Pulpa de berbecut cu rodie
PrinteazaPulpa de berbecut cu rodie din: usturoi, scortisoara, chimen, oregano, lamaie, pulpa de berbecut, ceapa rosie, suc de rodie, iaurt, miere, seminte de rodie, frunze de menta, sare, piper.
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 2 lingurite chimen macinat
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lamaie taiata in sferturi cu samburii scosi
- 1,5 kg pulpa de berbecut (cu os)
- 2 cepe rosii, taiate felii
- 1 l suc de rodie
- 2 linguri miere
- 250 g iaurt
- 100 g seminte de rodie
- 1 mana de frunze de menta, tocate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui usturoiul, scorţişoara, chimenul, oregano, lămâia, o linguriţă de sare şi 2 linguriţe de piper măcinat într-un blender, apoi le mixezi până obţii o pastă omogenă. Aşezi carnea într-o tava si torni deasupra pasta formata.
Masezi bine carnea, apoi o lasi la marinat 24 de ore sau pana la doua zile. Scoti carnea din frigider cu 1 ora inainte de a o da la cuptor. Incingi cuptorul la 160 grade Celsius. Presari ceapa pe langa si sub pulpe de berbecut, apoi torni sucul de rodie.
Acoperi carnea cu folie de aluminiu si o dai la cuptor 4 ore. Indepartezi folia, torni zeama lasata intr-o craticioara si adaugi mierea. Modifici temperatura cuptorului la 220 C, acoperi din nou tava cu folie de aluminiu si mai lasi carnea la cuptor 30 de minute.
Torni siropul obţinut peste carne şi ceapă şi mai dai totul la cuptor 30 de minute, fără folie, până când glazura începe să bolborosească şi carnea se rumeneşte. Amesteci iaurtul cu aproape toate seminţele de rodie şi cu frunzele de mentă.
Rupi carnea de berbecuţ în fâşii şi serveşti cu ceapă lipicioasă şi cu sos de iaurt. Presari restul bobiţelor de rodie.
Pofta buna!