Reteta zilei: Chiftele marinate cu sos aromat
PrinteazaChiftele marinate cu sos aromat din: carne tocata de pui, orez fiert, ou, ceapa, usturoi, sare, piper, faina, ulei, unt, faina, supa de pui, smantana, boia, patrunjel.
pentru chiftele:
- 1 kg carne tocata de pui
- 1 cana de orez fiert
- 1 ou
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, pisat
- ½ lingurita de sare
- ¼ lingurita de piper
- ½ cana faina
- 2 linguri de ulei
sos:
- 2 linguri unt
- 2 linguri de faina
- 2 cesti supa de pui
- ¼ ceasca smantana
- ½ – 1 lingurita boia de ardei
- Sare si piper, dupa gust
- Patrunjel proaspat tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, se combina carnea cu orez, ou, ceapa, usturoi, sare si piper. amesteca bine.
Formati chiftelute, apoi dati prin faina. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu si se adauga 2 linguri de ulei.
Adaugati chiftelele si prajiti cate 4-5 minute pe fiecare parte.
In aceeasi tigaie la foc mediu , se topesc 2 linguri unt , apoi se adauga 2 linguri faina si se continua amestecarea.
Incorporati 2 cesti supa de pui si se amesteca pana cand incepe sa se ingroase.
Adauga ¼ ceasca smantana si se condimenteaza dupa gust.
Reduceti focul la mic, se amesteca pana cand sosul se ingroasa sufficient, se adauga chiftelele.
Dupa cateva minute opriti focul si se presara cu patrunjel proaspat. Serviti calde.
Chiftele marinate cu sos aromat
Pofta buna!