Reteta limba cu masline

Printeaza

Reteta limba cu masline

Ingrediente:

  • 6-8 felii limbă
  • 1 ceapă de mărime mijlocie
  • 50-100 ml untdelemn
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri făină
  • 100 ml vin
  • 150 ml suc de roşii
  • 30 de măsline
  • 3-4 felii de lămâie (fără coaja albă, care e amară)
  • 10 boabe de piper
  • 1 lingură rasă cu muştar
  • 1/4 l supă în care a fiert limba

 

Mod de preparare:

Reteta limba cu masline: Speli limba, o cureţi la exterior de bucăţile de grăsime şi o pui la fiert în apă rece cu sare.

După ce a fiert, numai cât este caldă o cureţi de pieliţa mai groasă care o acoperă.

Apoi o tai felii şi o pregăteşti cu mâncare, pentru care faci aşa: dai ceapa prin răzătoarea mică, o căleşti în tot unt­delemnul timp de 1 minut, apoi stingi cu sucul de roşii amestecat cu făină şi cu supă rece.

Adaugi toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. Dai cratiţa la cuptor pentru 30 de minute, ca să fiarbă măslinele şi să se ridice untdelemnul.

Sosul nu trebuie să fie prea gros, deoarece când se răceşte se mai îngroaşă.

Dacă este nevoie îl mai diluezi cu puţină supă sau suc de roşii.

Potriveşti de sare după ce s-a răcit, dacă mai este necesar (au fost măslinele sărate).

 

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. E buna limba cu masline?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.