Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume

Printeaza

Burgeri cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov, ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac, ardei gras si ceapa verde.

Burgeri cu carne de pui si legume

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 1 telina, tocata marunt
  • 1 morcov, curatat si marunțit
  • 1/2 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 cațel de usturoi, zdrobit
  • 1 ou
  • 1/2 ceasca sos roșii
  • 1/2 cupa pesmet
  • 1 lingura praf de chili
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/4 ceasca sos de branza albastra
  • 1/4 ceasca branza albastra
  • 6 chifle hamburger

Topping-uri opționale:

  • rosii feliate
  • spanac
  • ardei gras rosu, taiat cuburi
  • ceapa verde, feliata

 

Mod de preparare:

Combinati carnea de pui cu telina, morcov, ceapz roșie și usturoi intr-un bol mare.

Apoi, se adauga oul, 1/4 ceasca sos rosii, pesmetul, praful de chili și boiaua de ardei.

Formati 6 burgeri. Puneti pe gratarul incins si gatiti 8-10 minute pe fiecare parte.

Burgeri cu carne de pui si legume

Intre timp combinati restul de sos de rosii cu sosul de branza.

Taiati chiflele in jumatati, prajiti cateva minute pe gratar, apoi raspanditi amestecul de sos de rosii si branza.

Burgeri cu carne de pui si legume

Adaugati cate un burger pe fiecare jumatate de chifla, adaugati branza, topping-uri dupa preferinta si apoi cealalta jumatate de chifla. Serviti imediat.

Burgeri cu carne de pui si legume

Burgeri cu carne de pui si legume

Burgeri cu carne de pui si legumeBurgeri cu carne de pui si legume

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Foarte bine arata 🙂

  2. Imi ploua in gura dupa burgerii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.