Pulpe de pui aromate cu sos

Printeaza

Pulpe de pui aromate cu sos din: pulpe de pui, lamaie, ulei de masline, cimbru, usturoi, crema de branza, coriandru, sofran, miere, fistic.

Ingrediente: 

  • 8 pulpe superioare de pui, cu piele
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi, plus sferturi suplimentare pentru servit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură mică de cimbru
  • 4 căţei de usturoi, tocat
  • 100g cremă de brânză
  • 1 legătură mică de coriandru, tocat fin
  • 1 praf de şofran, înmuiat în 1 lingură de apă caldă
  • 2 linguri de miere
  • 50g de fistic, tocat grosier

 

 

Mod de preparare:

Străpunge cu un cuţit de câte 2 ori pielea fiecărei pulpe şi aşază-le apoi într-un vas nemetalic. Combină coaja de lămâie, 4 linguri zeamă de lămâie, uleiul de măsline, cimbrul şi usturoiul, apoi toarnă această marinadă peste pui. Acoperă-l şi dă-l la frigider cel puţin 1 oră.

Incinge cuptorul la 200°C. Scoate puiul din marinadă, şterge-l şi asezonează-l. Incinge o tigaie mare nonaderentă la foc mediu spre mare, pune în ea puiul cu pielea în jos şi rumeneşte-l 3-4 minute.

Transferă pulpele într-o tavă, cu pielea în sus şi dă-le la cuptor 20 de minute. Intre timp, combină crema de brânză, coriandrul, 1 lingură zeamă de lămâie cu sare şi piper pentru a face sosul de coriandru.

Amestecă 1 lingură zeamă de lămâie, şofranul şi apa în care l-ai înmuiat, mierea şi fisticul, apoi transferă mixul peste pui şi mai lasă carnea la cuptor 5-10 minute. Serveşte puiul cu sosul şi sferturile de lămâie.

Pulpe de pui aromate cu sos

Pulpe_de_pui_aromate_cu_sos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.