Pulpă cu linte

Pulpă cu linte: pulpa de porc, ceapa, morcov, telina, cartofi, usturoi, linte, ulei, foi de dafin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g pulpă de porc 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 2 cartofi 2 căţei de usturoi 200 g linte 40 ml ulei 2-3 foi de dafin sare piper 1 tegătură pătrunjel   Mod […]

Rulouri de şalău cu legume la cuptor

Rulouri de şalău cu legume la cuptor: file de salau, rosii, suc de rosii, lamaie, sare, piper, ulei de masline, busuioc verde, patrubjel, ardei rosu, usturoi, vin, ardei iute, foi de dafin. Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 2-3 roşii 200 ml suc de roşii zeama de la 1 lămâie sare piper 50 ml ulei […]

Pui cu fenicul

Pui cu fenicul din: fenicul, pui, mustar cu boabe, piper cayenne, branza rasa, sos alb, bagheta, nuci. Ingrediente:  2 bulbi de fenicul 200 gr pui gatit, bucati 2 lingurite de mustar cu boabe piper cayenne 100gr branza rasa sos alb pentru paste 6 felii de bagheta 50g nuci   Mod de preparare: Incinge cuptorul la […]

Reteta zilei: Lasagna cu pui si branza

Lasagna cu pui si branza din: foi de lasagna, ulei de masline, carne tocata de pui, praz, usturoi, telina, salata creata, branza de vaci, branza ricotta, cimbru, branza telemea, branza provolone, sare, piper.   Ingrediente: 6 foi de lasagna 1 lingura ulei de masline 1 kg carne tocata de pui 1 praz, felii subtiri 4 […]

Aripi de pui cu taietei de orez

Taitei de orez cu pui si legume

Taitei de orez cu pui si legume din: lamaie, pudra de curry, conopida, piept de pui, ceapa verde, varza alba, ardei iute, taitei de orez, creveti, sos de soia, zahar, coriandru. Ingrediente:  zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri pudra de curry 300g buchetele de conopida lOOg piept de pui fara piele, taiat cuburi lOOg […]

Lichior de capsuni

Lichior de capsuni din: capsuni, alcool, zahar, apa, coniac. Ingrediente: 2 kg capsuni bine coapte 2 l alcool de 80 grade 1 kg zahar 1 1/2 l apa 1/2 l coniac     Mod de preparare: Pui căpşunile într-o strecurătoare şi le treci prin jet de apă rece. După ce s-au scurs bine, pui fructele […]

Pulpe de pui cu sos de vin rosu

Pulpe de pui cu sos de vin rosu din: pulpe de pui, vin rosu, ulei de masline, portocale, usturoi, oregano, sare, piper. Ingrediente:  12 pulpe de pui cu os, fara piele 250ml de vin rosu 3 linguri ulei de masline 3 portocale, coaja rasa si zeama de la 1, celelalte 2 taiate in jumatati 4 […]

Compot de caise verzi

Compot de caise cu visinată

Compot de caise cu visinată din: caise, zahar, apa, visinata. Ingrediente: 1 1/2 kg caise 200 g zahar 1 l apa 100 ml visinata     Mod de preparare: Speli fructele, le tai în jumătăţi şi le scoţi sâmbu-rii. Spargi jumătate dintre sâmburi si cureţi miezul de pe pieliţă. Pui în vişinată miezul sâmburilor decojiţi. […]

Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu miere

Piept de pui in crusta de pesmet cu miere din: piept de pui, mustar dijon, miere, pesmet, praf de usturoi, cimbru uscat, salvie, chimen, boia de ardei, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 2 piepti de pui, taiat fiecare pe jumatate 2 linguri de mustar dijon 2 ½ lingurite de miere ½ ceasca pesmet […]

Dulceata de flori de salcam cu vanilie

Dulceata de flori de salcam cu vanilie din: apa, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, flori de salcam, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 l apa 500 g zahar zeama si coaja de la 1/2 lamaie 2 farfurii pline cu varf flori de salcam proaspat culese optional, 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 baton de vanilie   […]

Aripioare la gratar

Aripioare la gratar din: aripioare, suc de lamaie, suc de mere, praf de usturoi, piper, ceapa, sos de gratar. Ingrediente: 12 aripioare sucul unei lamai verzi o cana suc de mere o lingurita praf de usturoi o lingurita piper o ceapa sos de gratar amestecat cu miere   Mod de preparare: Se prepară marinata, pentru […]

Piept de pui cu parmezan si verdeata

Piept de pui cu parmezan si verdeata din: piper, piept de pui, sare, patrunjel, pesmet, parmezan, usturoi, unt. Ingrediente: un praf de piper 900g piept de pui taiat in bucatele 1/2 lingurita sare 2 linguri patrunjel tocat 60g pesmet 100 g parmezan ras 1 catel usturoi 115 g unt topit   Mod de preparare: Incinge […]

Pulpe gătite in stil vanătoresc

Pulpe gătite în stil vânătoresc: pulpe de pui, ceapa, rosii, vin alb, ciuperci, ulei, usturoi, sare, piper, oregano, cimbru. Ingrediente: 4 pulpe fragede 100 g ceapă 100 g roşii 100 ml vin alb 200 g ciuperci 70 ml ulei 3 căţei de usturoi sare piper oregano cimbru   Mod de preparare: Pulpele pregătite le pui […]

Pulpe de pui cu condimente

Pulpe de pui cu condimente din: ulei de masline, ceapa verde, sare, turmeric, scortisoara, ghimbir, seminte de coriandru, ceapa rosie, pulpe de pui, coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe verzi tocate 1 lingurita sare 1/4 lingurita turmeric 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 lingurita seminte coriandru 1/2 lingurita chimion 1 […]

Plăcintă gustoasa cu varză acra

Plăcintă cu varză: faina, drojdie, zahar, ulei, apa, sare, varza acra, ou, piper. Ingrediente aluat: 500 g făină 20 g drojdie 1 linguriţă zahăr 100 ml ulei 100 ml apă sare Ingrediente umplutura: 500 g varză acră 1 gălbenuş ulei piper Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apă călduţă, la care adaugi zahăr şi sate. […]

Pulpe de pui cu verdeata

Pulpe de pui cu verdeata si usturoi

Pulpe de pui cu verdeata si usturoi din: usturoi, frunze de dafin, apa, piper, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, usturoi pudra, piper, sare, pulpe de pui, ceapa verde. Ingrediente: 5 catei usturoi tocati marunt 3 frunze dafin 120ml apa 2 lingurite piper boabe 120 ml sos de soia 120 ml otet […]

retete

Ruladă din piept de pui cu omletă

Ruladă din piept de pui cu omleta: piept de pui, oua, sunca, ardei rosu, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 ouă 2 feliuţe şuncă presată 1 ardei roşu (gogoşar) sare piper ulei   Mod de preparare: Feliezi pieptul de pui şi îl baţi cu citffcanul de şniţele. Il condimentezi cu sare şi […]

Pui in aluat de bere

Pui in aluat de bere din: ciocanele de pui, oua, bere, faina, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 6-8 ciocanele de pui 2 oua 250 ml bere 8-10 linguri de faina boia dulce sare piper   Mod de preparare: Spală ciocănelele de pui, tamponea- ză-le cu un şervet absorbant, după care condimentează-le pe toate părţile cu […]

Reteta zilei: Piept de pui cu sos de ciuperci si prosciutto

Piept de pui cu sos de ciuperci si prosciutto din: piept de pui, faina de orez, amidon, piper, sare, ulei de masline, prosciutto, ciuperci, vin dulce, supa de pui, ceapa, usturoi, unt, patrunjel.   Ingrediente: 6 buc piept de pui, dezosat 2/3 cana faina de orez 1/3 cana amidon Piper negru proaspat macinat Sare 1/4 […]

Reteta zilei: Pui cu broccoli pe pat de orez

Pui cu broccoli pe pat de orez brun din: ulei de susan, piept de pui, usturoi, morcovi, broccoli, castane de apa, vin alb, miere, seminte de susan, ghimbir, sos de soia, amidon, ceapa verde, orez brun.   Ingrediente: 3 linguri ulei de susan 2 buc piept de pui dezosat, tocat 2 catei de usturoi, tocat […]

Inghetata cu trei arome

Inghetata cu trei arome din: albusuri, praf de frisca, lapte dulce, pulbere de cacao, capsuni, banana, zahar vanilinat, ciocolata, lapte. Ingrediente: 3 albusuri 2 plicuri praf de frisca 1/2 pahar zahar 200 ml lapte dulce pasteurizat 2 linguri pulbere de cacao neagra 200 g capsuni 1 banana bine coapta 1 plic zahar vanilinat pentru topping: […]

Tort de biscuiti cu fructe de sezon

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata din: biscuiti populari, apa, zhar esenta de rom, esenta de vanilie, margarina, lapte, apa, lamaie, faina, cacao, nuca de cocos. Ingrediente pentru blat:  1 kg biscuiti populari Ingrediente pentru sirop: apa zahar 1 esenta de rom sau de vanilie Ingrediente pentru crema de lamaie: 200 g margarina 200 […]

Tort cu capsuni si frisca

Tort cu capsuni si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, capsuni, gelatina, iaurt, zahar, sirop de fructe, frisca, intaritor de frisca. Ingrediente: 7 oua 9 linguri zahar 8 linguri faina 2 linguri cacao 1/2 plic praf de copt pentru crema: 400 g capsuni 1 1/2 plic gelatina 150 g iaurt 100 g […]

Supa de cartofi cu marar si smantana

Supa de cartofi cu marar si smantana din: cartofi, ceapa, pastarnac, unt, smantana, marar, ou, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 ceapa 1 pastarnac 1 lingura unt 100 g smantana 1 legatura marar 1 ou fiert sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa şi păstârnacul mărunt şi […]

Galuste cu mac

Galuste cu capsuni si mac

Galuste cu capsuni si mac din: urda, faina, unt, zahar, coaja de lamaie, ou, capsuni, zahar vanilat, mac. Ingrediente:  200 g urda 100 g faina 3 linguri unt 3-4 linguri zahar coaja rasa de la 1/4 lamaie 1 ou 10 capsuni 1 plic zahar vanilat 50 g mac Mod de preparare: Intr-o oala mai adanca […]

Tort cu cafea, nuca si stafide

Tort cu cafea, nuca si stafide din: biscuiti populari, miere, cacao, zahar, nuca, zahar vanilat, unt, nuca de cocos, scortisoara, esenta de rom, cafea, lapte cu ciocolata, stafide, sare, mascarpone, cereale de ciocolata. fara poza Ingrediente pentru blat: 500 g biscuiti populari 3 linguri cu miere 4 linguri cacao 100 g zahar 200 g nuca […]

Zarzavat in sos de rosii

Budinca de spanac cu galuste de gris

Budinca de spanac cu galuste de gris din: spanac, oua, lapte, pesmet, telemea, faina, unt, gris. fara poza Ingrediente: 1 kg spanac 2 oua putin lapte si pesmet 200 g telemea 1 lingurita faina 130 g unt Ingrediente pentru galuste: 2 oua gris cat cuprinde   Mod de preparare: Faci galuste din oua si gris […]

Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu pui si usturoi

Mancare de mazare cu pui si usturoi din: pui, mazare, bulion, unt, usturoi, slanina, faina,ceapa rsoie, sare, piper. Ingrediente: 1 pui potrivit de mare 500 g mazare boabe 50 g bulion de rosii 30 g unt 2 catei de usturoi 100 g slanina 50 g faina 1 ceapa rosie sare piper Mod de preparare: Tai […]

Prajitura cu glazura de nuci

Prajitura cu glazura de nuci din: oua, zahar, unt, miez de nuca, faina, praf de copt, albusuri, zahar vanilat. Ingrediente pentru blat: 6 oua 200 g zahar 200 g unt 100 g miez de nuca 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente pentru crema: 2 albusuri 140 g zahar 200 g unt 1 […]

Salată de conopidă cu mustar

Salata de morcov

Salata de morcov din: morcov, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, coriandru, otet balsamic, ulei. Ingrediente: 1 kg morcov 1 lingura zeama de lamaie sare piper 5 catei de usturoi coriandru macinat 5 linguri otet balsamic 100 ml ulei   Mod de preparare: Morcovii curatati ii razi fin, apoi ii amesteci bine cu zeama de […]

retete

Budinca de cartofi cu ardei

Budinca de cartofi cu ardei din: cartofi noi, oua, telemea de oi, smantana, ulei, ardei gras, maghiran uscat, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi noi 5 oua 4 linguri telemea de oi 3 linguri smantana 2 linguri ulei 1 ardei gras 1 lingurita maghiran uscat sare piper Mod de preparare: Cureti cartofii, ii speli si ii […]

Tarta de branza cu dovlecei

Tarta cu dovlecei si branza

Tarta cu dovlecei si branza din: faina, ou, margarina, apa, sare, telemea, cascaval, dovlecei, ceapa verde, marar, piper, nucsoara, usturoi. Ingrediente pentru aluat:  200 g faina 1 ou 100 g margarina 6 linguri apa 1/2 lingurita sare Ingrediente pentru umplutura: 5 oua 200 g telemea 50 g cascaval 3 dovlecei 2 fire de ceapa verde […]