Reteta chec cu cacao
PrinteazaReteta chec cu cacao din: oua, zahar, ulei, apa, cacao, praf de copt, faina, unt, budinca.
- 4 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 10 linguri apă
- 5 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 250 g făină
Pentru cremă:
- 1 pachet unt
- 200 g zahăr pudră
- 3 pachete budincă, de culori diferite
Pentru glazură:
- 6 linguri apă
- 6 linguri cacao
- 6 linguri ulei
- 6 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr şi, încet, adaugi apa rece, uleiul, praful de copt şi făina, apoi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr.
Torni jumătate din compoziţie într-o formă de chec unsă şi tapetată, iar restul îl amesteci cu 2 linguri de apă caldă şi 2 linguri de cacao, apoi torni amestecul într-o altă tavă de chec, unsă şi tapetată cu făină.
Coci întâi la foc iute, apoi la foc mediu, până trece testul scobitorii. Amesteci untul cu zahărul şi împărţi compoziţia în 3 părţi.
Prepari budincile, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar când sunt reci, o amesteci pe fiecare cu câte o parte de unt. Când sunt reci, tai checurile felii, pe care le lipeşti între ele, alternând feliile de chec colorate, cât şi cremele.
Amesteci ingredientele pentru glazură şi le pui într-un vas pe foc. Laşi până se topeşte zahărul şi rezultă o glazură de consistenţa unei smântâni mai groase.
Glazurezi checul si dai la rece pentru 12 ore şi tai fiecare felie oblic.
Reteta chec cu cacao
Pofta buna!