Reteta gustoasa de fasole batuta

Printeaza

Reteta gustoasa de fasole batuta din: fasole, morcov, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g fasole
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • ulei
  • usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la fiert în apă caldă cu sare şi după ce dă în clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert. Această operaţie se repetă de 2-3 ori.

Se pune la fiert un morcov ras şi ceapa tăiată mărunt. Când fasolea este foarte bine fiartă, se scurge de apă, se zdrobeşte şi se trece prin sită.

Se freacă apoi cu ulei până când devine spu­moasă.

După gust, se adaugă mujdei de usturoi şi o potrivim de sare şi piper.

Deasupra se pune ceapă tăiată solzişori, călită şi stinsă cu o lingură de bulion.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna fasolea batuta, mai ales cu niste ceapa prajita deasupra

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.