o variantă sofisticată a clasicului Daiquiri, care adaugă lichiorul Grand Marnier pentru o notă de portocală și o aromă mai bogată. Acest cocktail combină prospețimea sucului de lămâie verde cu dulceața romului alb și aroma complexă de citrice a lichiorului, rezultând o băutură echilibrată și elegantă. Este perfect pentru seri […]
Reteta zilei: Chiftele cu carne de vita si verdeata
PrinteazaChiftele cu carne de vita si verdeata din: carne tocata de vita, carne de carnati, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, parmezan, patrunjel, oua, faina.
Ingrediente
- 1 kg carne tocata de vita
- carnea de la 1-2 carnati
- ½ ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 6 linguri ulei de masline
- ½ ceasca pesmet
- ⅓ ceasca parmezan ras
- 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
- 2 oua, batute
- ½ cana faina
Mod de preparare:
Gatiti ceapa si usturoiul intr-o tigaie, folosind 2 linguri de ulei de masline.
Intr-un castron mare, se combina carnea de vita, carnea de carnati, pesmet, parmezan, ouale batute, patrunjelul si amestecul de ceapa.
Folosind mainile, se amesteca si pana cand s-au combinat. Formati chiftele potrivite.
Dati prin faina. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Incalziti restul de ulei de masline in tigaie, praijiti chiftelele pe toate partile, 1-2 minute, apoi asezati in tava de cuptor.
Dati tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.
Chiftele cu carne de vita si verdeata
Pofta buna!
Blue Kamikaze este o variantă vibrantă a cocktailului clasic Kamikaze, care adaugă o notă de culoare și aromă prin utilizarea lichiorului blue curaçao. Este un cocktail cu un echilibru plăcut între dulce și acrișor, și se prepară rapid, fiind perfect pentru petreceri și ocazii speciale. Culoarea albastră atrăgătoare și gustul său […]
Arata bine chiftelele