Reteta prajitura cu visine
PrinteazaReteta prajitura cu visine din: faina, unt, iaurt, oua, zahar, sare, branza de vaci, lamaie, vanilie, zahar.
Visinele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special vitamina C și flavonoide precum quercetina și antociani. Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din organism și pot contribui la prevenirea stresului oxidativ și a bolilor cronice.
Datorită conținutului lor ridicat de antioxidanți, visinele pot ajuta la reducerea inflamației în organism. Acest lucru poate fi util în tratarea afecțiunilor inflamatorii cronice precum artrita.
Visinele conțin un compus numit melatonină, care este implicat în reglarea ritmului circadian al corpului și în promovarea unui somn sănătos. Consumul de visine sau suc de visine poate contribui la ameliorarea insomniei și a tulburărilor de somn.
Ingrediente:
- făină
- unt
- iaurt
- ouă
- zahăr
- sare
- brânză de vaci
- lămâie
- vanilie
- vişine
Mod de preparare:
Am folosit o cană şi jumătate de făină, un pachet de unt (200 de grame), trei linguri de iaurt, două gălbenuşuri, o pişcătură de sare şi două linguri de zahăr. Asta doar pentru aluat.
Am uns o tavă cu unt şi am întins aluatul pe care l-am frământat cinci-şase minute.
Am pus tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius şi am copt aluatul un sfert de oră.
Am amestecat 600 de grame de brânză de vaci (slabă) cu trei linguri de zahăr, coaja unei lămâi, două plicuri de zahăr vanilat, două gălbenuşuri.
Am bătut spumă patru albusuri, cu o lingură de zahăr. Le-am amestecat cu brânza.
Am scos aluatul din cuptor (care devenise blat între timp), am presărat peste el vişine din compot, fără sâmburi şi am acoperit vişinele cu crema de brânză.
Am redus temperatura la 165 -170 de grade Celsius şi am copt prăjitura 20 de minute.
Reteta prajitura cu visine
Pofta buna!