Reteta zilei: Aperitive cu spanac si branza
PrinteazaAperitive cu spanac si branza din: ulei de masline, spanac, ceapa verde, usturoi, sare, piper, nucsoara, branza, faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, ou, lapte batut.
Poate te intereseaza si:
- Aperitive cu sparanghel si prosciutto
- Aperitive cu somon, icre negre si piersica
- Aperitive cu bacon afumat si rosii
Ingrediente pentru spanac:
- 2 linguri de ulei de masline
- 180gr spanac tocat
- 1/3 ceașcă ceapa verde, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- sare si piper, dupa gust
- 1 vârf de cuțit de nucșoară
- 1/3 ceasca branza maruntita
Ingrediente pentru aluat:
- 3 cesti făină
- 2 linguri de zahar
- 2 1/2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3/4 linguriță sare
- 3/4 cană unt nesărat rece, cuburi mici
- 1 ou, bătut
- 3/4 cană lapte bătut rece
- 1 ou
Mod de preparare:
Pentru a pregati amestecul de spanac, într-o tigaie mica la foc mediu, se încălzește uleiul de măsline.
Adaugati ceapa verde si usturoiul și gatiti aproximativ 3-4 minute.
Adaugati spanacul tocat bine și se amestecă pentru a se combina.
Adaugati sare și piper după gust, precum și un vârf de cuțit de nucșoară. Opriti focul.
Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava de copt asezati hartie de copt.
Într-un bol, amestecati împreună făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.
Incorporati unt si amestecati cu mainile.
Într-un castron mic combinati ou și lapte bătut și bateti ușor cu o furculiță.
Incorporati in amestecul de făină. Se omogenizeaza.
Adaugati amestecul de spanac și brânză. Se omogenizeaza.
Intindeti si cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde decupati forme egale de aluat.
Asezati pe foaia de copt si ungeti cu ou batut. Coaceți timp de 15-18 minute.
Serviti aperitivele calde.
Aperitive cu spanac si branza
Pofta buna!