Rasol de macrou cu sos de hrean
PrinteazaRasol de macrou cu sos de hrean din: macrou, condimente pentru peste, dafin, piper, lamaie, iaurt, hrean, miere, patrunjel.
- 1 kg macrou (congelat sau proaspăt)
- 1 lingură condimente pentru peşte
- 1 foaie de dafin
- 5-6 boabe de piper
- 1 lămâie
- 150 g iaurt
- 2-3 rădăcini de hrean
- 1 linguriţă miere
- sare
- câteva frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Se curăţă macroul, se spală şi se porţionează. într-un vas se fierbe apa cu sare, foi de dafin, condimentele pentru peşte şi boabele de piper. Când fierbe apa, se pun bucăţile de macrou şi se fierb 10-15 min., la foc mijlociu. Se scot bucăţelele de peşte, se lasă să se scurgă şi se aşază pe un platou.
Se rade coaja de la jumătate de lămâie; se curăţă şi se rade fin hreanul. Se presară deasupra puţină sare, se adaugă mierea şi zeama de la jumătate de lămâie. Cu restul de zeamă se stropeşte peştele, într-un castron se amestecă iaurtul cu hreanul şi mierea.
Se serveşte peştele împreună cu sosul de iaurt şi se presară puţin pătrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/rasol-de-macrou