Cartofi mov la cuptor cu ierburi aromatice din: cartofi moc, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper, usturoi, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi mov 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță cimbru uscat 1 linguriță rozmarin uscat 1 linguriță sare ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat 3 căței de usturoi, mărunțiți O […]
Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu aroma de cimbru
PrinteazaCartofi la cuptor cu aroma de cimbru din: cartofi albi, cartofi mov, unt, sare, piper, cimbru, ulei de masline.
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
Potasiul din cartofi poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale normale și poate contribui la sănătatea cardiovasculară generală.
Ingrediente:
- 1/2 kg cartofi albi
- 3 cartofi mov
- 2 linguri unt
- sare de mare și piper, dupa gust
- 1 legatura cimbru proaspat
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Curatati, spalati si feliati cartofii.
Aranjați cartofii pe o foaie de copt si stropiti cu ulei de masline.
Presarati cu sare și piper. Adaugati apoi unt si cimbru.
Coaceti la 170C timp de 40-50 de minute.
Cartofi la cuptor cu aroma de cimbru
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Cartofi la cuptor de Jamie Oliver