gin, campari, vermut, felie de portocala. Negroni este un cocktail clasic cu rădăcini în Italia. Se spune că a fost creat în Florența în anii 1920 când un conte numit Camillo Negroni a cerut să i se adauge gin în loc de apa tonică obișnuită într-un cocktail Americano pe […]
Rasol de macrou cu sos de hrean
PrinteazaRasol de macrou cu sos de hrean din: macrou, condimente pentru peste, dafin, piper, lamaie, iaurt, hrean, miere, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg macrou (congelat sau proaspăt)
- 1 lingură condimente pentru peşte
- 1 foaie de dafin
- 5-6 boabe de piper
- 1 lămâie
- 150 g iaurt
- 2-3 rădăcini de hrean
- 1 linguriţă miere
- sare
- câteva frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Rasol de macrou cu sos de hrean: curăţă macroul, se spală şi se porţionează. într-un vas se fierbe apa cu sare, foi de dafin, condimentele pentru peşte şi boabele de piper.
Când fierbe apa, se pun bucăţile de macrou şi se fierb 10-15 min., la foc mijlociu. Se scot bucăţelele de peşte, se lasă să se scurgă şi se aşază pe un platou.
rade coaja de la jumătate de lămâie; se curăţă şi se rade fin hreanul. Se presară deasupra puţină sare, se adaugă mierea şi zeama de la jumătate de lămâie.
Cu restul de zeamă se stropeşte peştele, într-un castron se amestecă iaurtul cu hreanul şi mierea.
serveşte peştele împreună cu sosul de iaurt şi se presară puţin pătrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
coaste de porc, ulei de masline, usturoi, boia de ardei dulce, cimbru, oregano, sare, piper negru, suc de lamaie, vin alb sec, bulion de rosii. Această rețetă de coaste de porc la cuptor este savuroasă și bogată în arome. Coastele de porc devin fragede și suculente, iar sosul de […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/rasol-de-macrou