Pui cu sos alb si taitei

Pui cu sos alb si taitei din: pulpe de pui, taitei, unt, sare, faina, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 pachet taitei lati 1 lingura unt sare pentru sos: 150 g unt 100 g faina 400 ml lapte 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă şi […]

Reteta zilei: Frigarui de pui cu piersici

Frigarui de pui cu piersici din: pui, piersici, coriandru, ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie, otet de mere, usturoi, zahar brun, melasa, ardei iute, ceapa rosie, cimbru, sare, piper, scortisoara, nucsoara, ghimbir, ienibahar.   Ingrediente: 12 frigari de lemn inmuiate 2 piepti de pui, cuburi 3-4 piersici coriandru, pentru ornat marinata: ⅓ […]

Musaca de cartofi cu vinete si carne de vită

Musaca de cartofi, cu vinete si carne de vită din: cartofi, vanata, ceapa alba, rosii cuburi, vin rosu, usturoi, ulei de masline, parmezan, mozzarella, cascaval, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 4-5 cartofi 1 vânătă 1 ceapă albă 1 cutie de roşii cuburi 50 ml vin roşu 2 căţei de usturoi ulei de măsline parmezan ras […]

Rulouri de carne cu piure de cartofi şi urzici

Rulouri de carne cu piure de cartofi şi urzici: carne de porc, sare, piper, ou, urzici, morcov, cartofi, pasta de rosii, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg carne de porc sare piper 1 ou 1 mână de urzici 1 morcov mare 3 cartofi 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei 200 ml vin   Mod […]

Frigarui

Frigarui de carnaţi cu piept de pui si mere

Frigarui de carnaţi cu piept de pui si mere: carnati, piept de pui, mere, rosii, sare, piper, ulei de masline, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 300 g cârnaţi pentru bere 2 bucăţi piept de pui 3 mere acrişoare 2 cutii de roşii în suc propriu sare piper ulei de măsline cimbru ciuperci   Mod de preparare: Frigarui […]

Pulpe de pui la cuptor cu lamaie si boia

Pulpe de pui la cuptor cu lamaie si boia din: ciocanele, vin alb, apa, zeama de lamaie, boia, sare, piper, usturoi, ulei, rozmarin verde.   Ingrediente: 8 ciocanele 100 ml vin alb 4 linguri apa zeama de la o lamaie 1 lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce sare piper 1 capatana de usturoi 1 […]

Salata de iarna

Salata de fasole si telina pentru iarna

Salata de fasole si telina pentru iarna din: fasole, ceapa, radacina de telina cu frunze, ardei iute, otet, zahar, ulei, apa, boabe de mustar, sare. Ingrediente: cate 300 g fasole verde fideluta si pastai galbene 1 ceapa 1 rdacina mare de telina cu frunze 1 ardei iute verde 1/2 cana otet 3/4 cana zahar 1/4 […]

retete

Frigarui de pui cu aroma de lamaie

Frigarui de pui cu aroma de lamaie din: pulpe de pui, coaja si zeama de lamaie, boia de ardei, sos de ardei iute, zahar brun, usturoi, ulei de masline, coriandru.   Ingrediente: 900g pulpe superioare de pui dezosate coaja rasa si zeama de la 2 lamai 1 lingura boia de ardei 1 lingura sos de […]

Sarmale cu păsat

Sarmale cu păsat: pasat, carne de porc, slanina afumata, ceapa, boia de ardei, cimbru, untura, sare, piper, murata. Ingrediente Sarmale cu păsat: 500 g păsat 500 g carne de porc afumată 200-300 g slănină afumată 3 cepe 1 linguriţă boia de ardei 1 legătură cimbru 50 ml untură sau 100 ml ulei sare piper varză […]

Tocanita de fasole cu pui

Tocanita de fasole cu pui din: ulei, ceapa, bacon, pui, paprika, rosii, sos barbeque, oregano, fasole pestrita, cascaval, chips-uri tortilla. Ingrediente:  ulei 1 ceapa, tocata 6 felii de bacon, tocat 8 bucati pui (de preferat pulpe taiate in jumatate) 1 lingura paprika 2 conserve a 400gr rosii, tocate 200gr sos barbeque 1 lingura oregano 2 […]

Ciocanele de pui in crusta crocanta

Ciocanele de pui in crusta crocanta din: iaurt, mustar, sirop de artar, sos tabasco, sare, piper, ciocanele de pui, fulgi de porumb, praf de usturoi, boia de ardei, ulei. Ingrediente: 150 g iaurt o lingurita mustar 1 lingurita sirop de artar 1/2 lingurita sos tabasco sare piper 8 ciocanele de pui 100 g fulgi de […]

Frigarui cu dovlecel

Frigarui cu dovlecel din: dovlecel, ardei gras, piept de pui, muschiulet de porc, ulei, otet, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras verde 250 g piept de pui 250 g muschiulet de porc 200 ml ulei 25 ml otet zeama de la 3 lamai 5 catei de usturoi zdrobiti sare […]

Supa de ceapa cu margarina

Supa de ceapa cu cimbru si cascaval

Supa de ceapa cu cimbru si cascaval din: supa de pui, ceapa, vin alb, faina, cascaval, paine, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 1,5 l supa de pui sau vita 5 cepe mari 100 ml vin alb sec 1 lingura faina 200 g cascaval 4 felii paine sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Cureţi […]

Rulada cu fasole verde

Rulada cu fasole verde din: oua, smantana, sare, piper, ulei, fasole verde, cascaval, sunca. Ingrediente: pentru rulada: 5 oua 150 g smantana sare piper ulei pentru umplutura: 250 g fasole verde 300 g cascaval 300 g sunca   Mod de preparare: Aşezi o cratiţă la fiert cu apă şi sare. Când începe să dea în […]

Pui cu ghimbir si ananas

Reteta zilei: Pui dulce picant cu ananas

Pui dulce picant cu ananas din: ulei de masline, piept de pui, usturoi, ardei gras, ananas, sos de soia, miere, ghimbir, fulgi de ardei rosu, morcovi, ceapa verde, sare, piper, orez.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 piepti de pui fara piele, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 ardei gras rosu, tocat […]

Inghetata prajita

Inghetata prajita din: lapte, oua, zahar vanilinat, amidon de porumb, zahar, fructe de padure, biscuiti, fulgi de porumb, oua, ulei. Ingrediente: 1 l lapte dulce 8 oua 5-6 pliculete de zahar vanilinat 5 linguri amidon de porumb 10 linguri zahar 100 g fructe de padure pentru invelis: 200 g biscuiti 300 g fulgi de porumb […]

Sote de fasole verde cu pui

Sote de fasole verde cu pui din: fasole verde, usturoi, unt, sare, piper, ulei, pulpe de pui. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 100 g unt sare piper negru ulei 4 pulpe de pui   Mod de preparare: Speli fasolea, o cureţi şi o pui la sotat într-o tigaie încinsă cu unt. […]

Pilaf picant de pui

Pilaf picant de pui din: ceapa, ardei, ulei de masline, ardei iute, orez basmati, supa de pui, stafide, condimente, zeama de lamaie, coaja de lamaie, patrunjel, menta, iaurt. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata 2 bucati ardei, taiati felii 2 linguri ulei de masline 1 ardei iute, tocat marunt 350 g orez basmati 700 ml supa […]

Chiftele de vita cu salata de cartofi

Chiftele de vita cu salata de cartofi din: ceapa, cartofi, castraveciori murati, galbenusuri, mustar, smantana, usturoi, iaurt, otet de vin, zahar brun, sare, piper, carne tocata, patrunjel, paine. Ingrediente: pentru salata de cartofi: 1 ceapa curatata si taiata marunt 3 cartofi fierti in coaja, taiati rondele 3 castraveciori murati, taiati cubulete pentru sosul de maioneza: […]

Pui in sos picant de capsuni

Reteta zilei: Piept de pui cu sos picant de capsuni

Piept de pui cu sos picant de capsuni din: lamaie, ulei de masline, miere, coriandru, piept de pui, sare, piper, capsuni, ardei iute, ceapa rosie, limeta. Ingrediente: 2 lamai, coaja + sucul 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita miere ½ ceasca frunze de coriandru, tocat marunt 4 felii subtiri piept de pui fara […]

Ciorbă de stiucă cu zeamă de varză

Ciorbă de stiucă cu zeamă de varză: stiuca, ceapa, ardei, morcov, telina, pastarnac, orez, cartofi, suc de rosii, zeama de varza, verdeata. Ingrediente: 500 g ştiucă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov 1 bucată mică de ţelină 1 păstârnac 1 lingură orez 1-2 cartofi 1 cană suc de roşii zeamă de varză verdeaţă   Mod […]

Tort cu pastarnac si glazura de caramel

Tort cu pastarnac si glazura de caramel: pastarnac, zahar brun, zahar tos, unt, vanilie, suc de mere, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, nucsoara, sare, lapte, nuci. Ingrediente blat: 450 g păstârnac fără coajă, tăiat feliuţe 1 ceaşcă zahăr brun 1/2 ceaşcă zahăr tos 5 linguri unt, topit 1 linguriţă extract de vanilie 1/2 ceaşcă suc […]

Supa clara de ceapa

Supa clara de ceapa din: ceapa, usturoi, bacon, carne tocata de vita, apa, maghiran, cepsoara, sare, piper, ulei, albusuri. Ingrediente: 600 g ceapa taiata mare 20 g usturoi 200 g bacon taiat 500 g carne tocata de vita 1 l apa rece 1 legatura maghiran 1 legatura cepsoara, taiata fin sare piper ulei 3 albusuri […]

Pui la cuptor cu branza

într-un vas rezistent la cuptor pune A buc piept de pui fiert sau friptură, tăiat felii, toarnă 450 ml sos alb şi 200 g brânză răzuită. Presară 250 g baghetă tăiată felii şi unse cu sos pesto. Pune din loc în loc pesto şi presară 100 g brânză răzuită. Dă la cuptor 15 min la semnul 5/190°C. Pui la cuptor cu branza Pofta buna!  

Vinete cu parmezan si oregano

Vinete cu mozzarella si parmezan

Vinete cu mozzarella si parmezan din: vinete, parmezan, mozzarella, frunze de busuioc, ulei de masline, rosii coapte, usturoi, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete lunguiete de marime potrivita 30 g parmezan ras 300 g mozzarella 6 frunze de busuioc proaspat 100 ml ulei de masline pentru sos: 3-4 rosii bine coapte 4-5 catei de […]

Reteta zilei: Pui cu lapte de cocos pe pat de orez

Pui cu lapte de cocos pe pat de orez din: turmeric, chimion, praf de usturoi, sare, scortisoara, piept de pui, lapte de cocos, limeta, ghimbir, usturoi, busuioc, morcovi, orez brun.   Ingrediente: cate 1 lingurita turmeric, chimion, praf de usturoi cate 1/2 lingurita sare grunjoasa si scortisoara 500gr piept de pui, cuburi 2 cutii de […]

Pizza cu porumb

Pizza cu porumb din: faina, apa, drojdie, sare, bulion, ceapa, salam, cascaval, porumb dulce, masline. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 340 ml apa 13 g drojdie proaspata 2 lingurite sare pentru umplutura: 4 linguri bulion 1 ceapa mica 200 g salam, cascaval si porumb dulce 50 g masline   Mod de preparare: Dizolvi drojdia […]

Ciorba de pui cu smantana si verdeata

Ciorba de pui cu smantana si verdeata din: carne de pui, morcovi, pastarnac, telina, ardei, cartofi, bors, galbenusuri, smantana, patrunjel, leustean, sare, piper, boia.   Ingrediente: 500 g carne de pui 200 g morcovi 50 g pastarnac 50 g telina 150 g ardei 100 g cartofi 500 ml bors 2 galbenusuri 100 ml smantana 1 […]

Saramura de pasare cu rosii

Saramura de pasare cu rosii din: carne de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, concentrat de legume, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de pasare 100 g ceapa 400 g ardei gras 450 g rosii proaspate sau in bulion 1 lingurita concentrat de legume 2 catei de usturoi 1 legatura mica de patrunjel   Mod de […]

Piept de pui cu ananas si smantana

Piept de pui cu ananas si smantana din: piept de pui, compot de ananas, smantana, untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 300 g piept de pui 1/2 cutie cutie compot de ananas bucati (circa 400 g) 50 g smantana pentru gatit 50 ml untdelemn sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl usuci cu […]

Piept de pui cu orez si legume

Reteta zilei: Piept de pui cu orez si legume

Piept de pui cu orez si legume din: orez brun, ulei de masline, piept de pui, usturoi, ceapa, ardei iute, dovlecel, zucchini, rosii, chimen, coriandru, porumb, branza cheddar, avocado, coriandru, tortilla, sare, piper.   Ingrediente: 1 cana de orez brun fiert 2 linguri ulei de masline 1 piept de pui, dezosat 3 catei de usturoi, […]

Ciorba ardeleneasca cu ciolan

Ciorba ardeleneasca cu ciolan din: creier, ciolan cu carne, carnat de casa, morcovi, ceapa, radacina de hrean, radacina de telina, cimbru, frunza de dafin, condiment din legume, zeama de varza, ulei, sare. Ingrediente: 500 g creier 1 ciolan cu carne de circa 1 kg 300 g carnat de casa 2 morcovi 2 cepe 2 radacini […]