Reteta zilei: Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale

Printeaza

Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale din: fulgi de ovaz, migdale, alune, nuca de cocos, germeni de grau, unt, miere, zahar brun, esenta de anilie, sare, fulgi de ciocolata.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 2 cesti fulgi de ovăz
  • 1/2 ceașcă migdale feliate
  • 1/2 ceașcă alune tocate
  • 1 cană de nucă de cocos
  • 1/2 cană germeni de grâu prăjiti
  • 3 linguri de unt nesărat
  • 2/3 ceasca miere
  • 1/4 cană zahăr brun
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 pumn fulgi de ciocolata semidulce
  • 1 pumn fulgi de ciocolata amaruie
  • 1 pumn fulgi de ciocolata cu lapte
  • 1 pumn fulgi de ciocolata cu caramel
  • mini fulgi de ciocolata pentru topping

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Adaugati fulgii de ovăz, migdale, alune, nucă de cocos și in tava si amestecati usor. Coaceti timp de 10-12 minute, amestecand ocazional.

Se transferă amestecul într-un bol mare și se adauga germenii de grâu. Reduceți temperatura cuptorului la 150C.

Se adauga untul, mierea, zaharul brun, vanilie și sare într-o cratiță mică și se aduce la fierbere la foc mediu.

Gatiti 1 minut, apoi turnati peste amestecul de fulgi de ovăz. Se amestecă bine. Adaugati fulgii de ciocolata si se amesteca.

Se toarnă amestecul în tava si coaceti pentru 20-25 de minute.

Lasati să se răcească ușor, apoi incorporati minii fulgii de ciocolata.

Se răcește amestecul timp de cel puțin 2-3 ore, taiati si serviti.

 

Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale

Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Batoanele astea cu tot felul de fulgi sunt perfecte pentru dimineata, iti dau si energie si nici nu se depun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.