere

Peltea de mere acrisoare

Peltea de mere acrisoare din: mere acrisoare, apa, zahar, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg mere acrișoare 5 l apă 1,350 kg zahăr 1/2 baton de vanilie     Mod de preparare: Speli bine merele și le cureți de codițe, apoi le tai în jumătate. Le pui într-o oală de 10 litri și le acoperi […]

Zarzavat cu sare

Zarzavat cu sare din: morcovi, radacina de telina, patrunjel, ardei gras, rosii, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg morcovi 2 kg radacini de telina 2 kg radacini de patrunjel 2 kg ardei gras sau 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar 2 kg rosii 2 kg ceapa alba […]

Pui la cuptor cu cimbru si usturoi

Pui la cuptor cu cimbru si usturoi din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, miere, cimbru, sare, ulei, vin alb sec.   Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2 morcovi 4 cartofi o capatana de usturoi 100 ml miere o lingurita cimbru sare 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec   Mod de preparare: Puiul se […]

Frigarui cu sos de piersici

Reteta zilei: Frigarui de pui cu piersici si sos iute

Frigarui de pui cu piersici si sos iute din: frigarui de bambus, sos de soia, limeta, miere, sos sriracha, piept de pui, piersici, busuioc.   Ingrediente: 8-16 frigarui de bambus 1 ½ linguri de sos de soia 1 limeta 1 lingura plus 2 lingurite de miere 1 lingura Sriracha (plus mai mult pentru servire) 4 […]

Oase afumate

Ciorba de legume cu oase de porc

Ciorba de legume cu oase de porc din: oase de porc, dovlecel, morcovi, ardei gras, telina, fidea, ceapa, bors, oua, leustean, bulion, apa. Ingrediente:  4-5 oase de porc cu carne 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 ţelină 2 grămăjoare fidea 1 ceapă mare 1 l borş de putină (sau după gust) 2 ouă […]

Gasca cu sos de rosii si legume

Gasca cu sos de rosii si legume din: gasca, rosii, ceapa, morcovi, telina, piper boabe, sare, ulei, vin alb, zahar. Ingrediente: 1 gâscă de 3-3,5 kg 1 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină piper boabe sare 1 cană ulei 50 ml vin alb 1-2 linguri zahăr Mod de preparare: Gâscă bine curăţată, spălată […]

Reteta zilei: Pulpe de pui prajite

Pulpe de pui prajite din: pulpe de pui, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 pulpe de pui, cu piele Sare si piper negru proaspat macinat 1 lingura de ulei       Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Se condimentează pulpele cu sare și piper. încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mare si […]

Paine umpluta cu vinete prajite

Paine umpluta cu vinete prajite din: paine, vinete, ulei de masline, oua, cascaval, lapte, verdeata, sare, piper. fara poza Ingrediente: 1 pâine 2 vinete 3 linguri ulei de măsline 2 ouă 200 g caşcaval ras 1 cană lapte verdeaţă tocată sare piper Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă şi le tai felii. Le prăjeşti […]

Farfalle cu piept de pui si legume

Farfalle cu piept de pui si legume din: farfalle, piept de pui, ardei gras, unt, mazare, boia, piper alb, patrunjel, sare. Ingrediente: 400 g farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 100 g unt 200 g mazăre boia piper alb măcinat 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod […]

Paella cu carne de pui si carnati chorizo

Paella cu carne de pui

Paella cu carne de pui din: orez, supa de pasare, carne de pui, midii, fructe de mare, peste alb, ardei iute, vin alb, ceapa, rosii cherry, mazare, frunza de dafin, lamaie, piper, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sofran. Ingrediente: 300 g orez 600 ml supa de pasare 150 g carne de pui 100 g […]

Souvlaki de miel cu lamaie si marar

Souvlaki cu sos tzatziki

Souvlaki cu sos tzatziki din: pulp dezosate de pui, oregano, usturoi, piper, ulei de masline, sare, iaurt, castravete, usturoi, marar, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 800 g pulpe dezosate de pui 1 lingura cu oregano uscat 2 catei de usturoi 1 lingurita cu piper macinat 4 linguri cu ulei de masline sare pentru sos tzatziki: […]

retete

Supa de pui cu legume si taitei – reteta sanatoasa

Supa de pui cu legume si taitei – reteta sanatoasa din: piept de pui, sare, piper, supa de pui, ghimbir, usturoi, varza chinezeasca, broccoli chinezesc, conopida chinezeasca, taitei, ardei iute, coriandru, sos de soia, lamaie.   Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui sare şi piper negru, proaspăt măcinat 1 l de supă de pui 1 […]

Pere cu costita si sos vinegreta

Dieta cu pere (topeste kilogramele in plus)

Perele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe ale toamnei. Cu un aport bogat de vitamine, antioxidanti si minerale, perele sunt foarte benefice pentru organism. De asemenea, sunt aceste fructe sunt populare datorita gustului dulce si suculent, precum si a texturii cremoase. Perele sunt recomandate de asemenea pentru numeroase afectiuni, precum diabet, alergii, afectiuni pulmonare, […]

Reteta zilei: Pui crocant picant

Pui crocant picant din: piept de pui, lapte batut, cereale de orez, sare, boia de ardei, piper, mustar dijon, miere, iaurt, suc de lamaie, sos sriracha.   Ingrediente: 1 kg piept de pui, dezosat, taiat fasii 1 ceașcă lapte bătut 3 cesti cereale crocante de orez brun 1 lingurita sare 2 lingurite boia de ardei […]

Pui fript cu paste

Salata de paste cu pui fript

Salata de paste cu pui fript din: fasole verde, sare, ardei grasi, ceapa, paste de orez, ulei, boabe de fasole, supa, suc de lamaie, coaja de lamaie, busuioc, piper, file de piept de pui, branza feta.   Ingrediente: 500 g fasole verde sare 500 g ardei grasi asortati 1 ceapa 400 g paste de orez […]

Burgeri cu pui si sos tzatziki

Burgeri cu pui si sos tzatziki din: carne tocata de pui, patrunjel, ceapa verde, ou, cimbru, ulei, sare, iaurt, castravete, usturoi, ulei de masline, marar, sare.   Ingrediente: 400 g carne tocata de pui 1 legatura mica de patrunjel 2 fire de ceapa verde 1 ou batut putin cimbru uscat ulei pentru prajit sare pentru […]

Gogosari umpluti cu salata de legume

Gogosari umpluti cu branza

Gogosari umpluti cu branza din: gogosari, branza de vaci, telemea de vaca, ou, smantana, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 gogosari 200 g branza de vaci 200 g telemea de vaca 1 ou 2-3 linguri smantana 1 lingura ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Speli gogoşarii, le tai capacele şi le […]

Salata cu cascaval si usturoi

Salata cu pui si cascaval

Salata cu pui si cascaval din: usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, piept de pui, salata verde, cascaval. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1/4 cana ulei zeama de la o lamaie sare piper 500 g piept de pui dezosat 1 salata verde 1/2 cana cascaval razuit   Mod de preparare: Incingi un grătar sau […]

Sardine umplute cu cascaval si pesmet

Sardine umplute cu cascaval si pesmet din: sardine, pesmet, patrunjel, usturoi, cascaval, ou, sare, piper, ulei. Ingrediente: 16 sardine curatate de solzi 2 cani pesmet 1 cana patrunjel tocat 1/2 catel usturoi 1 cana cascaval razuit 1 ou batut sare piper ulei   Mod de preparare: Indepărtezi capetele şi organele fiecărui peşte şi elimini şira […]

Reteta zilei: Salata de pui cu dressing de lamaie cu sos sriracha

Salata de pui cu dressing de lamaie cu sos sriracha din: pulpe de pui, usturoi, sos de soia, pasta de chili, sirop de artar, ou, suc de lamaie, sare de mare, sos sriracha, ulei de avocado, salata verde, castraveti, morcov, otet de orez, coriandru, busuioc. pui: 500gr pulpe de pui, dezosate, fara piele 2 catei […]

Reteta pulpe de pui picante

Pulpe de pui picante

Pulpe de pui picante din: pulpe de pui, ceapa, apa, usturoi, boia iute, boia dulce, rozmarin, piper rosu, ardei iuti, cimbru, rosii, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 cepe potrivite 100 ml apa 1 capatana de usturoi 1 lingurita boia iute 2 lingurite boia dulce rozmarin piper rosu 3 ardei iuti […]

Bors de sfecla cu carne de vita

Bors de sfecla cu carne de vita din: sfecla, carne de vita, morcovi, ceapa, cartof, ulei, bors, smantana, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg sfecla 500 g carne de vita 3-4 morcovi 4 cepe 1 cartof 2-3 linguri ulei bors smantana (optional) leustean patrunjel sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai cuburi. […]

Reteta zilei: Salata de pui cu migdale si stafide

Salata de pui cu migdale si stafide din: piept de pui, sare, piper, salata verde, telina, migdale, stafide, maioneza, otet de mere, miere, mustar, sare.   salata: 1/2 piept de pui 1 varf de cutit de sare si piper 1 salata verde 2 tulpini de telina ⅓ cana de felii de migdale ⅓ cana de […]

Paella cu pui si sofran

Paella cu pui si sofran din: pulpe de pui, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, boia dulce, sofran, lamaie, supa de pui, mazare, fasole verde, marar, menta, patrunjel.   Ingrediente:  6 pulpe de pui, cu piele 2 linguri de faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, feliat 400g […]

Dulceata de nuci verzi cu zeama de lamaie

Dulceata de nuci verzi cu zeama de lamaie din: nuci verzi, apa, zeama de lamaie, zahar, albus, zahar vanilat. Ingrediente: 150 g nuci verzi, mici 900 ml apa 2 linguri zeama de lamaie 1,2 kg zahar 1 albus 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Cureţi nucile de coaja verde, până când acestea rămân […]

Zacusca de peste cu condimente

Zacusca de peste cu condimente din: ulei, ceapa, morcov, gogosari, rosii, peste, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1/2 l ulei 1 1/2 kg ceapa 1 1/2 kg morcov 3 kg gogosari sau ardei capia 3 kg rosii 2 kg peste (cod, ton, salau sau macrou) sare piper foi de dafin   Mod de preparare: […]

Dulceata de pepene verde cu zeama de lamaie

Dulceata de pepene verde cu zeama de lamaie din: coaja de pepene verde, zeama de lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg coaja de pepene verde 2 linguri zeama de lamaie 1 kg zahar 1,5 l apa     Mod de preparare: Tai cubuleţe coaja de pepene verde şi le pui la fiert în apă. După […]

Dulceata de coacaze rosii cu lamaie

Dulceata de coacaze rosii cu lamaie din: coacaze, zahar, lamai, apa. Ingrediente: 2 kg coacaze 2 kg zahar 2 lamai 1 l apa   Mod de preparare: Alegi coacăzele, ca să nu fie boabe stricate şi le speli sub jet de apă rece. Le pui la scurs. Dizolvi zahărul în apă şi ţii vasul pe […]

Ardei si rosii umplute

Ardei si rosii umplute din: ardei grasi, carne tocata, orez, ceapa, ou, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper. Ingrediente: 6 ardei grasi 700 g carne tocata (amestec porc si vita) 1/2 pahar orez 2 cepe 1 ou 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 praz, numai partea alba 1 l supa de […]

Frigarui de pui cu mix de condimente

Frigarui de pui cu mix de condimente din: piept de pui, vinete, seminte de chimion, chimion, miere, ulei de masline, lamaie, seminte de susan, boabe de coriandru, fistic, boia de ardei, piper negru.   Ingrediente:  6 bucati piept de pui, taiate fasii lungi si subtiri 2 vinete mari, taiate cuburi Ingrediente pentru marinada: 3 linguri […]

Mancare de vinete cu ceapa si rosii

Mancare de vinete cu ceapa si rosii din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg rosii mari 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 100 ml ulei sare piper busuioc   Mod de preparare: Alegi vinete bine coapte, lunguieţe şi subţiri, care au mai puţine seminţe. Speli vinetele, […]