Reteta zilei: Chiftele cu carne de vita si verdeata
PrinteazaChiftele cu carne de vita si verdeata din: carne tocata de vita, carne de carnati, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, parmezan, patrunjel, oua, faina.
Ingrediente
- 1 kg carne tocata de vita
- carnea de la 1-2 carnati
- ½ ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 6 linguri ulei de masline
- ½ ceasca pesmet
- ⅓ ceasca parmezan ras
- 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
- 2 oua, batute
- ½ cana faina
Mod de preparare:
Gatiti ceapa si usturoiul intr-o tigaie, folosind 2 linguri de ulei de masline. Intr-un castron mare, se combina carnea de vita, carnea de carnati, pesmet, parmezan, ouale batute, patrunjelul si amestecul de ceapa. Folosind mainile, se amesteca si pana cand s-au combinat. Formati chiftele potrivite.
Dati prin faina. Intr-o tava asezati hartie de copt. Incalziti restul de ulei de masline in tigaie, praijiti chiftelele pe toate partile, 1-2 minute, apoi asezati in tava de cuptor.
Dati tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.
Chiftele cu carne de vita si verdeata
Pofta buna!
Arata bine chiftelele