Cap de porc fiert cu sos de hrean din: porc, sare, otet, hrean, piper, ceapa, mustar, morcovi, patrunjel. Ingrediente: 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg), 2 linguri cu sare 4 linguri cu oţet 2 linguri cu hrean ras piper boabe 1 ceapă 2-3 linguri cu muştar 2 morcovi 1 legătură de pătrunjel verde […]
Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură
PrinteazaRasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură din: carne, morcovi, telina, ceapa, praz, sare, piper, cartofi, varza, unt, patrunjel, hrean, faina, galbenusuri, otet, zahar, costita afumata.
- 1,600 kg nucă şi os
- 3 morcovi
- 2 ţeline
- 1 ceapă
- 1 fir praz
- sare
- piper boabe
- 300 g cartofi
- 1 varză creaţă
- 80 g unt
- 1 legătură pătrunjel
- 30 g hrean
- 1/2 lingură făină
- 2 gălbenuşuri
- o lingură oţet
- puţin zahăr
- 50 g costiţă afumată
Mod de preparare:
Nuca şi oasele se pun la fiert cu circa 4 litri apă rece, se spumează bine si se pun sarea şi piperul boabe.
Pe parcurs se pun zarzavatul, ceapa şi prazul (cartofii natur se fierb separat).
Varza se opăreşte, iar din foi se fac verzişoare mici şi se fierb înăbuşite cu supa şi costiţa afumată tăiată felii.
Se aşază pe platou şi se garniseşte cu zarzavatul din supă, cartofii natur şi verzişoarele cu costiţă afumată.
Separat se serveşte sos de hrean din rantaş blond neprăjit cu unt, făină şi supă de la rasol care se fierb 5 minute.
La sfîrşit se adaugă gălbenuşurile, oţetul sarea, zahărul şi hreanul ras.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rasol de pulpa de porc
Pofta buna!