Budincă de Chia: Desert Sănătos și Ușor de Preparat din: seminte de chia, lapte de migdale, miere, extract de vanilie, fructe, nuci. Budinca de chia este un desert delicios și sănătos, perfect pentru cei care doresc să se bucure de ceva dulce fără a compromite nutriția. Semințele de chia sunt recunoscute pentru beneficiile lor remarcabile […]
Reteta zilei: Budinca de orz cu sos de branza
PrinteazaBudinca de orz cu sos de branza din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati, orz, broccoli, faina, supa de pui, branza, parmezan, fulgi de ardei rosu, coaja de lamaie, pesmet.
Poate te intereseaza si Budinca de cartofi cu smantana
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 300gr carnati, doar carnea, maruntita
- 1¾ cani orz
- 1½ broccoli, rupt buchetele
- 3 linguri faina
- 2 cani supa de pui
- 1½ cupe brânză rasa
- ½ ceasca parmezan ras
- 1 lingurita fulgi de ardei roșu
- 1 lingurita coaja de lamaie
- ¼ ceașcă pesmet
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Pune o oală mare de apă la fiert.
Încălziți 1 lingura ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.
Se adauga ceapa si usturoiul si gatiti timp de 3 minute.
Adăugați carnea de cârnați si gatiti pentru 5-6 minute, până când se rumeneste usor.
Scoateți tigaia de pe foc si se pune deoparte.
Adăugați orzul in apa clocotta, gatiti timp de 6 minute și apoi se adaugă broccoli.
Gatiti timp de 2 minute.
Incorporati orzul și broccoli in tigaie. Amestecati si pastrati deoparte.
Se încălzesc 3 linguri ulei rămas într-o cratiță medie la foc mediu.
Când uleiul este fierbinte adaugati făină.
Gatiti, amestecand constant, timp de 3 minute.
Adăugați supa de pui, creșteti focul la mediu-mare și se aduce la fierbere, amestecand periodic (circa 2-3 minute).
Dati focul la mic, se fierbe timp de 4-5 minute, amestecand continuu pana cand lichidul este suficient de gros.
Opriți focul si incorporati branza rasa. Amestecati pana se topeste si apoi adaugati 1/4 cana parmezan, fulgii de ardei rosu si coaja de lamaie.
Gustați și se adaugă un pic de sare, dacă este necesar.
Se toarnă sosul de branza peste amestecul de orz și se amestecă pentru a se combina.
transferă intr-un vas termorezistent si se presara restul de parmezan impreuna cu pesmetul.
Coaceți timp de 25 minute. Serviti preparatul cald.
Budinca de orz cu sos de branza
Pofta buna!
Budincă de Chia: Desert Sănătos și Ușor de Preparat
Pofta buna!
imi place cum a iesit budinca asta!