Chifle cu cartofi din: faina, drojdie, zahar, lapte, cartofi. Ingrediente: 1 kg faina drojdie lapte apa zahar 250 g cartofi Mod de preparare: Se cerne 1 kg făină tip 650 cel puţin de trei ori. Se pune 1 cubuleţ de drojdie într-o cană cu 200 ml lapte şi 250 ml apă călduţă. Se adaugă […]
Reteta zilei: Chifle cu usturoi si rozmarin
PrinteazaChifle cu usturoi si rozmarin din: faina, branza, usturoi, ulei de masline, rozmarin, unt, smantana.
Ingrediente:
- 2 cani făină
- 150gr brânză rasa
- 3 catei de usturoi
- 1½ linguriță ulei de măsline
- 3½ linguri rozmarin, proaspăt
- 1 pachet unt, cuburi
- 1¼ ceasti smantana
Mod de preparare:
Amestecati la blender toate ingredientele pana la omogenizare.
Framantati usor si intindeti. Formati chifle rotunde cu ajutorul unei forme.
Răciți timp de 1,5-2 ore.
Preîncălziți cuptorul la 200C. Coaceți timp de 15-18 minute.
Se răcesc și se servesc.
Chifle cu usturoi si rozmarin
Pofta buna!
Chifle cu rahat din: faina, lapte, unt, ulei, drojdie, zahar, sare, rahat. Ingrediente: 1 kg făină 600 ml lapte 200 g unt 4 linguri ulei 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 2 linguriţe sare rahat Mod de preparare: Dizolvi drojdia cu 2 linguriţe zahăr, adaugi 2 linguri făină şi puţin lapte călduţ, amesteci şi […]
Chifle fragede cu usturoi din: lapte de soia, faina, drojdie, margarina, miere, sare, ulei, usturoi, marar. Ingrediente: 200 ml lapte de soia 350 g făina 2 linguriţe drojdie uscată 50 g margarina topită 30 g miere o linguriţă sare ulei 6 căţei usturoi 2-3 fire mărar Mod de preparare: Toate ingredientele pentru aluat se […]
Pofta buna!