Risotto cu raci

Risotto cu raci – un preparat rafinat, inspirat din bucătăria mediteraneană. Combinația cremoasă a orezului gătit lent cu dulceața delicată a racilor face din acest preparat o alegere perfectă pentru o cină elegantă sau un prânz special. Timp de pregătire: 10 minute Timp de gătire: 30 minute Timp total: 40 minute Ingrediente: 300 g orez […]

Raci cu sos de șampanie

Raci cu sos de șampanie – perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Racii sunt o delicatesă apreciată în multe culturi pentru carnea lor dulce și delicată. Știați că șampania nu doar că adaugă un plus de rafinament mâncărurilor, dar conține și antioxidanți benefici pentru sănătate? Această rețetă vă va încânta simțurile și va impresiona […]

Raci cu Fasole Verde și Sos de Usturoi

Raci cu Fasole Verde și Sos de Usturoi – reprezintă un preparat culinar hrănitor, perfect pentru o cină rafinată sau un prânz special. Această rețetă îmbină delicatețea cărnii de raci cu prospețimea fasolei verzi și intensitatea aromelor de usturoi, oferind un echilibru perfect între savoare și sănătate. Preparatul este ideal pentru iubitorii de fructe de […]

Salată de Raci cu Avocado și Sos de Lămâie

Salată de Raci cu Avocado și Sos de Lămâie – Salata de raci este o alegere sofisticată și nutritivă, perfectă pentru a impresiona invitații sau pentru a te bucura de o masă rafinată. Preparatul este ideal pentru zilele calde de vară sau pentru o cină ușoară și sănătoasă. Descoperă cum să pregătești această salată delicioasă. […]

Raci cu Orez si Legume

Raci cu Orez si Legume – sunt o combinatie delicioasa si nutritiva, perfecta pentru iubitorii de fructe de mare. Acest preparat imbina prospetimea racilor cu savoarea orezului si a legumelor proaspete, oferind un echilibru perfect de arome si texturi. Ideal pentru o cina sofisticata sau un pranz special, racii cu orez si legume sunt usor […]

Raci în Sos de Vin Alb

Raci în Sos de Vin Alb – Rețeta delicioasă pentru o masă eleganta, perfectă pentru a impresiona la o cină specială sau pentru a te răsfăța cu o masă deosebită. Această rețetă combină dulceața delicată a racilor cu aroma bogată și rafinată a sosului de vin alb, creând un preparat plin de arome și texturi. […]

Raci cu Sos de Roșii și Capere

Raci cu Sos de Roșii și Capere – un preparat sofisticat și delicios, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona musafirii. Ingrediente: 1 kg raci proaspeți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de usturoi, zdrobiți 1 ardei iute, tocat fin (opțional) 400 g roșii tocate (proaspete sau […]

Raci cu sos de unt și vin alb

Raci cu sos de unt și vin alb. Acest preparat deosebit combină textura fină a racilor cu aroma bogată a sosului de unt și vin alb, oferind o experiență culinară de neuitat. Perfect pentru o cină specială sau pentru a impresiona oaspeții, această rețetă este ușor de urmat și garantează un rezultat delicios. Ingrediente: 1 […]

Raci cu Sos de Prune și Vin Alb

Raci cu Sos de Prune și Vin Alb – Această rețetă combină dulceața naturală a prunelor cu aroma bogată a vinului alb și textura delicată a racilor, rezultând un preparat plin de arome și foarte savuros. Ingrediente: 1 kg de raci proaspeți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 4 căței […]

Spaghete cu raci

Spaghete cu raci

Spaghete cu raci din: spaghete, sare, rosii, ceapa, usturoi, cozi de raci, unt, smantana, piper, frunze de ruccola. Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu […]

Raci fierti

Raci cu ciuperci

Raci cu ciuperci din: cozi de raci, unt, branza, boia, sare, ciuperci, oua, cartofi, lamaie, coniac. Ingrediente: 30 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 500 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciu­perci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac […]

Raci fierti

Raci aromati fierti in vin

Raci fierti in vin din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet. Ingrediente: 20 de raci 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ţelină 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt sare piper boabe boia iute de ardei 2 linguri cu oţet   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăieţi-le […]

Rasol de raci

Rasol de raci

Rasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă pe burtă şi […]

Cozi de raci cu ciuperci

Cozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac. Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciu­perci 1/2 lămîie 1 lingură […]

Racii

Racii – Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yobbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu […]

Raci fierti in vin cu legume

Raci fierti in vin cu legume din: raci, ceapa, morcovi, pastarnac, sare, piper, boia, unt, vin. Ingrediente: 500 g raci sau câte 2 raci de persoană 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac sare piper boabe boia de ardei 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţi-le felii […]

Raci fierti

Raci fierti in vin alb

Raci fierti in vin alb din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet. Ingrediente: 24 de raci 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ţelină 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt sare piper boabe boia iute de ardei 2 linguri cu oţet   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, […]

Rasol de raci

Raci fierti (Rasol de raci)

Raci fierti (Rasol de raci) din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare Raci fierti (Rasol de raci): Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, […]

retete

Raci prajiti

Raci prajiti din: raci, faina, sare, sare, ulei. Ingrediente: circa 20 raci fierţi 3 linguri făină sare 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Racii se fierb. După ce s-au răcit, se curăţă trăgându-se intestinul afară (de la coadă) şi se scoate carapacea şi stomacul, lăsând racul cu cleştii. Racii astfel pregătiţi se trec printr-un […]

retete

Raci cu scordolea

Racii sunt pregătiţi exact ca şi racii fierţi. In plus, se pregăteşte o scordolea. La masă se prezintă racii fierţi şi scordoleaua separat, urmând să fie servite împreună în farfurii.                     Pofta buna! Poate te intereseaza si: Vinete cu dovlecei cu scordolea   Vinete cu dovlecei […]

Galuste de smantana cu raci

Galuste de smantana cu raci din: raci, unt, gris, ou, smantana, patrunjel, marar, masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de raci vii 150 g unt 2 linguri griş 1 ou 300 ml smântână 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 100 g măsline sare piper   Mod de preparare: Galuste de smantana cu raci: […]

Supa de raci cu jambon si ghimbir

Supa de raci cu jambon si ghimbir din: spanac proaspăt, apa,  grăsime de jambon, ceapă, hasma, jambon, raci mici, ghimbir, cimbrisor, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 l apă 1 lingură de grăsime de jambon 150 g ceapă 100 g haşmă 300 g jampon 300 g răci mici 1 praf de ghimbir 1 praf de cimbrişor […]

Retete

Trufe cu raci si crevete

Trufe cu raci si crevete din: trufe albe, raci, inimi de lăptucă, ficat de pasăre, unt, vin de Marsala, crevete, sos de maioneză, nucşoară rasă, sare, piper. Ingrediente: 200 g raci 50 g trufe albe 2 inimi de lăptucă 100 g ficat de pasăre unt cât o nucă vin de Marsala 200 g crevete 150 g sos de maioneză […]

retete

Aperitiv cu langusta si sos de vin alb

Aperitiv cu langusta si sos de vin alb din: languste, ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete), pătrunjel, usturoi, seminţe de coconar, ulei de măsline, vin alb, sardea, piper-roşu, suc de lamaie. Ingrediente: 2 languste Pentru sos: 1 legătură mică de ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete) 1 legătură mică de pătrunjel 3 căţei de usturoi 100 g seminţe de coconar ulei […]

Salata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie

Salata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie din: şampanie, trufe negre, pateu de ficat de gâscă, raci, smântână, miez de lăptucă, maioneză, ulei de masline, crevete, nucşoară, sare, piper. Ingrediente: 1/2 sticlă de şampanie 80 g trufe negre 1 pateu de ficat de gâscă 260 g raci 2 linguri de smântână proaspătă 1 miez de lăptucă 2 linguri de maioneză […]

Raci cu paste, busioc si oregano

Raci cu paste, busioc si oregano din: raci, ulei de măsline, usturoi, roşii, sare, piper, ardei iute, busuioc, oregano, vin alb, paste scurte. Ingrediente: 500 g raci 3 linguri ulei if de măsline 2 căţei de usturoi 2 roşii sare piper 1 ardei iute busuioc şi oregano proaspete 1 pahar mic cu vin alb 1 […]

Despre raci

Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc […]

Spaghete cu raci

Paste cu raci

Paste cu raci din: spaghete, sare, rosii, ceapa, usturoi, cozi de raci, unt, smantana, piper, frunze de ruccola. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g cozi de raci 1 lingura unt 100 g smantana dulce 100 g smantana fermentata piper cateva frunze de ruccola   Mod de […]

Raci

Raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan, usturoi, condimente si amidon. Ingrediente: 16-20 cozi de garnele uriase (raci) zeama de la 1 lamaie 150 ml vin alb sec 1 lingurite sos de soia 2 lingurite miere lichida sare piper  […]

Leipziger Allerlei

Leipziger Allerlei  din: ciuperci, sparangehl, morcovi, conopida, supa de carne, unt, sare, zahar, smantana, mazare, faina, unt de raci, piper alb, nucsoara si cozi de raci. Ingrediente: 30 g ciuperci uscate 250 g sparanghel 250 g morcovi baby o jumătate de conopidă mică 500 ml supă de carne 50 g unt sare un vârf de […]

Cozi de raci cu ciuperci

Reteta unt cu raci

Reteta unt cu raci din: unt, raci, pasta de tomate, sare. Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare   Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi […]

Raci cu sos

Raci cu sos – Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu con­sumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte […]