Reteta zilei: Cartofi copti cu sos de mustar

Printeaza

Cartofi copti cu sos de mustar din: cartofi, maioneza, mustar dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, patrunjel.

 

Ingrediente: 

  • 2 kg cartofi
  • 1/4 ceasca maioneza
  • 1/4 ceasca muștar de Dijon
  • 1 lingura sare + 1 linguriță sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat

 

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii intr-un vas, se adaugă apă pentru a-i acoperi si 1 lingura de sare.

Se aduce vasul la fierbere la foc mare, iar cand da in clocot se reduce focul si fierbeti aproximativ 12 minute.

Se scurg cartofii, apoi clatiti.

Cartofi_copti_cu_sos_de_mustar
Se incalzeste gratarul la foc mediu-mare.

Într-un castron mare, amestecati împreună maioneza, muștar Dijon, restul de sare, piper, usturoi si cimbru.

Cartofi_copti_cu_sos_de_mustar_02
Se taie cartofii în jumătate.

Se adaugă in sosul de muștar si se amesteca pentru a se acoperi de sos.

Cartofi_copti_cu_sos_de_mustar_03
Se pun cartofii pe gratar si rumeniti, acoperit, timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Cartofi_copti_cu_sos_de_mustar_04
Se transferă cartofii într-un platou de servire si se presara cu patrunjel tocat.

Serviti imediat.

Cartofi_copti_cu_sos_de_mustar_05

Cartofi copti cu sos de mustar

Cartofi_copti_cu_sos_de_mustar_05

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Cartofi copti cu porumb

Cartofi copti cu porumb din: cartofi, carnat, fasole, porumb, sare, ulei, cascaval. Ingrediente: 3-4 cartofi 1 cârnat 200 g fasole verde 50 g porumb sare 3 linguri ulei 50 g caşcaval   Mod de preparare: Scurgi porumbul, îl treci pe sub un jet de apă rece şi îl laşi într-o sită. Sotezi 3-4 minute în […]

 

Cartofi copti umpluti cu bacon

Cartofi copti umpluti cu bacon din: cartofi, piept de pui, condimente,  bacon, ceapa verde, branza rasa, ulei, unt, smantana. Ingrediente:  6 cartofi 1 piept de pui mix de condimente, dupa preferinta 2 linguri dressing, dupa prferinta 4 felii bacon 3-4 fire ceapa verde 1 1/2 cana de branza rasa ulei si unt smantana, pentru servire […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.