Tarta cu spanac, branza si oua

Tarta cu spanac, branza si oua din: faina, sare, unt, ou, apa, albus, spanac, branza de vaci, patrunjel, marar, nucsoara, piper,lapte. Ingrediente pentru aluat:  300 g faina 1/4 lingurita sare 125 g unt 1 ou 3 linguri apa Ingrediente pentru umplutura: 9 oua + 1 albus 500 g spanac 600 g branza de vaci 1 […]

Ciorba de pui cu verdeata

Ciorba de pui cu verdeata din: pulpa de pui, praz, morcovi, ceapa, telina, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa pui 1 praz de marime potrivita 2 morcovi 1 ceapa 1/2 telina 1 legatura leustean 250 ml bors fiert sare piper   Mod de preparare: Speli pulpa, o pui la fiert şi spumezi. Speli prazul […]

Borş moldovenesc de miel

Ciorba cu hrean

Ciorba cu hrean din: spanac,salata verde, loboda, frunze de hrean, ceapa verde, tarhon, patrunjel, sare, boia dulce, piper, kaizer, faina, lapte, usturoi. Ingrediente: 300 g frunze de spanac 300 g frunze de salata verde 100 g loboda 100 g frunze de hrean 1 legatura ceapa verde putin tarhon frunze de patrunjel verde sare boia de […]

Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu sos de mango

Piept de pui la gratar cu sos de mango din: piept de pui, chimion, praf de usturoi,sare, piper, ulei de masline, suc de limeta, mango, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. pentru pui la gratar: 2 buc piept de pui fara piele ¼ lingurita chimion macinat ¼ lingurita praf de usturoi 1/8 lingurita de sare ¼ […]

Crema de capsuni cu lichior de fragi

Crema de capsuni cu lichior de fragi din: oua, zahar, lapte, frisca lichida, lichior de fragi, zahar vanilat, capsuni. fara poza Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 200 ml lapte dulce 1/2 l frisca lichida 2 linguri lichior de fragi zahar vanilat capsuni     Mod de preparare: Freci galbenusurile cu 3 linguri zahar, adaugi […]

Musaca de legume si cabanos

Musaca de legume si cabanos din: cartofi, carnati cabanos, legume mexicane, vinete, rosii, ciuperci, casaval, mozzarella, oua, sare, piper, ulei, ceapa, smantana. fara poza Ingrediente: 6 cartofi 3 carnati cabanos 450 g legume mexicane (congelate) 2 vinete 4 rosii 500 g ciuperci 150 g cascaval sau mozzarella 4 oua sare piper 100 ml ulei 3 […]

retete

Rulouri cu carne sau branza

Rulouri cu carne sau branza din: lapte, sare, drojdie, faina, ulei, ceapa, carne tocata, ou, piper, marar, branza sarata, galbenusuri, zahar, zahar vanilat. Ingrediente pentru aluat: 1 cana lapte 1 lingurita sare drojdie 300 g faina 2 cesti ulei Ingrediente pentru umplutura de carne: 1 ceapa 1/2 kg carne tocata 1 ou sare piper marar […]

Cartofi noi la cuptor

Cartofi noi la cuptor din: cartofi, ulei de masline, usturoi verde, cimbru verde, rozmarin, sare de mare, piper mozaic. fara poza Ingrediente: 1 kg cartofi mai mici ulei de masline usturoi verde cateva fire cimbru verde cateva fire de rozmarin sare de mare grunjoasa piper mozaic   Mod de preparare: Speli bine cartofii cu un […]

Pui la gratar cu sos de iaurt

Pui la gratar cu sos de iaurt din: iaurt, usturoi, ghimbir, limeta, frunze de menta, piept de pui, sare, piper. fara poza Ingrediente: 250 g iaurt 3 catei de usturoi ghimbir proaspat ras 3 limete un pumn de frunze de menta proaspata 6 buc piept de pui sare piper Mod de preparare: Pui iaurtul intr-un […]

Plăcintă condimentata cu carne de miel

Placinta ciobanului cu carne de miel

Placinta ciobanului cu carne de miel din: carne de miel, bulion, lapte, morcov, ceapa, cartofi, unt, ulei, branza de burduf, sare, piper, cimbru. fara poza Ingrediente: 700 g carne de miel, tocata 1 borcanel bulion 50 ml lapte 1 morcov 1 ceapa 5 cartofi 2 linguri unt 3 linguri ulei branza de burduf sare piper […]

Tarta cu inghetata de menta

Tarta cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare, galbenusuri, frunze de menta, fulgi de ciocolata, biscuiti de cacao, unt, sps de ciocolata. Ingrediente pentru inghetata:  375 ml lapte 500 ml smantana dulce 100 g zahar + 1 lingura sare 4 galbenusuri 150 g frunze de menta 100 g fulgi de ciocolata Ingrediente pentru […]

Placinte delicioase, coapte pe lespede

Placinte delicioase, coapte pe lespede din: faina, ulei, apa calduta,lapte caldut, sare, zahar, drojdie, cartofi, ceapa, ulei, piper, mere, scortisoara, branza de oaie,marar, smantana. Ingrediente pentru aluat:  650 g faina alba 30 ml ulei 150 ml apa calduta 100 ml lapte caldut 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 30 g drojdie proaspata Ingrediente pentru umplutura […]

Patru retete cu pui pentru masa de Paşte

Gulii cu cirese si smantana

Gulii cu cirese si smantana din: gulii, cirese, faina, chimen, unt, lapte, smantana, patrunjel, sare. fara poza Ingrediente: 1 kg gulii 250 g cirese pietroase 50 g faina 70 g chimen 150 g unt 500 ml lapte 50 g smantana 1 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Cureti guliile, apoi le speli bine si le […]

Gască umplută cu carne tocata

Cepe imbracate in sunca

Cepe imbracate in sunca din: ceapa, cascaval, sunca afumata, smantana, usturoi, sare, piper, rozmarin. fara poza Ingrediente: 6 cepe 150 g cascaval 6 felii sunca afumata 5-6 linguri smantana 1 catel de usturoi sare piper rozmarin   Mod de preparare: Cepele curatate le speli si le fierbi in apa cu sare, timp de 10 minute. […]

Pui cu spanac si suc de rosii

Pui cu spanac si suc de rosii din: pui, ulei, spanac, suc de rosii, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, faina, sare. Ingrediente:  1 pui de circa 1 kg 50 ml ulei 600-700 g spanac fraged 200 ml suc de rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 1/2 lamaie 150 g smantana 1 lingura faina sare Mod […]

Ciorba de macris cu ficatei de pui si verdeata

Ciorba de macris cu ficatei de pui si verdeata din: ficat de pui, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, ceapa verde, macris, marar, leustean, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 morcovi cate o radacina de patrunjel si pastarnac 1 ardei gras 200 g mazare 200 g fasole verde […]

Peşte la grătar cu fasole

Peşte la grătar cu fasole din: fileuri de peste alb, fasole boabe, morcovi, ceapa verde, suc de rosii, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 500 g fasole boabe 2 morcovi 2-3 fire ceapa verde 3 linguri suc de rosii cimbru ulei piper sare   Mod de preparare: Speli peştele şi îl […]

Frigarui de pui cu salata si masline

Frigarui de pui cu salata si masline din: piept de pui, sare, piper, salata verde, rosii, masline, ulei.   Ingrediente: 500 g piept de pui sare piper 1 salata verde 2 rosii 100 g masline ulei   Mod de preparare: Speli carnea, apoi o tamponezi cu şerveţele absorbante pentru eliminarea surplusului de apă. Tai în […]

Reteta zilei: Pui aromat cu legume

Pui aromat cu legume din: faina, sare, piper, carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, ciuperci, rosii, pasta de tomate, dafin, cimbru, oregano, sare, piper, ardei gras,spaghete, mamaliga. Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 lingurita de sare 1 lingurita piper 3 kg carne de pui, cuburi 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa, […]

Orez cu turmeric si legume

Orez cu turmeric si legume din: orez, broccoli, ulei de masline, ciuperci, ceapa verde, condiment, sare, piper, turmeric. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 4 buchetele de broccoli 3 linguri ulei de masline sau 2 linguri unt 10 ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 2 lingurite condiment din legume deshidratate sare piper turmeric   […]

Guacamole cu patrunjel

Guacamole cu patrunjel din: avocado, rosie, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, chili, sare.  fara poza Ingrediente: 2 avocado 1 rosie 1 ceapa mica cateva fire de patrunjel 2-3 linguri zeama de lamaie chili sare     Mod de preparare: Cu o lingura scobesti miezul de la avocado. Il pui intr-un vas si adaugi zeama de […]

Cornuri cu sunca, branza si dovlecei

Cornuri cu sunca, branza si dovlecei din: cornuri, sunca, dovlecel, branza, oregano, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cornuri 4 felii sunca 1 dovlecel 200 g branza oregano 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai felii. încingi tigaia cu două linguri de ulei, iar când este fierbinte, pui feliile de […]

Placinta cu dovleac si sunca

Plăcintă cu dovleac cu sunca din: faina, margarina, ou, sare, dovleac, suc de rosii, ardei iute rosu, sare, piper macinat, boia de ardei iute, sunculita taraneasca, cascaval, smantana, oua, patrunjel verde, seminte de dovleac. Ingrediente aluat: 250 g făină 125 g margarină 1 ou sare margarină şi făină pentru tapetat tava Ingrediente umplutură: 400 g […]

Musaca de telina

Musaca de carne de porc si telina

Musaca de carne de porc ţelină: carne de porc, ceapa, oua, ciuperci, unt, varza, telina, paine, condimente, patrunjel, sare, piper, lapte. Ingrediente: 1 kg carne de porc fără os 2 cepe 5 ouă 200 g ciuperci (ambalate în cutie) 100 g unt 400 g varză (frunze) 200 g ţelină (dată pe râzătoare) 2 felii pâine […]

Reteta zilei: Pui picant cu aroma de busuioc

Pui picant cu aroma de busuioc din: piept de pui, ardei chili, busuioc, usturoi, sos de soia, sos de peste, zahar, ulei de masline, orez, lamaie.   Ingrediente: 2 buc piept de pui dezosat, cuburi 4-6 ardei chili, tocat 1 pumn de frunze de busuioc (sau frunze de busuioc Thai) 4 catei de usturoi, tocat […]

Pastai cu sos de rosii si usturoi

Pastai cu sos de rosii si usturoi din: pastai de fasole verde, ceapa, usturoi, rosii chery, cimbru, seminte de negrilica, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g pastai (fasole verde) 1 ceapa 3 catei de usturoi 150 g rosii cherry 150 g rosii cherry galbene cimbru uscat busuioc uscat seminte de negrilica ulei de […]

Salata de leurda cu branza si oua fierte

Salata de leurda cu branza si oua fierte din: leurda, ceapa verde, telemea, oua fierte, iaurt, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. fara poza Ingrediente: 3 legaturi leurda 1-2 legaturi ceapa verde 300 g telemea 4 oua fierte tari 400 g iaurt 3 linguri ulei de masline zeama de la 2-3 lamai sare […]

Lipie cu crema de branza

Lipie cu crema de branza din: branza de vaci, masline, iaurt, ceapa verde, lipii, sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 10 masline taiate 3 linguri iaurt 2 fire ceapa verde 2 lipii sare   Mod de preparare: Intr-un vas pui brânza de vaci, iaurtul, măslinele şi amesteci. Cureţi ceapa verde, o tai mărunt şi […]

Haggis

Rulouri de şalău gratinate la cuptor

Rulouri de şalău, gratinate la cuptor: fileuri de salau, urda, patrunjel, busuioc verde, marar verde, arpagic, ardei rosu, ceapa, rosii, cascaval, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 800 g fileuri de şalău 300 g urdă proaspătă 1 legătură pătrunjel verde tocat câteva fire de busuioc verde 1 legătură mărar verde 8-10 bucăţi arpagic 1 […]

Piept de pui cu loboda

Piept de pui cu loboda din: piept de pui file, usturoi verde, ceapa verde, ulei, loboda rosie, rosii decojite, chimen, seminte de coriandru, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 piept de pui file (circa 350 g) 2 fire usturoi verde sau 2 catei de usturoi 3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata 50 ml […]

Sarmale cu verdeturi

Sarmale cu verdeturi din: ciuperci, ulei, orez, ceapa, morcovi, oua, bulion, ceapa verde, marar, patrunjel, loboda rosie, condiment din legume, piper, cimbru, sare, frunze de vita de vie. Ingrediente: 300 g ciuperci 100 ml ulei 200 g orez 2 cepe 2 morcovi 2 oua 2 linguri bulion cate 1 legatura ceapa verde, marar, patrunjel si […]

Salată cu rucola sfeclă roşie si rodie

Salată cu rucola sfeclă roşie si rodie: rucola, mozzarella, sfecla rosie, rosii, rodie, ou, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: rucola cuburi de mozzarella 1 sfeclă roşie 1 roşie 1/2 rodie 2 ouă ulei de măsline 1 felie de lămâie sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas pui rucola, tai sfecla roşie cubuleţe […]