Pulpe de pui cu prune uscate

Printeaza

Pulpe de pui cu prune uscate din: pulpe de pui, unt, ulei de masline, ceapa, prune uscate, coniac, cimbru, frunze de dafin, supa de pui, ficat de pui, mustar.

Ingrediente:Pulpe de pui cu prune uscate

  • 4 pulpe de pui
  • ½ lingura unt
  • ½ lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, felii subtiri
  • ½ cana prune uscate
  • ¼ cana coniac
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ½ cana supa de pui
  • 2 buc ficat de pui
  • 2 linguri mustar dijon

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Asezonati pulpele cu sare si piper. Incalziti unt si ulei de masline impreuna intr-o tigaie mare la foc mare. Prajiti pulpele pe ambele parti, aproximativ 8 minute. Transferati pe un platou. Surgeti grasimea din tigaie, lasand doar un strat subtire.

Adaugati ceapa, asezonati cu un varf de cutit de sare si sotati cateva minute. Adaugati prunele si coniacul. Lasati sa fiarba aproximativ 1 minut.

Adaugati puiul in tigaie. Incorporati supa de pui si crengute de cimbru si frunze de dafin. Aduceti la fierbere, apoi transferati la cuptor. Gatiti aproximativ 40 de minute.

Trasferati carnea de pui pe un platou de servire impreuna cu prunele. Inveliti cu folie pentru a se pastra calde. Scoateti cimbrul si frunzele de dafin si aruncati.

Folosind un blender procesati ficatul de pui cu mustar dijon. Adaugati amestecul in tava.

Amestecati bine pana se dizolva si gatiti 8-10 minute. Gustati si adaugati condimente dupa gust. Turnati sosul peste pui și prune si se serveste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.