Reteta spaghete bologneze cu oregano
PrinteazaReteta spaghete bologneze cu oregano din: spaghete, carne tocata, ceapa, ardei, morcov, suc de rosii, usturoi, ulei, sare, piper, oregano, busuioc.
- 1 pachet spaghete
- 250 g carne tocată (amestec vită şi porc)
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras roşu
- 1 morcov
- 300 ml suc de roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
Mod de preparare:
Pui apă la fiert, în care adaugi o linguriţă de sare. Când dă în clocot, pui pastele, le laşi să fiarbă 8-10 minute, apoi le strecori.
Tai ceapa mărunt, iar morcovul şi ardeiul curăţat de seminţe, cubuleţe. Incingi uleiul, adaugi ceapa şi laşi la că¬lit până se înmoaie.
Pui peste ceapă morcovii şi ardeiul, laşi 2-3 minute şi adaugi carnea tocată şi usturoiul pisat. Ţii, la foc mic, cinci minute.
Adaugi sucul de roşii şi condimentezi, după gust, cu sare, piper, busuioc şi oregano. Laşi să fiarbă sosul, la foc mic, 30-40 de minute, amestecând din când în când.
Aşezi pastele în farfurie şi adaugi sosul.
Reteta spaghete bologneze cu oregano
Pofta buna!