Reteta desert cu branza
PrinteazaReteta desert cu branza din: nuci, faina, zahar, cereale, unt, oua, branza de vaci, piure de dovleac, scortisoara, sare, rom, topping de caramel, frisca.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 200 g nuci măcinate
- 100 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 4 biscuiţi cu cereale
- 3 linguri unt
- 2 gălbenusuri
Pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci cremoasă
- 400 g piure de dovleac bine scurs
- 200 g zahăr brun
- 5 ouă
- 3 linguri făină
- 1 linguriţă scortisoară măcinată
- 1 praf de sare
- 2 linguri rom
Pentru decorat:
- 150 ml topping de caramel
- 200 g friscă
Mod de preparare:
Amesteci cu mixerul nucile măcinate, făina, zahărul, biscuiţii măcinaţi, până când se uniformizează amestecul.
Adaugi untul şi gălbenuşurile, amesteci din nou, apoi torni compoziţia într-o formă rotundă detaşabilă tapetată cu hârtie şi coci, la foc iute, timp de 10 minute. Scoţi din cuptor şi laşi blatul să se răcească în formă.
Amesteci piureul de dovleac bine scurs cu făina, scorţişoara, praful de sare şi romul. Separat, mixezi brânza cremoasă cu zahărul brun si ouăle.
Opreşti 1/4 din crema de brânză, iar în restul adaugi treptat compoziţia de dovleac, amestecând mereu, până se încorporează tot, iar compoziţia este omogenă.
Torni amestecul de dovleac cu brânză peste blatul din formă, pui crema de brânză oprită şi aşezi forma în bain-marie, la cuptor, la temperatură potrivită, până când compoziţia se încheagă şi se rumeneşte uşor la suprafaţă.
O scoţi din cuptor, o laşi să se răcească şi abia după aceea o scoţi din formă. O aşezi pe un platou şi o decorezi cu frişca şi cu topping de caramel.
Reteta desert cu branza
Pofta buna!