Pulpe de rata cu varza de Bruxelles
PrinteazaPulpe de rata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper.
Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. V
arza de Bruxelles este o plantă rezistentă la frig, de aceea este cultivată mai ales în sezonul rece sau în climatul temperat.
Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și acid folic.
Consumul de varză de Bruxelles aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate sprijini sistemul imunitar, datorită conținutului său ridicat de vitamina C.
De asemenea, varza de Bruxelles conține compuși fitochimici care pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer. Fiind bogată în fibre, varza de Bruxelles poate promova sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea greutății corporale sănătoase.
- 2 pulpe de raţă
- 500 g varză de Bruxelles
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 roşii
- mărar
- rozmarin
- usturoi
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpele de raţă spălate le pui într-un vas ermetic, adaugi usturoiul, rozmarinul, roşiile, vinul şi le laşi să se marineze pentru câteva ore sau peste noapte.
Intr-o tigaie încinsă, rumeneşti pulpele de raţă, pe ambele părţi. Legumele curăţate le speli şi le tai mărunt.
Intr-un vas ceramic pui varza de Bruxelles, carnea de raţă, untura care a rămas de la rumenirea pulpelor, amestecul care a fost pentru marinat, sare, piper şi dai la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 40-45 de minute.
Carnea de raţă o serveşti cu varza de Bruxelles.
Pofta buna!