Rasol de miel cu pasta de curry din: rasol de miel, ceapa, ghimbir, usturoi, rosii, pasta de curry, garam masala, zahar brun, seminte de rodie, coriandru, iaurt, chutney, muraturi, orez, lipie, ulei, lamaie, chimion, seminte de mustar, turmeric, seminte de ceapa, scortisoara. Ingrediente: 5-6 bucati rasol de miel 3-4 cepe, feliate 100gr de ghimbir proaspat, […]
Reteta zilei: Chiftele de miel in sos de curry
PrinteazaChiftele de miel in sos de curry din: carne de miel, chimion, ghimbir, sare, unt, ceapa, usturoi, pasta de curry, apa fiarta, pasta de tomate, coriandru.
Ingrediente:
- 1 lingură carne tocata de miel
- 1 lingura chimion
- 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat
- 1 lingurita sare
- 2 linguri unt
- 1 ceapă mare, decojită și tocata
- 4 catei de usturoi, decojit și zdrobit
- 4 linguri de pasta de curry
- 1 ceasca apă fierbinte
- 2 linguri de pastă de tomate
- frunze de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Într-un castron mare, adăugați carnea, chimionul, ghimbirul și sarea și amestecaticu mana pana se combina.
Formati chiftele mici, rotunde.
Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topește untul și se rumenesc chiftelele.
Scoateți și scurgeți prosoape de hârtie. Pastrati deoparte.
In aceeași tigaie, adăugați unt, dacă este necesar, prăjiti ceapa și usturoiul cateva minute.
Adăugați pasta de curry, amestecați și prăjiți încă un minut. Se adaugă apa și se amestecă.
Adăugați pasta de tomate, amestecați, aduceți sosul înapoi la fiert, apoi fierbeți, acoperit, timp de 10 minute până când se îngroașe.
Puneți chiftele în sos și fierbeți timp de 5 minute.
Serviti cu orez si coriandru.
Chiftele de miel in sos de curry
Pofta buna!
poate iti place si:
Curry cu miel: carne de miel, ceapa, curry, zahar, lamaie, marar, nucsoara, smantana, oua, sare. Ingrediente: 450 g carne de miel 2 cepe 1 lingurita curry pudra 1 lingurita zahar 1/2 lingurita zeama de lamaie 1/2 mar 1/2 lingurita nucşoară 175 ml smantana 2 ouă sare Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 180ºC. Carnea de […]
Pofta buna!