Ciocanele marinate la cuptor cu garnitura

Ciocanele marinate la cuptor cu garnitura din: ciocanele de pui, usturoi, cartofi, ardei gras, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4-6 ciocănele de pui 2-3 căţei de usturoi 2 cartofi 1 ardei gras roșu pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Spală și frige ciocănelele. Unge-le cu un amestec din ulei, sare și condimentele preferate. […]

Pui in stil asiatic cu ardei iute

Pui in stil asiatic: piept de pui, amidon alimentar, sos de soia, arahide, ardei rosu, ardei iute, praz, ulei, supa de pui, sare, piper, ghimbir, otet. Ingrediente: 800 g piept de pui 4 linguriţe amidon alimentar 6 linguriţe sos de soia 4 linguri arahide neprăjite 4 bucăţi ardei gras roşu 2 ardei iute verde 8 […]

Tocană cu carne de berbec

Langoşi la cuptor cu kaizer

Langoşi la cuptor cu kaizer: faina, apa, drojdie, sare, untura, kaizer, ceapa, smatana, usturoi, branza de oaie. Ingrediente aluat: 500 g făină 1 cană apă călduţă 15-20 g drojdie 1 linguriţă de sare 1 lingură untură sau ulei Ingrediente umputura: 150 g kaizer 1 ceapă sau 2-3 fire de ceapă verde smântână usturoi brânză de […]

Tort egiptean

Tort egiptean: oua, zahar, faina, alune, lapte, unt, amidon, baton de vanilie, frisca. Ingrediente blat: 6 albuşuri 6 linguri zahăr 1 lingură şi jumătate de făină 120 g alune măcinate şau nuci Ingrediente crema I: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr 340 ml lapte 170 g unt 2 linguri amidon 1 baton de vanilie Ingrediente crema […]

Găluşte din branză

Găluşte din brânză: braza, margarina, faina, pesmet, ou, sare. Ingrediente: 100 g brânză 50 g margarină 2 linguri făină 4 linguri pesmet 1 ou 1 praf de sare   Mod de preparare: Frămânţi brânza cu margarina încălzită, oul, pes­metul si făina. Vei obţine un aluat vârtos, din care rupi bucăţele şi modelezi nişte găluşte mijlocii. […]

Berbecut cu prune si gutui

Foitaj cu rosii si branza

Foitaj cu rosii si branza din: aluat foitaj, rosii cherry, telemea, mustar, cimbru, ulei de masline, piper. fara poza Ingrediente: 500 g aluat foitaj 400 g rosii cherry 200 g telemea 2 lingurite mustar cimbru 2-3 linguri ulei de masline piper Mod de preparare: Tai branza cubulete, le pui intr-un bol si le lasi in […]

Salata italiana cu mozzarella si crutoane

Salata italiana cu mozzarella si crutoane din: peste, mozzarella, capere, ulei de masline, salata verde, rosii, ardei rosii, zeama de lamaie, busuioc, patrunjel, faina de malai, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 300 g peste 300 g mozzarella 150 g capere 4 linguri ulei de masline 1 salata verde 4 rosii 2 ardei rosii zeama de la […]

Cartofi noi la tava cu crema de branza

Cartofi noi la tava cu crema de branza din: cartofi, ceapa, unt, crema de branza, oua, cascaval, ulei, sare, busuioc. Ingrediente:  1 kg cartofi 1 ceapa 2 linguri unt 500 g crema de branza 4 oua 100 g cascaval ulei sare busuioc proaspat Mod de preparare: Cureti cartofii si ii pui la fiert in apa […]

Piept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan

Piept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan din: piept de pui, ulei de masline, zeama  de lamaie, coaja de lamaie, sumac, chimen, coriandru, ceapa rosie, pasta de susan, castarvete, lamaie, lipii. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 3 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie si coaja razuita de […]

Reteta zilei: Pui cu paste si sos de smantana

Pui cu paste si sos de smantana din: piept de pui, usturoi, sare, piper, ulei de masline, unt, smantana, parmezan, paste, verdeata.   Ingrediente: 2 piepti de pui, cuburi 5 catei de usturoi, tocat sare și piper ulei de masline 1/2 ceasca de unt 1 ceasca smantana 1/4 ceasca parmezan 1 pachet de paste verdeata […]

Clatite cu branza dulce si sos de rosii

Clatite cu branza dulce si sos de rosii din: faina, lapte, oua, sare, unt, branza dulce, usturoi, paste, patrunjel, piper, carne tocata, ulei, cartof, rosii in bulion, supa, condimente. Ingrediente pentru aluatul de clatite: 1 cana faina 1/2 cana lapte 2 oua batute cu un praf de sare 1/4 pachet unt topit si racorit Ingrediente […]

Tort cu cartofi

Tort cu cartofi din: cartof, unt degresat, zahar, oua, ulei, ciocolata neagra, faina, cacao,praf de copt,lapte praf, unt,ciocolata alba, lichior crema de whisky, apa calda. Ingrediente pentru blat: 1 cartof 175 g unt degresat 175 g zahar 3 oua ulei 50 g ciocolata neagra 175 g faina 45 g cacao 1 lingurita praf de copt […]

Ciorba de gaina cu taitei

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa din: gaina, rosie, morcov, ceapa verde, ardei gras, ardei capia, ceapa, pasta de gogosari, patrunjel, sare, piper, bors, ou, faina. Ingrediente: 1 gaina de tara 1 rosie mare 1 morcov 3 frunze de ceapa verde 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei capia 1 ceapa 1 lingura pasta de […]

Rulada cu cartofi la cuptor

Rulada cu cartofi la cuptor din: carne, oua, ceapa, sare, piper, cascaval,cartofi,smantana lichida, condimente. Ingrediente compozitie din chiftele: 500 g carne 1 ou ceapa sare piper Ingrediente rulada: 200 g cascaval 1/2 kg cartofi 200 ml smantana lichida condimente Mod de preparare: Din compozitia pentru chiftele intinzi o foaie pe o folie, asezi cascaval felii […]

Placinte englezesti

Placinte englezesti din: carne de porc, carne de pui, ceapa, usturoi, ardei, sare, piper, verdeata, cartofi, ou, sifon, untura, margarina, otet, sare, praf de copt, faina. Ingrediente pentru umplutura: 300 g bucatele de carne de porc sau de pui 1 ceapa 3-4 catei de usturoi 1 bucata ardei sare si piper, dupa gust verdeata tocata […]

Tarta sarata cu legume si sunculita

Tarta sarata cu legume si sunculita din: aluat pentru foitaj, vanata, morcovi, dovlecei, ardei rosu, praz, oua, parmezan, mozzarella, sunculita afumata, apa, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de aluat pentru foitaj 1/2 vanata 2 morcovi 3 dovlecei 1/2 ardei rosu 1 praz (doar partea alba) 2 oua 3 linguri parmezan 150 g […]

Acroshka (supa rece din bucataria rusa)

Acroshka (supa rece din bucataria rusa) din: braga, carne de pui, castraveti, cartofi, morcov, oua fierte, ceapa verde, smantana, sare, mustar, ridichi, marar, patrunjel, paine neagra, drojdie, zahar. Ingrediente pentru supa: 1,5 l braga 300 g carne fiarta (pui) 3 castraveti proaspeti 4-5 cartofi fierti 1 morcov 5 oua fierte tari 1 legatura ceapa verde […]

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan din: rosii, suc de rosii, ardei capia, morcov, ceapa, pastai, ciuperci, sare, piper, tagliatelle, parmezan, ulei. Ingrediente: 200 g rosii intregi decojite 1 rosie proaspata 1 1/2 cana suc de rosii de casa cu telina 1/4 ardei capia 1 morcov 1 ceapa 150 g pastai galbene […]

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata din: albusuri, zahar, fulgi de cocos, faina, oua, cacao, ulei, praf de copt, esenta de rom, galbenusuri, lapte, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, smantana pentru frisca. Ingrediente pentru blatul alb: 6 albusuri 6 linguri zahar 100 g fulgi de cocos 5 linguri faina Ingrediente pentru […]

Supa frantuzeasca de pui

Supa frantuzeasca de pui din: piept de pui, cartofi, ardei capia, morcov, fasole verde, telina, suc de rosii, sare, piper, patrunjel. fara poza Ingrediente: 400 g piept de pui 150 g cartofi 100 g ardei capia 100 g morcov 200 g fasole verde 50 g telina 150 ml suc de rosii sare piper patrunjel verde […]

Ciocanele cu rozmarin

Ciocanele de pui cu cartofi noi

Ciocanele de pui cu cartofi noi din: ciocanele de pui, cartofi noi, ulei, vin, apa, ardei, usturoi, condimente,sare, verdeata.   Ingrediente: 8 ciocanele de pui 12 cartofi noi, potrivit de mari ulei pentru uns tava 1 pahar cu vin 1 pahar cu apa 1 ardei 1 capatana de usturoi 1 lingurita de condimente picante sau […]

Supa picanta de varza de bruxelles si paste

Supa picanta de varza de bruxelles si paste din: apa, paste, verze de bruxelles, rosii, ardei gras, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, dafin, ardei iute. Ingrediente: 1 l apa 100 g paste 14-15 verze de bruxelles 1 conserva de rosii cuburi 5 ardei galbeni 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 2-3 […]

Musaca greceasca cu aroma de salvie

Musaca greceasca cu aroma de salvie din: cartofi, oua, ulei de masline, vinete, rosii, ceapa, dovlecei, usturoi, carne tocata, rosii in bulion, unt, faina, lapte, sare, piper, frunze de salvie. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 100 ml ulei de masline 800 g vinete 800 g rosii 3 cepe 800 g dovlecei 5 catei de […]

Dovlecei pane cu cascaval 

Dovlecei pane cu sos de usturoi

Dovlecei pane cu sos de usturoi din: dovlecei, oua, faina, usturoi, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 100 g faina 1 capatana usturoi 200 ml ulei 2 lingurite otet sare piper Mod de preparare: Cureti dovleceii de coaja si ii tai felii nu foarte groase. Tavalesti feliile de dovlecel prin faina. […]

Pui pe pat de ardei gras

Pui pe pat de ardei gras din: pui, usturoi, ardei gras, rosii, bulion, ulei, rozmarin, vin alb, sare. Ingrediente:  bucati de pui usturoi ardei gras rosii sau bulion ulei rozmarin vin alb sare Mod de preparare: Speli bucatile de pui, le stergi cu servetele absorbante si le frigi in ulei si rozmarin, dupa care le […]

Carne de porc la borcan

Mazare dulce cu crenvursti

Mazare dulce cu crenvursti din: ceapa, crenvursti, mazare, cartofi, usturoi, sare, piper, boia, ulei. fara poza Ingrediente:  1 ceapa 4-5 crenvursti de pui 750 g mazare 7 cartofi 3-4 catei de usturoi sare piper boia ulei Mod de preparare: Pui mazarea la fiert in apa putin sarata, dupa care o strecori. Tai cartofii cubulete, ii […]

Frigarui dobrogene

Frigarui dobrogene din: berbec, rosii, ardei gras, foi de dafin, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de berbec 4 rosii 2 ardei grasi 2-3 foi de dafin 2 cepe 50 ml ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: Tai carnea de berbec in bucati potrivite, pe care le sarezi, piperezi si […]

Burta de vita in sos de rosii

Burta de vita in sos de rosii din: burta de vita, morcov, ceapa, rosii, bulion, ulei, sare, menta, branza de oaie. Ingrediente:  burta de vita morcov ceapa rosii sau bulion ulei sare menta si branza de oaie, pentru servire Mod de preparare: Toci marunt ceapa, telina si morocovii si le pui intr-o cratita cu ulei […]

Reteta foi cu crema

Foi de napolitana cu crema de nuca de cocos

Foi de napolitana cu crema de nuca de cocos din: foi de napolitana, lapte praf, zahar, apa, nuca de cocos, unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitana 300 g lapte praf 250-300 g zahar 100 ml apa 300 g nuca de cocos 1 pachet unt   Mod de preparare: Apa, zaharul si untul le pui […]

Salata verde cu chiftelute

Salata verde cu chiftelute din: ceapa verde, ceapa uscata, unt, carne tocata de vita, sare, piper, cimbru, ulei de masline, rosii, castravete, salata verde, otet, masline negre. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde sau 2 cepe uscate 1 lingura unt 400 g carne tocata de vita sare piper 2 lingurite cimbru 6 linguri ulei de masline […]

Reteta zilei: Pui crocant

Pui crocant din: copane de pui, fulgi de porumb, sare, boia de ardei, piper cayenne, piper negru, maioneza, mustar dijon.   Ingrediente: 5-6 copane de pui 2 cani de fulgi de porumb, zdrobit 2 lingurite de sare 1/2 lingurita boia de ardei 1/2 lingurita piper cayenne 1/2 lingurita piper negru 4 linguri de maioneza 1 […]

Salata de pui cu mazare si sparanghel

Salata de pui cu mazare si sparanghel din: sparanghel,mazare, pui, ridichi, ceapa rosie, salata verde, rucola. Ingrediente: 1 legatura de sparanghel 300g pastai de mazare 1 pui mic copt, fara piele si oase, carnea maruntita 250g de ridichi, feliate 1 ceapa rosie, feliata 1 salata verde rucola, pentru servit Ingrediente pentru dressing: 2 linguri suc […]