Pulpe de pui aromate cu sos
PrinteazaPulpe de pui aromate cu sos din: pulpe de pui, lamaie, ulei de masline, cimbru, usturoi, crema de branza, coriandru, sofran, miere, fistic.
Ingrediente:
- 8 pulpe superioare de pui, cu piele
- coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi, plus sferturi suplimentare pentru servit
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură mică de cimbru
- 4 căţei de usturoi, tocat
- 100g cremă de brânză
- 1 legătură mică de coriandru, tocat fin
- 1 praf de şofran, înmuiat în 1 lingură de apă caldă
- 2 linguri de miere
- 50g de fistic, tocat grosier
Mod de preparare:
Străpunge cu un cuţit de câte 2 ori pielea fiecărei pulpe şi aşază-le apoi într-un vas nemetalic. Combină coaja de lămâie, 4 linguri zeamă de lămâie, uleiul de măsline, cimbrul şi usturoiul, apoi toarnă această marinadă peste pui. Acoperă-l şi dă-l la frigider cel puţin 1 oră.
Incinge cuptorul la 200°C. Scoate puiul din marinadă, şterge-l şi asezonează-l. Incinge o tigaie mare nonaderentă la foc mediu spre mare, pune în ea puiul cu pielea în jos şi rumeneşte-l 3-4 minute.
Transferă pulpele într-o tavă, cu pielea în sus şi dă-le la cuptor 20 de minute. Intre timp, combină crema de brânză, coriandrul, 1 lingură zeamă de lămâie cu sare şi piper pentru a face sosul de coriandru.
Amestecă 1 lingură zeamă de lămâie, şofranul şi apa în care l-ai înmuiat, mierea şi fisticul, apoi transferă mixul peste pui şi mai lasă carnea la cuptor 5-10 minute. Serveşte puiul cu sosul şi sferturile de lămâie.
Pulpe de pui aromate cu sos
Pofta buna!