Sufleu picant cu cheddar

Sufleu de raci

Sufleu de raci din: raci, sos alb, cascaval, sare, piper, oua. Ingrediente: 20-25 raci 10 linguri sos alb 1 lingură caşcaval (parmezan) sare piper 2 oua     Mod de preparare: Preparăm un sos alb, mai gros decît de obicei. Adăugăm caşcaval ras, sare şi piper. Curăţăm gîturile de la racii fierţi, le tăiem în […]

Raci fierti in vin

Raci fierti in vin Ingrediente: 30 raci 1-2 1 vin alb puţin cimbru 1 foaie de dafin pătrunjel verde 1 ceapă 1 morcov ardei roşu 1 praf de şofran sare 5-10 boabe de piper   Mod de preparare: Raci fierti in vin: Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb, adăugăm cimbru, foaie de dafin, […]

Raci fierti

Raci cu mujdei

Raci cu mujdei din: raci, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper boabe, patrunjel.   Ingrediente: 30 raci 1 morcov mare 1 pătrunjel potrivit 1 ceapă mare 2-3 cătei de usturoi sare piper boabe pătrunjel 4 căpăpatani de usturoi pentru mujdei     Mod de preparare: Punem la fiert 1 1lapă cu zarzavat, sare (mai multă […]

Gogoşele cu raci

Gogoşele cu raci Ingrediente: 50 cozi de raci 15 bucăţi de ciuperci fierte 60 g unt de raci puţină boia sare 3 linguri smîntînă sau 1 pahar lapte ulei 1 lingură făină 300 g orez 80 g unt 1 ceapă 3 pahare supă   Mod de preparare: Gogoşele cu raci:  face un sos din untul […]

Cozi de raci şi ciuperci la capac

Cozi de raci şi ciuperci la capac

Cozi de raci şi ciuperci la capac Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciu­perci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac   Mod de preparare: Se face un […]

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

Peşte oceanic şi raci la capac

Peşte oceanic şi raci la capac Ingrediente: 12 capace 1 kg peşte oceanic 7 lingură făină sare 1/2 pahar rachiu de cireşe 15 g sofran 36 raci 100 g ciuperci sotate 60 g caşcaval ras 50 g lapte praf 150 g unt 1/2 lămîie 1 fir praz 1 gălbenuş   Mod de preparare: Peşte oceanic […]

Scordolea cu raci

Scordolea cu raci din: cozi fierte de raci, nuci, franzela, usturoi, sare, ulei, lamaie, masline, oua. Pentru: 12 persoane Ingrediente: 50—60 cozi fierte de raci 200 g nuci curăţate 3 felii franzelă 5 căţei usturoi sare 250 g ulei lămîie 80 g măsline 3 ouă   Mod de preparare: Scordolea cu raci: Nucile se macină […]

Salata de homar cu porumb

Raci cu maioneza si aspic

Raci cu maioneza si aspic  Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g) 2 gălbenuşuri sare pi­per zeamă de lămîie 1/2 l aspic 100 g ulei muştar 3 funduri de anghinare 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 2 salate verzi   Mod […]

Raci fierti

Raci fierti (varianta)

Raci fierti din: raci, apa, sare, usturoi, frunza de dafin, condimente. Ingrediente: 18 raci   apă cât să-i cuprindă sare câţiva căţei de usturoi o frunză de dafin puţine condimente   Mod de preparare: Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât să acopere racii, […]

Oua portugheze delicioase

Ouă portugheze

Ouă portugheze din: rosii, legume, sare, piper, maioneza, raci, ardei grasi, oua, heringi.   Ingrediente: roşii legume sare piper maioneză măsline raci ardei graşi ouă heringi   Mod de preparare: Se aleg roşii mai cărnoase şi mai coapte. Se opăresc, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în bucăţele. Se amestecă apoi […]