Quiche cu afumătură
PrinteazaQuiche cu afumătură din: faina, ou, unt, apa rece, sare, sunca afumata, piept de pui, telemea de oaie, oua, smantana, verdeata, nucsoara, piper.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 1 ou
- 100 g unt rece
- 2 linguri apa rece
- 1 praf sare
pentru umplutura:
- 150 g sunca afumata
- 200 g piept de pui fiert
- 100 g telemea de oi sau cascaval
- 5 oua
- 200 ml smantana groasa
- verdeata
- nucsoara rasa
- piper
Mod de preparare:
Amesteci făina cu oul şi un praf de sare. Adaugi untul tăiat bucăţele şi frămânţi cu degetele până se formează o compoziţie nisipoasa. Adaugi apoi apă rece şi frămânţi un aluat omogen şi elastic. Il laşi la rece circa 30 de minute.
Intinzi aluatul în foaie subţire şi îmbraci cu ea o formă de tartă, unsă şi tapetată. Amesteci brânza, pieptul de pui şi şunca tăiate bucăţele, ouăle, smântână, verdeaţă, nucşoară rasă şi piper, după gust, apoi le torni în formă.
Introduci forma în cuptorul bine încins circa 45 de de minute, până se încheagă umplutura şi se rumeneşte frumos deasupra. Laşi plăcinta să se răcorească în formă şi apoi o tai felii pentru a o servi.
Quiche cu afumătură
Pofta buna!