Reteta zilei: Castraveti murati in otet de mere
PrinteazaCastraveti murati in otet de mere din: castravete, suc de limeta, apa, sare, gheata, ceapa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, tumeric, seminte de telina, cuisoare.
Ingrediente:
- 8-10 kg castraveți, spalati
- 1 ceasca suc de limeta
- 10l apa
- 3 linguri sare
- gheata
- 4-6 cepe, feliate
- 6 cesti de otet de mere
- 6 cani de zahar
- 3 linguri semințe de muștar
- 2 lingurite tumeric
- 2 lingurite semințe de țelina
- 2 lingurite cuișoare
Mod de preparare:
Feliati castravetii si punet-i intr-un castron mare cu apa si zeama de lamaie. Acoperiti si lasati peste noapte la rece. Amestecati bine. Scurgeti castraveții și clatiți cu apa rece.
Puneti din nou in castron si adaugati ceapa, sare so gheata. Se acopera și se lasa sa stea timp de 3 ore.
Intre timp sterilizati borcanele si capacele in apa clocotita. Pastrati borcanele calde. Intr-o oală mare se amesteca otetul și zaharul si puneti la fiert.
Se amesteca pentru a dizolva zaharul si se adauga condimentele. Dupa ce au dat in clocot turnati peste castraveti si ceapa.
Umpleti borcanele si turnati zeama in borcane. Puneti capacele si inchideti bine.
Dupa preferinta, se pot pune borcanele pline din nou la fiert. Lasati sa se raceasca, apoi pastrati intr-un loc racoros.
Castraveti murati in otet de mere
Pofta buna!