Rata cu garnitura de gulii si capere
PrinteazaRata cu garnitura de gutui si capere din: rata, gulii, supa, marar, zeama de lamaie, unt, otet, boabe de capere, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 raţă
- 6-7 gulii
- 1 cană supă
- 1 lingură mărar tocat
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri unt
- 1 lingură oţet
- câteva boabe de capere
- 2-3 căţei usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
După ce ai curăţat şi spălat bine raţa, o pui la marinat cu sare, piper, zeamă de lămâie, câteva boabe de capere, 2-3 căţei de usturoi şi o laşi 2-3 ore.
Raţa marinată o tai în bucăţi, pe care le aşezi într-o cratiţă mare, împreună cu felii de gulii, o lingură de unt, o cană de supă sau apă caldă, sare şi piper.
Acoperi cratiţa şi o ţii la foc mic timp de o oră, după care întorci raţa şi scoţi guliile, apoi continui frigerea.
Treci guliile prin sită şi laşi deoparte piureul obţinut, până este gata friptura.
După ce ai scos guliile, pui peste carne o lingură de oţet şi o laşi să se mai frigă, până când se înmoaie carnea.
După aceea scoţi carnea pe o farfurie şi o acoperi cu piureul de gulii.
Serveşti împreună cu sosul fripturii şi cu mararul verde tocat mărunt.
Rata cu garnitura de gulii si capere
Pofta buna!