Reteta zilei: Cartofi copti cu sos de smantana si bacon

Printeaza

Cartofi copti cu sos de smantana si bacon din: ulei de masline, cartofi, bacon, smantana, iaurt, oregano uscat, praf de usturoi, curcan, branza cheddar, rosie, varza.

Ingrediente:

  • 1 lingura plus 1 lingurita de ulei de masline
  • 3 cartofi
  • 6 felii de bacon, prajit si maruntit
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura iaurt
  • 1 ½ lingurite plus ½ lingurita oregano uscat
  • 1 ½ lingurite plus ¼ lingurita praf de usturoi
  • ½ kg carne de curcan
  • ⅓ ceasca branza cheddar, rasa
  • 1 rosie, cuburi
  • ½ cana varza tocata

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 250C. Se taie fiecare cartof in jumatate pe lungime, apoi inca odata in jumatate. Aranjați cartofi pe o foaie de copt cu coaja in sus.

Presarati cu ulei si asezonati cu sare si piper. Coaceti pentru aproximativ 20 de minute. lasa cartofii sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp, intr-un bol, combinati smantana, iaurt, ½ lingurita de oregano si ¼ lingurita de praf de usturoi.

amesteca pana sunt bine combinate. Apoi, se incalzeste o lingurita de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu.

Puneti carnea de curcan tocata și gatiti aproximativ 7 minute.

Adauga 1 ½ lingurita oregano uscat și 1 ½ lingurite praf de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper.

amesteca pentru a se combina. Curatati usor cartofii de coaja, adaugati branza rasa si mai dati la cuptor 5 minute.

Garnisiti fiecare cartof cu o lingura de amestec de curcan. Adaugati rosii cubulete si varza tocata.

Stropiti cu amestec de smantana si bacon si serviti.

 

Cartofi copti cu sos de smantana si bacon

 

Cartofi_copti_cu_sos_de_smantana_si_bacon_07

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.