Reteta zilei: Chec cu fructe uscate si seminte de chimen

Printeaza

Chec cu fructe uscate si seminte de chimen din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat, unt, stafide, seminte de chimen, lapte batut, ou, zahar pudra.

 

 

Ingrediente:

  • 5 cesti faina
  • 3/4 cana de zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 baton unt
  • 2 1/2 cani de stafide inmuiate in apa 15-20 de minutede
  • 3 linguri de seminte de chimen
  • 2 1/2 cani lapte batut
  • 1 ou, usor batut
  • Zahar pudra

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Ungeti 2 tavi de chec cu unt. amesteca impreuna faina, zahar, praf de copt, sare si bicarbonat de sodiu.

taie untul si se incorporeaza, amestecand bine cu mainile pana se combina. Adaugati stafidele si semintele de chimen.

Adaugati lapte batut si ou, se amesteca pana la omogenizare.

Impartiti aluatul intre cele doua tavi de chec. Se presara zahar pudra pe partea de sus si se coace timp de 60 minute.

Se raceste, se taie si se serveste.

 

Chec cu fructe uscate si seminte de chimen

 

Chec_cu_fructe_uscate_si_seminte_de_chimen_11

Pofta buna!

 

 

 

Chec aperitiv cu telemea

Chec aperitiv cu telemea din: mazare, morcovi, porumb, sunca, telemea, oua, pesmet, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre fiartă 5 morcovi 1 cutie cu porumb 150 g şuncă 200 g brânză telemea 6 ouă 2 linguri cu pesmet câteva frunze de mărar câteva frunze de pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Chec cu mere fara gluten

Chec cu mere fara gluten din: faina, stevie, unt, oua, praf de copt, mere, scortisoara. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se […]

Chec cu fistic si roscove

Chec cu fistic si roscove din: apă rece, zahar brun, zahar, ulei,  pudră de roşcove, praf de copt, sare, faina alba, esenţă de fistic, margarină, esenţă de rom.   Ingrediente: 300 ml apă rece 50 g zahăr brun 150 g zahăr 180 ml ulei 2 linguri pudră de roşcove 1 plic praf de copt 1 praf de sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.